Recept: Red Velvet Cake


Door gastblogger Nima – Vandaag een traditionele Amerikaanse taart. De Red Velvet Cake! Dit recept heb ik van een Facebook vriend (Si Ka om precies te zijn) en heb hem in 3 weken al 5 keer (!!!) gemaakt. Hij valt goed in de smaak en is opzicht makkelijk om te maken. Ik heb ook nog een Red Velvet Cake recept met een topping van roomkaas en witte chocolade…die wil ik nog zeker eens proberen.

beste-makkelijk-origineel-recept-red-velvet-cake-7

Ingrediënten voor de cake:

 • 250 gram ongezouten roomboter (op kamertempratuur)
 • 250 ml karnemelk
 • 2 volle eetlepels cacaopoeder
 • 5 eieren (maat m)
 • 1 zakje vanille suiker
 • 400 gram suiker
 • 2 zakjes bakpoeder
 • 440 gram bloem
 • rode kleurstof (verkrijgbaar bij o.a. de toko)

Ingrediënten voor de topping:

 • 200 gram Monchou
 • 1000 gram Mascarpone (ja ja zoveel!)
 • 1 beker verse slagroom (250 ml)
 • 1 zakje Klopfix
 • poedersuiker

Extra:

 • oven
 • springvorm of bakvorm van 24 of 26 cm.
 • bakpapier en/of bakspray
 • beslagkom
 • mixer

beste-makkelijk-origineel-recept-red-velvet-cake-6

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op ongeveer 160-170 graden. Neem een springvorm of bakvorm en spray het in met een dun laagje bakspray. Neem bakpapier en knip er een cirkel uit net zo groot als je vorm. Zet die dan in je bakvorm, als het goed is zal deze door de bakspray niet verschuiven. Knip ook rechte stroken zodat je deze tegen de randen aan kunt drukken. De bakpapier hoort een beetje uit te steken van de bakvorm.

Pak een grote kom en doe daar de zachte boter in. Mix het luchtig, doe dan de suiker erbij en vervolgens ook de eieren. Mix dit op de hoogste stand tot alles goed samen is gemengd. Voeg daarna de karnemelk, cacaopoeder ,vanillesuiker en bakpoeder toe en mix het weer tot een geheel. Voeg een scheutje rode kleurstof toe. Mix het en kijk of jij de gewenste kleur hebt bereikt. Heb je dat niet? Doe er dan wat meer rode kleurstof bij totdat het ongeveer donkerrood van kleur is.

Voeg beetje bij beetje gezeefde bloem toe en mix het eerst op de laagste stand zodat niet je hele keuken vol meel zit. Zodra je alles hebt gemengd, mix je het weer op de hoogste stand voor ongeveer 6 minuten. Het beslag moet net zo dik zijn als een normaal cake beslag. Doe dit mengsel in de bakvorm, zet het in de voorverwarmde oven en laat het bakken voor ongeveer 90 minuten.

beste-makkelijk-origineel-recept-red-velvet-cake-

Maak ondertussen de topping. Pak een grote kom en prak hier de Monchou met een vork fijn. Doe dan de mascarpone erbij en mix het luchtig met wat poedersuiker tot je de juiste smaak hebt. Zet dit nu aan de kant en pak een andere kom en mix daarin de slagroom en één zakje Klopfix tot je stevige slagroom hebt. Doe de slagroom bij de mascarpone mengsel en spatel het door de mascarpone tot een glad geheel. Laat het zeker 10 minuten in de koelkast staan.

Controleer na 90 minuten of de Red Velvet cake gaar is door een saté prikker in de cake te prikken. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Laat hem vervolgens eventjes afkoelen. Na ongeveer 5 minuten draai je de cake voorzichtig om en haal je de bakvorm en het bakpapier er af. Laat de cake heel goed afkoelen voordat je begint met snijden. Zodra hij is afgekoeld kun je hem in twee of drie lagen snijden, kijk wat jezelf het liefst wilt.

beste-makkelijk-origineel-recept-red-velvet-cake-4

Nu is het tijd om de Red Velvet cake te versieren! Pak een spuitmond naar keuze (Wilton 1M of 2D) en een spuitzak. Doe het spuitmondje er in en doe de frosting in de spuitzak. Vul de taart met het mascarpone mengsel en smeer de zijkanten ook af. Dit kun je het beste doen met een spatelmes.

Als de cake gevuld en afgesmeerd is pak je je spuitzak en spuit je de topping op de taart. Ik ben voor roosjes gegaan, maar je kunt ook toefjes doen. Zodra je klaar bent kan je het naar eigen smaak versieren, denk aan pareltjes, witte chocolade snippers of een strikje net als wat ik nu doe.

beste-makkelijk-origineel-recept-red-velvet-cake-2

Dit recept voor Red Velvet Cake is heerlijk! Hij is wel iets machtig, dus het is beter om kleine stukken te snijden. Zoals je kunt zien kun je hem op verschillende manieren versieren, wees dus lekker creatief.

Happy Baking!

28 gedachten over “Recept: Red Velvet Cake”

 1. Heerlijk red velvet cake heb deze afgelopen 2 weken het twee keer op en herken het goed dag je het steeds opnieuw wilt maken. Super lekker en Naima heeft het prachtig versierd!

 2. Hi, er staat 160-170 graden, maar bij het recept van Si Ka was dit 150 graden.. Daaarnaast heb jij 200 gr monchou en Si ka 2 pakken monchou 1 pak = 200 gr.. Dus er zijn aanpassingen jn je recept. Mag ik weten waarom? Want wil dit graag morgen maken…

 3. De taart ziet er geweldig mooi uit! Ik had alleen nog een vraagje; hoeveel poedersuiker doe je ongeveer door de topping? Heb je verder nog tips hoe je die bloemen zo mooi op de taart krijgt?

 4. Bedankt voor het delen van uw cheese frosting. Heb al 2 andere geprobeerd, maar vond ze niet stevig genoeg. Ik wilde klopfix erin doen , maar twijfelde. En dan vind ik uw recept met klopfix! Geweldig. Die ga ik volgende week uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *