Recept: Cinnamon Roll Pancakes (kaneel pannenkoeken)


Cinnamon rolls (kaneelbroodjes) zijn toch wel een van mijn favoriete zoete broodjes. Toen ik deze Cinnamon Roll Pancakes van gastblogger Ikrame zag moest ik ze gewoon met jullie delen. Als je van zowel cinnamon rolls als Amerikaanse pannenkoeken houdt dan is dit dé perfecte combo voor jou. Met dit recept als ontbijt of brunch kun je veel mensen blij maken!


 photo recept-cinnamon-roll-pancakes-kaneel-rollen-pannenkoek_zpsfd9096b5.png

Ingrediënten voor beslag:
(Gebruik een glas van 250ml als je geen cups hebt)

  • 2 cups meel
  • 2 cups karnemelk of yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • paar druppels vanille-essence of vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie

Ingrediënten voor cinnamon crème:

  • 100 gram zachte boter (geen margarine)
  • 3/4 cup bruine suiker
  • 2-3 theelepels kaneel

Ingrediënten voor glazuur:

  • 2 -3 eetlepels roomkaas (optioneel)
  • 1/2 cup poedersuiker
  • 2 -3 eetlepels melk
  • paar druppels vanille-essence

 photo recept-cinnamon-rolls-pancakes-kaneel-rollen-pannenkoek_zps8fed58c6.png

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de kaneel-crème klaar door de zachte boter samen met de bruine suiker en kaneel goed te mixen. Schep dit in een (plastic) spuitzak en zet het opzij tot gebruik.

Bereid vervolgens het glazuur. Zorg dat de roomkaas lekker zacht is. Meng de poedersuiker erdoorheen en voeg 2 eetlepels melk eraan toe. Roer tot een smeuïg en glanzend geheel.

Maak vervolgens het beslag voor de pannenkoeken. Meng de droge ingrediënten eerst met elkaar en voeg dan de natte ingrediënten toe. Mix goed door tot een glad beslag.

 photo recept-cinnamon-rolls-amerikaanse-pancakes-kaneel-rollen-pannenkoeken-_zpsaddf8722.png

Verhit een (kleine) koekenpan op middelmatig vuur. Vet het in met wat boter of plantaardige olie. Schep telkens één volle soeplepel in de koekenpan en spuit met een spuitzak een spiraalvorm op het pannenkoekenbeslag (zie afbeelding). Blijf wel weg van de randen!

Draai de kaneel pannenkoeken pas om wanneer de randen wat zijn opgezet en enigszins zijn opgedroogd. Leg ze vervolgens op een bord. Besprenkel wat van de glazuur over de Cinnamon Roll Pancakes en serveer direct.

 photo recept-cinnamon-roll-pancakes-kaneel-rollen-pannenkoeken_zpse8164b5c.png

Het zijn misschien niet de gezondste pannenkoeken, maar volgens Ikrame zijn ze echt, maar dan ook echt heerlijk! Zeker het proberen waard.

Hoe eet je jouw pannenkoeken het liefst?

26 gedachten over “Recept: Cinnamon Roll Pancakes (kaneel pannenkoeken)”

  1. Oh my gooood! Hoe lekker is dit! Ik wil dit echt maken, want ik houd van pannekoekjes en dan kaneel.. dear lord, heaven on earth! Het ziet er ook tasty uit.. Honguuuur! HONGUUUR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *