BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Lotus speculoos cheesecake

Deze Lotus speculoos cheesecake uit de oven is heerlijk voor in de herfst en winter. Het heeft Lotus speculoosjes als bodem, een romige cheesecakevulling met speculoospasta en on top heerlijke toefjes slagroom…met nog meer speculoos!

Gastblogger Elisabeth Akca heeft voor dit recept een bakblik van 24cm gebruikt. Daarnaast gebruikt zij meestal voor haar cheesecakes de goedkoopste roomkaas van de Albert Heijn. Ga jij hem ook proberen?

Ingrediënten bodem: 

  • 200 gr Lotus speculoos koekjes, fijngemalen
  • 75 gr gesmolten roomboter

Ingrediënten cheesecake beslag: 

  • 600 gr roomkaas
  • 150 gr suiker
  • 150 ml crème fraîche
  • 100 gr witte chocolade, gesmolten
  • 1 flinke el speculoospasta (bv. Lotus)
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 25 gr maizena

Extra: 

  • 2 el speculoospasta
  • Geklopte slagroom (optioneel)
  • Speculooskoekjes (optioneel)

Bereidingswijze:

Maal 200 gram speculooskoekjes fijn in een keukenmachine en meng het met de gesmolten roomboter. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe de fijngemalen koekjes erin, druk alles goed aan met de achterkant van een lepel. Leg het even apart.

Mix de roomkaas met suiker, crème fraiche, eieren, eidoors, maizena en de gesmolten witte chocolade. Voeg een flinke eetlepel speculoos toe en meng dit goed door elkaar. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad met een spatel.

Verwarm 2 eetlepels speculoos in de magnetron tot het zacht en vloeibaar is. Doe dit vervolgens in een boterhamzakje en knip het puntje van het zakje eraf. Beweeg de boterhamzak al zigzaggend boven de cheesecake beslag en ga er vervolgens met een tandenstoker overheen om mooie ‘swirls’ te maken.

Zet vervolgens de bakvorm in een andere bakblik waar je gekookt water in hebt gegoten. Op deze manier wordt de cheesecake niet droog en voorkomt het scheuren in je cheesecake. Bak de cake in een oven van 130 graden (heteluchtoven) voor ongeveer een uur of tot alles gaar is.

Zodra de cheesecake is afgekoeld kun je het nog eventueel versieren met toefjes slagroom en speculooskoekjes. Je kunt het ook decoreren met verkruimelde koffieleutjes.

Eet smakelijk!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts