Recept: hartige wentelteefjes


 photo recept-hartige-pittige-wentelteefjes-maken-tosti-maken-bakken_zps67c1bc94.png

De oer-Hollandse zoete wentelteefjes ken je vast wel. Oud witbrood, melk, ei, kaneel, boter en wat suiker. Voor de verandering zou je ook eens deze hartige wentelteefjes kunnen maken. Gastblogger Ikrame deelt vandaag haar recept van deze hartige, maar ook pittige wentelteefjes met ons.

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 groene chilipepers
  • 1 lente-ui
  • handvol gesneden koriander
  • sneetjes witbrood (zonder korst)
  • 1/2 tomaat
  • knoflookpoeder
  • milde kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • kaaspoeder (optioneel)
  • zout & peper

 photo recept-hartige-pittige-wentelteefjes-zout_zps475b1a75.png

Hoe ga je te werk?

1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2. Snijd de koriander, pepertjes en lente-ui zeer klein.

3. Kluts de eieren in een groot kom en voeg de melk en gesneden groente toe.

4. Breng het op smaak met zout, peper, kerrie en paprikapoeder. Voeg eventueel wat kaaspoeder toe voor een lekker smaakje.

5. Verhit wat olie in een koekenpan. Doop de sneetjes brood in het ei-groentemengsel. Mocht de gesneden groente er niet echt aan blijven plakken, dan leg je ze zelf erop.

6. Leg het wentelteefje voorzichtig in de pan. Bak de toastjes voor een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

7. Serveer direct.

Enjoy!

17 gedachten over “Recept: hartige wentelteefjes”

  1. Hm, dat klinkt echt héérlijk! Ik was vroeger altijd gek op wentelteefjes, maar deed het altijd op de simpele manier én deed nooit iets extra’s erin. Dit ziet er erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *