Recept: Chocolate Crinkle Cookies


Vandaag heb ik een heerlijk ingezonden recept van Laila voor jullie! Chocolate Crinkle Cookies zijn zachte chocoladekoekjes die een craquelé uiterlijk hebben. Door het ‘gescheurde’ effect van de poedersuiker zien deze koekjes er ook superleuk uit. Ze smaken naar brownies en horen zacht van binnen te zijn. Je kunt er ook nog wat gemixte nootjes of chocolade doorheen gooien voor wat crunch

Ingrediënten (voor ongeveer 30 á 40 koekjes):

  • 90 gram cacaopoeder
  • 240 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 ml zonnebloem olie
  • 4 eieren

chocolate-crinkle-cookies-zachte-chocoladekoekjes-poedersuiker-recept-

Hoe ga je te werk?

Mix in een kom de suiker, cacaopoeder en olie. Voeg één voor één de eieren toe en mix het goed. Zeef dan de bloem, bakpoeder en zout en doe dit bij het cacaomengsel. Bedek dit mengsel en doe het ongeveer een half uur in de vriezer of 4 uur in de koelkast. Zie je dat het deeg nog steeds een beetje vloeibaar is en dat je er nog geen bolletjes van kunt maken? Laat het deeg nog extra lang in de vriezer of koelkast.

Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier zodat de chocoladekoekjes niet blijven plakken. Gebruik een kleine ijslepel om rondjes van het deeg te maken of gebruik hiervoor gewoon je handen. Het deeg kan nogal plakkerig zijn, gebruik dan poedersuiker zodat het deeg niet aan je handen blijft plakken. Maak de bolletjes niet te groot, aangezien ze veel groter worden zodra je ze in de oven stopt.

chocolate-crinkle-cookies-zachte-chocoladekoekjes-poedersuiker-recept-1
Rol de bolletjes daarna door wat poedersuiker en leg ze niet al te dicht op elkaar op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 10 á 15 minuten in de oven. Ze zijn op het eerst héél zacht waardoor je ze nauwelijks kunt oppakken, laat ze dus eerst goed afkoelen.

chocolate-crinkle-cookies-zachte-chocoladekoekjes-recept

Waarschuwing: Chocolate Crinkle Cookies kunnen nogal verslavend zijn.

18 gedachten over “Recept: Chocolate Crinkle Cookies”

  1. Ik heb m gisteren gemaakt en ze zagen er precies zo uit als op de foto, maar de smaak stelde teleur. Het is een heel gedoe met rollen en al die moeite daarvoor vind ik t niet waard.
    Alhoewel de bountycake van vorige keer heeeeeerlijk was!
    Volgende x beter in sha allah!
    Liefs ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *