Recept: Marokkaanse Walnootkoekjes en Vliespindakoekjes


Onlangs benaderde Dulce Fresa mij met een aantal heerlijke recepten die ook te vinden zijn op haar blog. Koekjes bakken vindt ze een leuke bezigheid en met eindresultaat altijd een bord vol heerlijke verse koekjes. Vandaag deelt ze met ons twee recepten die ze heerlijk vindt; Marokkaanse walnootkoekjes en vliespindakoekjes.


 photo recept-marokkaanse-walnootkoekjes-walnootghribia-ghribia_zpsc1f02b12.png photo recept-marokkaanse-walnootkoekjes-walnootghribia-ghribya_zps6ba6d7d6.png

MAROKKAANSE WALNOOTKOEKJES

Dit is een geweldig recept voor walnootliefhebbers! Het recept van deze Marokkaanse ghribia is oorspronkelijk van Amber. Deze koekjes zijn heel makkelijk te bereiden en ook lekker om op te eten.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram walnoten
 • 100 gram zachte roomboter
 • 100 gram suiker
 • 200 gram bloem
 • 1 ei
 • 1 theelepel bakpoeder
 • halve walnoten (voor versiering)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Roer de roomboter samen met de suiker tot een gladde massa. Maal vervolgens de walnoten fijn in een keukenmachine. Roer dat samen met het ei door het roombotermengsel.

Zeef de bloem samen met wat bakpoeder en voeg dit toe aan het botermengsel. Meng alles goed tot het een samenhangend deeg is.Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op de bakplaten en zorg ervoor dat ze niet te dicht tegen elkaar aan liggen.Versier elk balletje met een halve walnoot.

Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. De ghribia koekjes moeten heel lichtbruin worden, zacht van binnen zijn en een beetje gebarsten uitzien. Laat ze dan afkoelen op een rooster en serveer ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.

 photo recept-vliespinda-koekjes-poedersuiker-pindakoekjes-ghribia-marokkaanse_zpsf40c98a2.png photo recept-vliespinda-koekjes-poedersuiker-pindakoekjes-ghribya-vliespindas_zps3251dbe3.png

VLIESPINDAKOEKJES
Dit is een makkelijk recept om vliespindakoekjes te maken. Het klinkt misschien apart, maar als je ze probeert dan denk ik wel dat je ze heel lekker zult vinden! Deze pindakoekjes zijn heel zacht van binnen en smelten in je mond. Zo zie je maar weer dat lekkere koekjes bakken heel makkelijk kan zijn en dat je niet altijd veel ingrediënten nodig hebt om ze te maken.

Wat heb je nodig?

 • 500 gram vliespinda´s
 • 300 gram suiker
 • 3 grote eieren
 • 100 gram poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Maal allereerst de vliespinda´s en suiker samen malen in een keukenmachine. Meng de vliespinda´s goed samen met de eieren. 

Maak daarvan kleine balletjes en rol ze door de poedersuiker. Leg de balletjes op een beklede bakplaat en duw rustig een vliespinda in het midden van het balletje ter decoratie.

Bak de vliespindakoekjes 10 á 15 minuten en laat ze even afkoelen. De koekjes komen een beetje zacht uit de oven, maar dat hoort zo. Zodra ze koud worden zijn ze iets harder, maar blijven ze toch zacht van binnen.

Houd jij van koekjes bakken?

29 gedachten over “Recept: Marokkaanse Walnootkoekjes en Vliespindakoekjes”

 1. Dat ziet er zo lekker uit! Ik kom de laatste tijd zo veel lekkere dingen tegen die ik nog eens wil maken, tijd te kort haha. Ik volg je nu trouwens 🙂

  Liefs,
  Aurelie

 2. Wauw wat dit zit er lekker uit, hmm! <3

  Als je het leuk vind, ik organiseer vandaag een linkparty! Dit houdt in dat je vrij reclame mag maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto en een link naar jouw blog! Tof toch?! Zou het leuk vinden als je mee komt 'feesten'!

  Liefs van Rosie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *