BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Hete kip met rijst en komkommersalade

Ik hou van koken en bakken en je zult op mijn blog regelmatig recepten voorbij zien komen. Ook vind ik het leuk om nieuwe recepten te ontdekken en als ze goed bevallen dan deel ik ze graag met jullie. Dit keer probeerde ik een recept van de Allerhande uit en ik kan je zeggen dat die heerlijk is. De zoetzure komkommersalade heb ik wel op mijn eigen manier bereid. Sinds ik dit recept de eerste keer had gemaakt, vraagt mijn vader constant wanneer ik het weer ga bereiden. Hij vindt het echt héérlijk en ik ben het volkomen met hem eens!

Benodigdheden hete kip:

 • 300 gram witte rijst
 • 500 gram kipfilet, in reepjes
 • 100 ml ketjap manis
 • 60 ml ketchup
 • 4 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels sambal
 • scheut olijfolie
 • 240 ml water

Benodigdheden zoetzure komkommersalade:

 • 2 komkommers
 • 50 gram suiker
 • 3 á 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 2 eetlepels azijn
 • 2 eetlepel water
 • snuf zout
 • snuf peper

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf of snijd de komkommer in plakjes of lange slierten. Doe de komkommerlinten of -plakjes in een kom en voeg wat azijn, zonnebloemolie en water. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Zet de komkommersalade afgedekt in de koelkast en laat ze minstens tien minuten marineren. Hoe langer je laat marineren, hoe lekkerder. Het beste is als je ze enkele uren laat marineren, zodat de smaak er goed in is getrokken.

 photo hete-kip-rijst-komkommersalade_zpsb26f795c.png

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en water toe en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de kip een kwartiertje pruttelen. Roer de pindakaas erdoor tot er een dikke saus ontstaat. De eerste keer dat ik dit recept had uitgeprobeerd gebruikte ik pindakaas met stukjes noot, maar de saus was niet bepaald egaal. Ik raad je aan om een lekkere smeuïge pindakaas te gebruiken.

Breng daarna de kip pittig op smaak met de sambal. Twee eetlepels sambal is waaaaaay to hot for me! Ik gebruik maar twee theelepels sambal. Ja ja, ik ben pas een beginnertje op dit gebied. Als je van lekker pittig houdt dan moet je vooral twee volle eetlepels sambal erin gooien! In het recept stond erbij dat je nog wat zout kon toevoegen, maar dat laat ik meestal achter. De pindakaas is voor mij al zout genoeg. Laat de kip nog vijf minuten zachtjes stoven en zet het vuur uit. Serveer de hete kip met de rijst, komkommersalade en eventueel wat kroepoek.

 photo recept-kip-sambal-ketjap-pindakaas-saus_zpsb26c85a7.png

Dit is een heerlijk, snel en makkelijk gerecht en ik denk zelfs dat je de meeste ingrediënten al thuis hebt liggen. De hete kip is pittig maar toch zoet, de kroepoek is lekker knapperig en de komkommer frist het geheel op. Als je vegetariër bent denk ik dat je de kip ook prima kunt vervangen door blokjes tofu. Dit is echt een aanrader en vooral als je van kipsaté of satésaus houdt!

Eet smakelijk!

Comments:

 • 24 december 2012

  Oeeh lijkt me heerlijk (:!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Dit ziet er echt heel lekker uit! Binnenkort zelf maar eens proberen.

  x

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er heerlijk uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er echt heerlijk uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  ziet er heel lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Lijkt me heerlijk! XO

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Mjammiee! Dit ziet er goddelijk uit <3

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Jammiee dit ziet er heeelijk uit!
  ’t doet me een beetje denken aan kip tandoori en dat is ook heerlijk haha!
  Ik denk dat ik komende week maar weer eens aanbied om te koken (rara wat zal ik maken…….)

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  OMG, dit ziet er echt overheerlijk uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  dat ziet er wel erg lekker uit 😀

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Lekker! Ik heb ‘m zelf ook al eens gemaakt, ik doe er soms wel ’s een scheutje kokosmelk bij voor een nog exotischer smaak 🙂

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Heeeerlijk! Ik ga het is proberen te maken!!

  X Laura

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Dat ziet er heel lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Die komkommersalade is volgens mij lekker.

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er erg lekker uit!!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er heerlijk uit!
  Fijne kerstdagen! Love, Marloes.

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er erg lekker uit! Krijg meteen honger haha

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Dat ziet er heel lekker uit en zet deze in mijn favorieten want deze moet ik echt eens proberen.

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Heerlijk!!!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Ziet er heel lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 24 december 2012

  Waarom doe je mij dit aan :'(, nu heb ik zo veel zin om deze te gaan maken maar supermarkt is al dicht. 🙁
  En op de volgende 2 dagen ook. 🙁

  Beantwoorden...
 • 25 december 2012

  Oh dit lijkt me lekker! Deze neem ik mee. 🙂

  Beantwoorden...
 • 25 december 2012

  Ooooh dat ziet er heerlijk uit 😀

  Beantwoorden...
 • 25 december 2012

  oehh, ziet er lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 25 december 2012

  Dit ga ik binnenkort eens uitproberen. 🙂

  Beantwoorden...
 • 27 december 2012

  Mmm dit ziet er zo lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 29 december 2012

  Dit ziet er echt zo lekker uit! Dit moet ik eens maken!

  Beantwoorden...
 • 29 december 2012

  dat ziet er heel lekker uit

  Beantwoorden...
 • Deb

  29 december 2012

  Dit ziet er super goed uit! Ik maak ook regelmatig recepten uit de Allerhande. Niet alles komt er altijd even goed uit, maar veel is echt om te smullen. Ik wil deze zeker ook proberen. Mooie foto’s heb je weer gemaakt!

  Beantwoorden...
 • bo

  30 december 2012

  ziet er lekker uit! kan ik dit ook met kippootjes doen?
  en bedoel je curry ketchup of tomaten ketchup??

  Beantwoorden...
  • Bo

   30 december 2012

   Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar ik denk wel dat het prima kan!
   Ik bedoel tomatenketchup, zal het even aanpassen.

   Beantwoorden...
 • 2 januari 2013

  Ohh jammie! Ben gek op dit soort gerechten. Die komkommersalade is ook zo lekker fris!

  Beantwoorden...
 • 9 januari 2013

  Oh dit is heerlijk! Mijn man is Indisch, dus ik krijg bij zijn ouders thuis heel vaak van dit soort dingen voorgeschoteld, echt smullen. Die saus is trouwens ook lekker bij bloemkool, ei en ‘gewone’ komkommer, dan krijg je een soort Gado Gado. Ik zou trouwens door de saus ook nog een uitje en misschien wat knoflook doen, maar dat is persoonlijk 🙂

  Beantwoorden...
  • Bo

   13 januari 2013

   Ja dat lijkt me ook heerlijk! Ik doe er ook weleens een gesnipperd uitje en knoflook erdoor, maar het hoeft van mij bij dit gerecht niet echt perse.

   Beantwoorden...
 • 13 januari 2013

  Dit is echt lekker.Heb het gister als avond eten gemaakt en hetwas zo lekker dat ik midden de nacht werd om de restant op te kunnen eten.

  Beantwoorden...
  • Bo

   13 januari 2013

   Dat kan ik me goed voorstellen! Lekker is ‘ie he?

   Beantwoorden...
 • 2 februari 2013

  Dankjewel! En wat klinkt dit recept lekker!

  Beantwoorden...
 • 11 februari 2013

  ziet er werkelijk overheerlijk uit!

  xo

  Beantwoorden...
 • 15 februari 2013

  Dat ziet er echt heeeeeeerlijk uit! Krijg er honger van op deze vroege morgen! haha

  Beantwoorden...
 • 16 maart 2013

  Oehh dit ziet er lekker uit. Mijn vriend is gek op sambal, dus die zal er wel extra sambal in willen haha. Ik houd het ook liever bij weinig. Ik denk dat ik hem volgende week even ga maken, we hebben alles in huis dus lijkt me een goed idee!

  Beantwoorden...
 • Angelike

  11 juli 2013

  Het was echt heel erg lekker..We hebben ervan gesmuld. Deze houden we erin..

  Beantwoorden...
  • Bo

   11 juli 2013

   Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt, hier is het thuis ook echt een favoriet geworden!

   Beantwoorden...
 • 22 juli 2013

  Mmmmhh,, lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden...
 • 17 augustus 2013

  Ziet er heerlijk uit!!

  Beantwoorden...
 • kim

  8 oktober 2013

  met runderlappen ipv kip met een uitje en knoflook ook erg lekker voor mensen die niet van kip houden zoals mijn vader haha

  Beantwoorden...
 • Helma

  29 april 2014

  Vanavond gegeten en het is idd heerlijk,heb er wel knoflook bij in gedaan!

  Beantwoorden...
 • Truus

  12 oktober 2014

  kreeg net het recept gemaild van mijn dochter, die heeft het vanavond gegeten en vond het heerlijk, dus……dat moest mama ook weten. Ik ga het zeker eten, wellicht deze week.

  Beantwoorden...
 • Peter

  27 oktober 2014

  Ik doe er nog wat annanas stukjes door geeft een heerlijke frisse smaak.

  Beantwoorden...
 • 17 augustus 2015

  het is een heerlijk gerecht ,ik doe er op laatst nog een flesje ( 250 ML ) light room bij ,maakt het heerlijk romig .

  Beantwoorden...
 • Jo-ann

  29 juni 2018

  Voor hoeveel personen is dit?

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts