Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een bijzonder recept voor ons. Een heerlijke en simpele cake met daarin gemalen theebiscuits verwerkt. Deze biscuitcake is erg makkelijk te maken. Daarnaast heb je de meeste ingrediënten vast al thuis dus je kunt meteen aan de slag!
Wat heb je nodig voor de cake?
- 2 pakken theebiscuit á 165 gram
- 125 ml olie
- 250 ml water
- 1/2 glas poedersuiker
- 1 of 2 thl kaneel
- 2 thl bakpoeder
- 3 eieren
Wat heb je nodig voor de saus?
- 3/4 glas melk
- 1/2 glas cacaopoeder
- 1 grote ei (of 2 kleine)
- Vanille aroma (paar druppels)
- 1 1/2 glas suiker
Hoe ga je te werk?
Maal de theebiscuit zeer fijn en klop de eieren luchtig. Voeg de suiker en olie toe, daarna ook het water. Voeg de droge ingrediënten toe en proef of je nog wat extra kaneel of suiker hieraan wilt toevoegen. Doe het beslag in een ronde springvorm van 23 cm en bak dit in de oven tot een satéprikker er droog uitkomt wanneer je hem in de cake steekt.
Maak de saus door alle ingrediënten in een pannetje te doen. Laat het op laag vuur al roerend indikken. Giet het daarna op de gebakken theebiscuitcake.
chucky1012
Dit ken ik niet maar het ziet er zo heerlijk uit 😉