Recept: gevulde kokosballetjes (zonder oven)


Deze gevulde sneeuwballetjes van kokos zijn ontzettend makkelijk te maken en je hebt er helemaal geen oven voor nodig. Handig dus als je zonder oven zit, of als het een onwijs warme dag is en je écht geen zin hebt om de oven nog aan te hebben om de boel nog warmer te maken. Gastblogger Ikrame deelt vandaag met jullie het recept voor deze kokosbonbons! Voor variatie kun je ook gecondenseerde melk, dadels of noten in het deeg verwerken.


Benodigdheden:

  • 100 ml water
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram gemalen kokos
  • 150 gram Nido melkpoeder (online verkrijgbaar en bij verschillende toko’s)
  • 80 gram roomboter
  • gepelde amandelen of Maltesers (chocolade balletjes) om de kokosballetjes te vullen

Hoe ga je te werk?

1. Breng een pan met water en poedersuiker aan de kook.

2. Meng  alle droge ingrediënten (kokos en melkpoeder) met elkaar in een kom. Voeg deze toe aan het kokend water en meng met een houten lepel alles goed door elkaar.

3. Smelt de roomboter en voeg deze vervolgens ook toe tot je een samenhangende bal krijgt. Als dit bij jou niet het geval is, kun je nog wat gemalen kokos toevoegen. Houd er echter wel rekening mee dat het deeg stijver wordt wanneer het is afgekoeld.

 photo kokosballetjes-recept-kokoskoekjes-bonbons-van-kokos_zpsb7377c07.png

4. Laat het deeg voor een uur afkoelen in de koelkast.

5. Vorm van het deeg kleine balletjes en druk er een holletje in. Vul de holletjes met een gepelde amandel of malteser en maak de kokosbolletjes weer dicht.

6. Haal de balletjes door de gemalen kokos en leg ze op een bakplaat of direct in kleine bonbon papiertjes.

 photo kokosballetjes-recept-kokoskoekjes-kokosbonbons-nido-melkpoeder-kokosbolletjes-_zps66ed67fa.png

Easy as cherry pie! Dit kan eigenlijk bijna niet misgaan. Geniet ervan!

15 gedachten over “Recept: gevulde kokosballetjes (zonder oven)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *