Gastblogger Ikrame heeft voor ons weer een origineel recept! Tortilla wraps die gevuld zijn met een (ietwat pittige) kipsaté vulling en vervolgens zijn gefrituurd. Ze zijn volgens haar echt heel lekker en niet eens zo moeilijk te maken. Je kunt ook zelfgemaakte satésaus gebruiken, maar als je daar even geen zin in hebt kan het gewoon uit een zakje. Ik ga het onderstaand recept binnenkort maar eens uitproberen!
Benodigdheden:
- 6 zachte tortilla’s
- 300 gram kipfilet
- 1 zakje Conimex Kipsaté mix
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 groene paprika en 1/2 rode paprika
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 ei
- een beetje sambal of hot sauce
- een paar eetlepels paneermeel
- zout en peper
Zo ga je te werk:
1. Snijd de kipfilet, ui, groene en rode paprika in kleine blokjes.
2. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit in een knoflookpers. Doe de geperste knoflook en (olijf)olie in een koekenpan en fruit de knoflook licht aan.
3. Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot de kip niet meer roze van kleur is. Voeg dan de blokjes ui en paprika toe.
4. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de sojasaus, ketjap manis en sambal of hot sauce toe. Los het inhoud van het Conimex zakje in 150 ml water en voeg deze toe aan de kip.
5. Laat het geheel op zacht vuur verder koken tot de saus helemaal is ingedikt en niet meer vloeibaar is.
6. Leg een tortilla wrap op je werkvlak en schep een beetje kipsaté vulling net onder het midden van de tortilla. Maak een papje van bloem en water en bestrijk de bovenste en onderste rand met het papje. Vouw de tortilla dicht, strak en rond, net als een loempia.
7. Haal de tortilla wraps één voor één door een losgeklopt eitje. Laat het losse vocht uitdruipen en haal ze vervolgens ook door het paneermeel.
8. Als je alle gepaneerde tortilla’s klaar hebt, frituur je ze in ruim olie goudbruin. Serveer direct.
Sofie
Leuk recept! Het lijkt me erg lekker 🙂
femketje
ziet er goed uit 😀
Kirsty
Oohhh dit lijkt me echt superlekker! 😀
Heleen
Oehhh dit ziet er echt superlekker uit.
Mayara Esther
Ooh ik heb zoo’n honger nu! Ze zien er heerlijk uit! <3 – <3
Nilou
Apart, leuk bedacht 🙂
fashionadvies
krijg er trek van ziet er heerlijk uit! fijn om dit recept te weten
Lidewij
Mhhh, die zien er lekker uit! Ik heb net de frituur weer opgeruimd, maar als hij weer tevoorschijn komt is dit het eerste dat ik ermee ga maken!
Marlies
Mmm dit ziet er echt heel erg lekker uit!
Hele mooie foto’s ook trouwens, springt er mooi uit met de groene garnering 🙂
Ik kijk iedere keer uit naar de recepten op je blog, er zitten zoveel leuke en lekkere recepten bij 🙂 Ga volgende week éindelijk je empagnadas met kip uitproberen als ik een weekje in denemarken zit, ik ben heel benieuwd! Helaas is daar geen frituur dus dit recept zal nog even moeten wachten haha, het ziet er echt super uit!
Bo
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Leuk hoor, veel plezier in Denemarken 😀
Kelly
Ziet er heerlijk uit!
mw ekster
Een combinatie van tortilla’s en sate vulling? Ohhh, jum, jum, jum!
Anne Solveig
Wat leuk bedacht joh!
Sabrina
Ziet er heerlijk uit!
Chahrazad
Oewwh! Ziet er echt heerlijk uit.
Jasmine
Gepaneerde tortilla’s, zo lekker paneermeel (niet al te gezond) =] Lijkt me fijn spicy ooK!
Lys
Die zien er zooo lekker uit!
liem
Vallen ze niet uit elkaar? Of moet je ze net als bij een loempia dicht lijmen?
Bo
Inderdaad eerst even ‘dicht lijmen’ met een papje van bloem (of maizena) en water. Ik zal het in het artikel verwerken!
vintagirie
Dat klinkt zo lekker! Jammer dat mijn vriend geen sate lust..
Mademoiselle Sophistiqué
oh dat ziet er echt heerlijk uit!
Mandy
Oeh, dat ziet er echt heerlijk uit!
Farah
Ziet er lekker uit!
En ook echt leuk want in eerste instantie zou je echt denken inderdaad dat het kroketten zijn! 😉
Bo
Haha klopt nu je het zegt!
Tess
Leuk en origineel zeg!
Mariska
Wow, wat lekker lijkt me dit!
Just Love Life
ohh dit ziet er te lekker uit! ik ga het recept bewaren :)!
Eline
Ziet er goed uit!
Ilona
Ik heb dit vandaag gemaakt! Is erg lekker!! Alleen het frituren gaat erg snel dus goed in de gaten houden!:)
Bo
Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt 🙂
DQ
Wauw, dit lijkt me heerlijk! X
Anouk van Burken
Oh yum! Dit lijkt me echt heerlijk! Ik heb je recept gelijk opgeslagen haha 🙂 xo
Lies
Dit lijkt mij echt heel erg lekker! Ik ga het ook zeker eens een keertje maken.
Laura
Dit ziet er echt verrukkelijk uit! Het water loopt me in de mond!
LaraLaurentia
Dit is echt wel een goed idee, deze sla ik op bij mijn bladwijzers 😀
Yvonne
Jummie dit lijkt me echt heerlijk. Alleen hebben wij geen frituurpan, maar in de koekenpan moet het ook wel lukken denk ik;)
Kimberley
Ik heb even mijn toetsenbord onder gekwijld…
Suus
Kun je ze ook voorbereiden in de ochtend om ze ’s avonds alleen nog maar even te frituren?
Ik mag binnenkort 2 gerechtjes maken voor een familie tapas & dit wordt er denk ik 1 van! Mjummie..
Bo
De vulling zou je alvast in de ochtend kunnen voorbereiden. Het oprollen in de wrap zou ik denk ik wel beter tot in de avond laten. Alvast veel plezier 😉
Debbyafca
Lijkt me echt superlekker!! Ik ga dit vanavond maken. Alles staat al klaar ervoor 😀
angelique
kan je ze ook invriezen?
Bo
Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik ga ervan uit van wel.