Had jij eerder van Dynamite Chicken gehoord? Zo niet, dan weet je echt niet wat je mist! Het is een gefrituurd voorafje met een heerlijke saus dat vaak in een martini glas wordt geserveerd. Als je in Dubai uiteten bent geweest heb je het vast wel op het menu voorbij zien komen. Je kunt het met zowel garnalen (Dynamite Shrimp) als met kip maken.
Gastblogger Dalila van Dalila’s Cuisine is zo lief om het recept voor dit geweldige gerecht met ons te delen. Het is een van haar favoriete recepten geworden. Neem eens een kijkje op haar Instagram-pagina voor nog meer heerlijke recepten.
Wat heb je nodig voor Dynamite Chicken?
- Kipfilet
- Lente-ui (voor garnering)
- Zonnebloemolie (om in te frituren)
Benodigdheden voor het bloempapje:
- 125 gr bloem
- 100 gr fijne griesmeel
- 2 eieren
- 150/200 ml water
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl cayennepeper
- Chilivlokken
Benodigdheden voor het krokant laagje:
- 100 gr paneermeel
- 100 gr bloem
Benodigdheden voor de saus:
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels chilisaus
- 1 fles Mango-curry saus van Heinz (niet te missen!)
Bereidingswijze:
Was de kipfilet grondig schoon met wat zout, azijn en water. Snijd de kipfilet in blokjes. Maak nu het bloempapje door de bloem, griesmeel, eieren, kruiden, chilivlokken en water goed met elkaar te mengen. Voor de buitenlaag meng je in een aparte kom de bloem en paneermeel met elkaar. Doe de stukjes kipfilet in het bloempapje en dompel ze vervolgens in bloem en paneermeel tot ze van alle kanten bedekt zijn met het bloem/paneermeel laagje.
Bak de kip vervolgens in zonnebloemolie tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. In de tussen tijd maak je de saus in een diepe schaal. Mix de mayonaise, chilisaus en curry-mango saus met elkaar. Als je klaar bent met het bakken van de kip, doe je de krokante kip stukjes in de diepe schaal met saus en mix je alles goed samen. Snijd dan wat lente-ui voor de garnering en strooi dit erover heen. Serveer dit in een glas of in een leuk serveerkommetje. Je kunt de bodem eventueel bedekken met bakpapier of met sla blaadjes.
Eet smakelijk!