BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Borek gevuld met roomkaas

Börek is een typisch Turks gerecht dat gemaakt is van (filo)deeg en gevuld is met groenten, kaas en/of vlees. Nima van Cuisine La Nima komt met een zoete variant van de börek waarin ze roomkaas heeft verwerkt. Daarnaast gebruikt ze geen filodeeg, maar loempiavellen. Een stuk anders dus! Uit onderstaand recept krijg je minimaal 20 stuks böreks.

 photo borek-met-kaas-recept-ingredienten_zpsdd9c83fb.png

Benodigdheden: 

  • 1 pak loempiavellen (geen filodeeg!)
  • 280 ml (magere) yoghurt
  • 165 ml zonnebloemolie
  • 140 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 pakken roomkaas op kamertemperatuur

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-_zps7af4909c.png

Zo ga je te werk: 

1. Laat eerst de loempiavellen ontdooien.

2. Klop drie eieren los in een kom en voeg vervolgens de suiker toe. Klop het goed door.

3. Voeg de yoghurt, olie en bakpoeder toe. Meng alles goed met elkaar. Je merkt vanzelf dat het beslag dikker wordt en het een beetje begint te schuimen.

4. Haal de loempiavellen voorzichtig los van elkaar en bedek ze met een doek zodat de vellen niet uitdrogen.

5. Pak één loempiavel en dompel die in het yoghurt-mengsel. Haal met je vingers het overtollige mengsel van het loempiavel.

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-rollen_zps2271c43a.png

6. Leg vervolgens het loempiavel op een werkvlak en schep een beetje roomkaas erop.

7. Rol het dicht in de vorm van een slakkenhuis. Rol het niet te strak op, gewoon losjes. (zie bovenstaande afbeelding)

8. Zet de böreks op een bakplaat dat bekleed is met bakplaat.

9. Bak ze in het midden van een voorverwarmde oven op 175 °C voor ongeveer 30 minuten. Bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.

10. Zodra je ze uit de oven hebt gehaald kun je ze eventueel gelijk besmeren met wat honing. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel erop.

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-maken_zpscd36f9f6.png

 photo borek-met-kaas-recept-turkse-deeg-gevuld-vulling_zpsf47b9073.png

Ze zijn goed gelukt als ze zacht van smaak zijn. I.p.v. roomkaas kun je trouwens ook andere kaassoorten gebruiken, zoals ricotta, mascarpone of fetakaas. Heerlijk voor bij de koffie!

Eet smakelijk!

Comments:

  • 11 January 2014

    Lekker! Zoiets maak ik ook wel eens.

    reply...
  • Kim

    11 January 2014

    Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik een keer proberen te maken.

    reply...
  • 11 January 2014

    Dit heb ik nog nooit gegeten (of überhaupt van gehoord), maar het ziet er heerlijk uit, ook qua ingrediënten!

    reply...
  • 11 January 2014

    hmmm, ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept aan mijn vriend laten zien, die houdt van hapjes maken, zodat ik ze vervolgens allemaal op kan eten 😉

    reply...
  • Ilona

    11 January 2014

    Deze ga ik zeker een keer maken!

    reply...
  • 11 January 2014

    ben best benieuwd hoe het smaakt 😀

    reply...
  • 11 January 2014

    Ik heb dit een paar maanden terug gemaakt. Het is heerlijk! Maar je moet er echt net van houden.

    reply...
  • 11 January 2014

    Oohh wat een leuk recept! Ziet er heerlijk uit!

    reply...
  • 11 January 2014

    Oh lijkt me heerlijk!

    reply...
  • 11 January 2014

    Dat ziet er lekker uit!

    reply...
  • 11 January 2014

    Wat ziet dit er ook superleuk uit!

    reply...
  • 12 January 2014

    Jezus. Waarom bekijk ik dit nu? Om 4 uur? Geen idee. Stom idee. Ik wil dat nu maken. Oke. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ook nooit gegeten of course. Het klinkt echt heerlijk!

    reply...
  • 12 January 2014

    Mijn moeder maakt altijd borek!

    reply...
  • 12 January 2014

    Dat ziet er echt heeerlijk uit!

    reply...
  • 12 January 2014

    Nog nooit hiervan gehoord, maar ze zien er heerlijk uit!

    reply...
  • 12 January 2014

    Had er zelf nog nooit van gehoord, maar ik moet zeggen dat het er heerlijk uitziet! Nog een recept om op te slaan dus 🙂

    reply...
  • 13 January 2014

    Dit ziet er echt suuuper lekker uit zeg…!

    reply...
  • 14 January 2014

    Oeh wauw wat lijkt mij dit lekker. Ik ga dit zeker een x maken.

    reply...
  • 14 January 2014

    Oooh. Dit wil ik. Nu! En wat mooi gedaan met al die stappen op de foto’s. Nu moet dit mij vast ook lukken 😉

    reply...

post a comment

CATEGORIEËN

Beauty

96 posts

Culinair

131 posts

Fashion

101 posts

Lifestyle

304 posts

Travel

79 posts