Door de neutrale smaak van aubergine, kan deze vrucht gemakkelijk in diverse gerechten worden verwerkt. Gastblogger Ikrame deelt vandaag met ons een heel origineel recept van gevulde auberginerolletjes met spaghetti en gehakt. Dat kan denk ik niet anders dan lekker zijn!
Voor de vulling:
- 2oo gram spaghetti
- 3oo gram gehakt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 Knorr vleesbouillonblokje
- 140 gram tomatenpuree
- kruiden naar keuze (ik gebruik paprikapoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en peper)
- geraspte kaas (ik heb cheddar gebruikt)
- olijfolie
Voor de saus:
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 Knorr vleesbouillonblokje
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper
- beetje peterselie of koriander, fijngesneden
Extra:
3 tot 4 grote aubergine, in plakjes
Bereidingswijze:
Laat de aubergines in ruim water met zout voor ongeveer 20 minuten staan. Was en dep ze met keukenpapier droog. Grill of frituur vervolgens de aubergines.
Kook de spaghetti net niet helemaal gaar. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de knoflook goudbruin. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Breng op smaak met kruiden naar keuze. Voeg de kleingesneden ui en paprika toe. Voeg daarna de tomatenpuree toe en mix deze goed met het geheel. Voeg als laatst de koriander toe en mix de saus door de spaghetti.
Pak een nieuwe pan en bak hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de tomaten, peper, bouillonblokje, suiker en een eetlepel tomatenpuree toe en kook voor ongeveer 10 minuten op laag vuur. Neem nu een ovenschaal en schep daar een deel van de saus in.
Vul de aubergineplakken met wat opgerolde spaghetti, daarop wat geraspte kaas en rol ze op. Sorteer de aubergines in de ovenschaal. Doe wat tomatensaus over de aubergines en eindig met een laag geraspte kaas. Bak de schotel voor ongeveer 20 minuutjes in de oven. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/deb77157/domains/womanistical.nl/public_html/wp-content/plugins/backpacktraveler-core/shortcodes/social-share/social-share.php on line 175
chucky1012
Dit gerecht ziet er heerlijk uit 😉
Ik zal het zeker een keer koken.
Fijne dag …….
Manon
Oh yummy dat ziet er heerlijk uit
Isabella
Oehh, dit lijkt me ontzettend lekker. Ziet er in elk geval zo uit!
x Isabella
Chahrazad
Ziet er heerlijk uit!
Kim
Lekker!
Marjolein - Beautylein.nl
Ziet er heel goed uit!
Bertine
ziet er lekker uit.. ik eet eigenlijk nooit aubergine!
Kirsty
Wat ziet dit er lekker uit zeg!
Mandy
Je maakt me hongerig! Dat ziet er heerlijk uit!
Jana
Jummie!!! 🙂
Iris - TBM
Oh nee! Zie ik dit nu ik net ontzettende honger heb en het te vroeg voor het avond eten is! Het ziet er echt super lekker uit!
Ice Pandora
Oehhh dit ziet er yummy uit ^__^ I love
aubergine en spagetti dus 😛 wel laat
ik de gehakt eruit want ik ben veggiee…
xx
Anne Solveig
Klinkt goed!
Sarah
Ziet er weer heerlijk uit. Yumm!
Eline | Just Little Things
Ah wauw, wat ziet dat er heerlijk uit! Bedankt voor het recept, moet ik zeker onthouden
Jorien
Yummm dit lust ik wel denk ik 😀
iiiThinkPink
Ziet er lekker uit!
Kayleigh
Wat ziet dit er lekker uit! ^^