BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Kruidnoten toetje in glas

Het is weer de tijd van het jaar waarin de pepernoten, kruidnoten, taaitaai en chocoladeletters volop in de winkels wordt verkocht. En gekocht! Heb jij nog thuis een zakje kruidnoten liggen? Maak dan eens dit kruidnoten toetje in glas van gastblogger Dalila van Dalila’s Cuisine. Een heerlijk lekkernij voor in de herfst…

 

Wat heb je nodig voor het kruidnoten toetje?

  • 250 ml ongeklopte slagroom (voor de ganache)
  • 300 gr kruidnoten
  • 600 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje banketbakkersroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gr pure chocolade
  • 400 ml water (voor banketbakkersroom)

Extra:

  • Glaasjes (ongeveer 10, het ligt eraan hoe groot/klein ze zijn)

Bereidingswijze:

Begin allereerst met de chocolade ganache. Verwarm 250 ml slagroom in een steelpan. Het mag niet koken. Als je ziet dat het net begint met koken dan zet je het vuur uit. Breek de chocoladereep in stukken en doe dit bij de slagroom. Roer het goed door met een garde en leg het opzij.

Voor de banketbakkersroom volg je de stappen die op de verpakking staan. Mix in een kom 400 ml water samen met de banketbakkersroom poeder. Zet dit ook even opzij. Klop in een andere kom 600 ml slagroom met twee zakjes vanillesuiker tot een romig beslag. Het hoeft niet heel stevig te zijn, maar je moet het wel goed kloppen! Nu moet je alleen nog de kruidnoten malen in een hakmolen en dan kun je beginnen met de glazen vullen.

Neem de glaasjes en verdeel hierover de gemalen kruidnoten over de bodem. Verdeel dan een royale laag slagroombeslag over de bodem en doe daaroverheen weer een laagje kruidnoten. Hierboven doe je een royale laag banketbakkersroom en daarbovenop verdeel je een beetje kruidnoten.

Giet dan een beetje van de chocolade ganache eroverheen. Ga zo door tot je klaar bent. Zet de glazen vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Voor je ze gaat serveren kun je ze nog garneren met wat verkruimelde kruidnoten.

Tip:

  • I.p.v. kruidnoten kun je ook Bastogne koekjes gebruiken.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts