BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Chocolade brownie gevuld met ganache

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken-maken_zps0602c80f.png

Chocolade brownies die rijkelijk gevuld zijn met ganache. Serieus, lekkerder dan dit kan toch gewoon niet? Heerlijk om klaar te maken voor visite, vrienden, familie of om mee te nemen naar een feestje. Of gewoon als comfort food, lekker voor jezelf! Gastblogger Ikrame laat zien hoe je deze heerlijkheid helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten brownie:

  • 200 gram boter
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 gram chocolade naar keuze, in kleine stukken
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • scheutje vanille essence
  • snuf zout

Ingrediënten ganache:

  • 50 gram chocolade naar keuze
  • 40 ml room

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken_zps55ee6d43.png

Bereidingswijze:

Smelt de boter au bain-marie en voeg de stukjes chocolade hieraan toe. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Haal de pan van het vuur en doe de cacoapoeder erbij. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en mix dit met behulp van een handmixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles goed door.

Doe nu de zachte roomkaas erbij en mix dit totdat je een mooi glad beslag krijgt. Voeg als laatst de gezeefde bloem en een snuf zout toe en mix dit nog voor een paar minuutjes door. Schenk het beslag in een kleine rechthoekige of vierkante bakvorm. Je kan het ook in een ronde bakvorm schenken als je geen van de twee andere bakvormen bezit. Bak de brownies niet langer dan 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius. Of gewoon tot ze gaar zijn!

Terwijl de brownies in de oven staan maak je de ganache klaar. Verwarm de room in een pannetje en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze helemaal gesmolten is. Doe vervolgens de ganache in een zakje en laat het staan tot gebruik. Zodra de brownies klaar zijn en een beetje zijn afgekoeld snijd je ze in ruitjes. Maak in elk ruit een hol met de uiteinde van bijvoorbeeld een houten lepel. Knip een heel klein gaatje in het zakje en vul elk hol met ganache.

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-smelten-lava_zps0674e8bb.png

Laat de brownies dan goed afkoelen en rusten op een koele plek. Bestrooi eventueel de brownies met poedersuiker voordat je ze serveert. Dat geeft toch net wat extra’s! Ik had trouwens gelijk een foto gemaakt nadat ik ze had gevuld, vandaar dat de ganache er smeltend op de foto staat. Later op de dag was de ganache mooi stevig geworden van binnen. Oh en nog een tip: je kan ook 100 gram gehakte walnoten aan het beslag van de brownies toevoegen. Heerlijk!