Recept: Marokkaanse Batbot brood


Batbot is een heerlijke zachte Marokkaanse brood dat weleens wordt vergeleken met een pita broodje. Je bakt ze niet in de oven, maar in een koekenpan op het fornuis. Met dit recept van gastblogger Ikrame kun je zelf zachte batbot broodjes maken!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 100 gram fijne griesmeel
  • 1 eetlepel instant gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • water om te kneden

Bereidingswijze:

Maak van het bloem, de griesmeel, gist, bakpoeder, zout, suiker en water een soepel deeg. Kneed het heel goed door. Laat het deeg vervolgens onder wat huishoudfolie en/of doek goed rijzen tot het volume is verdubbeld. Denk aan ongeveer een uur.

Verdeel het deeg in 4 kleine balletjes of 2 grote ballen. Vet de balletjes met wat zonnebloemolie in en laat ze circa 10 minuten rusten.

 photo recept-marokkaanse-batbot-brood-broodjes-gevuld-matloo3-deegwaren_zps44066b45.png

Bestuif wat griesmeel over je werkvlak. Pak dan een bolletje en druk deze met je handen plat tot een rondje. Laat de broodjes nogmaals rijzen tot verdubbeld is in volume.

Druppel wat olie in een verhitte maqla (een traditionele Marokkaanse broodpan). Mocht je daar niet over beschikken, dan kun je ook prima een koekenpan met een dikke bodem gebruiken.

Bak de batbots op een zacht vuur aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar. De broodjes zwellen tijdens het bakken een beetje op. Druppel tijdens het bakken ook wat olie over de batbot en draai hem vervolgens om. Laat de batbots afkoelen op een theedoek en vul ze desgewenst met groente, kip of vlees.

 photo recept-marokkaanse-batbot-brood-broodjes-gevuld-matloo3-deegwaren-_zpsdcfc625f.png

Na het bakken van de broodjes kun je ze eventueel licht met boter besmeren. Heerlijk!

Besaha wa raha!

15 gedachten over “Recept: Marokkaanse Batbot brood”

  1. Yes!!! Dit brood kocht ik altijd bij een Marokkaanse bakker. Zij noemden het oma’s brood, volgens haar geheime recept gemaakt. Helaas zijn ze op een dag gestopt met de verkoop. Nu het recept gevonden en dit ga ik zeker heel snel maken!! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *