In de Ramadan zag je deze loempia pakketjes onwijs vaak voorbij komen op social media. Ze zijn makkelijk om te maken, maar zijn daarnaast ook heerlijk. Je kunt ze met van alles en nog wat vullen. Gastblogger Fatima laat zien hoe je deze loempia pakketjes met een gehakt vulling kunt maken.
Ingrediënten:
- 1 pak loempia vellen
- 1 zakje roerbakmix (groente naar eigen keus)
- 500 gram gehakt
- 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
- 1 courgette
- olijfolie
- kerriepoeder
- gemberpoeder
- kurkumapoeder
- komijnpoeder
- zout
- peper
Mengsel:
- 3 eieren
- 1,5 glas melk
- 1 glas olie
- snufje zout
Extra:
- geraspte kaas (optioneel)
Hoe ga je te werk?
Haal de loempia vellen uit de vriezer, uit de verpakking en dek ze af met een theedoek en laat ze ontdooien. Ik haal ze ook gelijk vel voor vel los en leg ze op keukenpapier. Dit werkt makkelijker als je gaat beginnen met vullen.
Snijd de paprika’s en courgette in blokjes. Giet een beetje olijfolie in een (wok)pan en doe je gehakt erin. Rul het gehakt in de pan en voeg daarna alle groente toe van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Blijf het roeren totdat het gaar is. Voeg alle kruiden toe en laat alles rustig gaar worden. Giet het af in een vergiet en laat het goed afkoelen.
Maak ondertussen het mengsel waarmee je de loempia vellen gaat smeren. Klop de eieren los en voeg de overige ingrediënten van het mengsel toe. Klop dit met de garde zodat alles goed gemengd is.
Pak een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel, gebruik hiervoor een kwast. Pak nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van je vulling en leg dit in het midden van je loempia vel. Strooi er wat geraspte kaas overheen.
Vouw de onderste flap naar het midden toe over je vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.
Nu is je pakketje klaar. Zo werk je al je vulling en loempia vellen af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal met een pedaalemmer zak overheen om drogen te voorkomen.
Pak nu een koekenpan/pizzapan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin. Het mengsel bevat namelijk al olie. Serveer direct!
Je kunt met de vulling uiteraard alle kanten op. Denk aan vis, kip of een vegetarische vulling vol groenten. De loempia pakketjes kun je ook in een andere vorm vouwen, zoals een spiraal/slakhuisje.
Eet smakelijk!
chucky1012
Wat een heerlijke lekkernij 😉
Esther
Hmmm lijkt me heerlijk als hapje!
Mandy
Lijkt me heerlijk
Mirne
Lijkt me echt heerlijk!
beautyforgirls
Dat ziet er lekker uit.
Liefs, xxx
Madelon
Dat is een lekkere snack!
monique
Ziet er onwijs lekker uit!
Manon
YUmmy lijkt me erg lekker!
alexa
oo jummieee
DiaryOfAMua
Ziet er super lekker uit!
Xo
Chahrazad
Wij hebben ze thuis ook een aantal keer gemaakt. Ze zijn echt heerlijk en super makkelijk.
Sanae
Ik krijg er spontaan honger van!
Lovely Modesty
Delicious, heerlijk die pakketjes!
Najat
Dat klinkt echt super lekker!!
Sara - Window On My Wardrobe
Hmmm dat ziet er lekker uit!
X Sara
Northflix
Wow, die zien er heerlijk uit!
Mahwish
Heerlijk! Maakte ze ook tijdens de ramadan 🙂
Moga
Heerlijk! Dit weekend ga ik dit recept eens uitproberen. Mmm…
Jacqueline
Ga ik zeker eens proberen.
Ziet er echt heerlijk uit. En het recept is goed en uitgebreid geschreven.
Harm
Voor hoeveel personen is bovenstaande?
Lara
kun je ze ook invriezen?
moet je ze dan eerst afbakken en dan de vriezer in ?
Dina
Ziet heerlijk uit hmmm.