BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Franse crêpes met Nutella

Oh boy, dit is zo lekker. Deze Franse crêpes (dunne pannenkoeken) met Nutella is niet echt een licht toetje, maar wel heel lekker. En vrijwel iedereen kan het maken, want pannenkoeken bakken is niet zo heel moeilijk toch? Om het even wat frisser te maken kun je er een bolletje ijs bij serveren. Hieronder vind je het recept voor Franse crêpes met Nutella van gastblogger Fatima.

Ingrediënten crêpes (9 á 10):

  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • snufje zout
  • 1 á 2 el poedersuiker

Extra:

  • 2 volle el Nutella
  • spuitzak (boterham- of wegwerpzakje)
  • amandelschaafsel
  • slagroom
  • schepijs (smaak naar keuze)
  • blokje pure chocolade

Hoe ga je te werk?

Klop de eieren circa 2 minuten tot het schuimig is. Voeg bloem, zout, poedersuiker en de melk toe en klop dit totdat het helemaal klontvrij is. Schep een lepel beslag in de pan, laat het beslag uitvloeien tot de gehele bodem bedekt is met het beslag. Bak de pannenkoeken op midden-hoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Rooster tijdens het afbakken van de crêpes wat amandelschaafsel in een koekenpan tot het een mooi goudbruin kleurtje heeft. Schep twee eetlepels Nutella in een plastic spuitzak en leg de punt in warm water zodat de chocoladepasta gaat smelten.

Vouw twee crêpes in elkaar en leg deze op het bord. Knip een klein puntje van de spuitzak af en drizzle de Nutella over de crêpe heen. Strooi hier wat amandelschaafsel overheen.

franse-crepes-met-nutella-recept-chocolade-pasta

Serveer met een bolletje ijs en eventueel wat slagroom. Tijd om te genieten!