BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Homemade Kaaskroketten

 photo kaaskroketten-gesmolten-recept-maken-makkelijk-klassieker_zps625a43e0.png

Kaaskroketten. Niet echt bepaald gezond, maar wel erg lekker. Laat ik het erbij houden dat ons lijf heel af en toe behoefte heeft aan een vette hap. Hoe vettiger, hoe prettiger! Gastblogger Nima laat ons stap voor stap zien hoe je zelf kaaskroketten kunt maken. De smaak van zo’n kroket wordt vooral bepaald door de soort kaas die je gebruikt, dus gebruik een kaassoort die je lekker vindt. Of combineer meerdere kaassoorten met elkaar, dat is natuurlijk ook mogelijk! Deze kroketjes zijn in principe niet echt moeilijk te maken, maar het vergt wel wat aandacht tijdens de bereiding.

 photo kaaskroketten-ingredienten-paneermeel-frituren-bakken-recept_zps50d1945e.png

Benodigdheden

  • 200 gram geraspte kaas
  • 25 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • bloem
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

 photo kaaskroketten-roeren-pan-ragout-maken_zpsc93e0832.png

Smelt allereerst de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Giet nu scheutje voor scheutje de melk in de pan en roer continue tot de saus dik wordt. Meng de eierdooier erdoorheen voor extra binding (hou het eiwit apart!) en zet het vuur uit. Voeg al roerend de geraspte kaas toe bij het mengsel tot het een soort stevige pap wordt. Blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is.

 photo kaaskroketten-pan-rollen-maken-kroketjes-makkelijk_zpsa3ecf3e0.png

Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de basis van de kaaskroketten afkoelen. Lepel wat van het mengsel in je handpalm en boetseer het tot een kroketvorm. Maak de kroketjes niet te dik, maar ook weer niet te dun. Leg ze op een met olie besmeerde ovenschaal. Klop het eiwit die je apart had gehouden met een vork. Haal elke zijde van de kroket eerst door de bloem en dompel ze door het eiwit. Haal vervolgens elke kaaskroket door het paneermeel en bedek alles goed met het paneermeel.

 photo kaaskroketten-bakken-ei-recept-kaas-kroketjes-recept_zpse7efdc20.png

Wil je nog een laag paneermeel zodat je er zeker van bent dat het niet mis gaat? Haal de kroketjes dan na de laatste stap weer door het eiwit en dan door het paneermeel. Leg ze voor 20 á 30 minuten in de diepvries zodat ze hard worden, zodat ze niet open gaan springen als je de kroketjes gaat frituren. Verhit het frituurvet in een pan en bak beetje bij beetje de kroketjes gaar en goudbruin. Ze worden snel bruin dus houdt ze goed in de gaten. Het kan zijn dat bij de uiteinden van de kroketten wat kaasvulling er uit komt…dat is niet erg! Druk het een beetje terug als je ze uit de pan hebt gehaald. Komt er veel vulling uit? Dan kun je ze de volgende keer beter iets langer in de vriezer zetten. Ik had deze kaaskroketten een dag van te voren gemaakt en pas de volgende dag gefrituurd.

 photo kaaskrokketen-kaaskroketten-kroket-maken-recept-_zps23fe298b.png

En klaar zijn je homemade kaaskroketten! Lekker krokant aan de buitenkant en smeuïg van binnen met voldoende kaassmaak. Serveer het bijvoorbeeld met friet en een kwak mayonaise. Misschien ook wat salade om het een beetje te compenseren? Wat je ook doet, enjoyyy!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts