BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Snellere versie van Turkse pizza (Lahmacun)

Vandaag heb ik weer eens een recept voor jullie dat jullie wellicht al kennen, maar misschien ook niet! Lahmacun, in Nederland staat het ook wel bekend als Turkse pizza. Ik ben er echt dol op! Meestal koop ik het kant-en-klaar of maak ik het helemaal zelf. Ik heb alleen niet altijd tijd of zin om het deeg te maken, omdat het best veel tijd vergt. Tot op een dag ik met het idee kwam om gewoon kant-en-klare tortillabladeren te gebruiken. Zou het lukken? Yes, it did!

Benodigdheden:

  • 6-8 tortilla wraps
  • 250 gram lams- of rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • bosje peterselie
  • 80 ml water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal (of meer als je houdt van pittig eten)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Photobucket

  1. Hak allereerst de peterselie fijn en snijd de ui en paprika in grove stukken. Doe het in een blender of hakmachine.
  2. Voeg de sambal, tomatenpuree en water toe en mix het goed tot er geen grove stukken meer te zien zijn.
  3. Verhit een pan met een beetje olijfolie en rul het gehakt samen met het tomaten-mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg vervolgens een tortillawrap in een pizzapan, zonder olie of wat dan ook

Photobucket

Verdeel hierop de gehaktsaus met een lepel. Niet teveel saus, maar ook weer niet te weinig en bak de lahmacun tot het gaar is. Als je geen pizzaban hebt dan kan je ze ook bakken in een pan met een dikke bodem net als wat ik heb gedaan. Leg er wel even een deksel op zodat alles goed gaar wordt.

Zorg ervoor dat de Turkse pizza’s niet te knapperig of bruin worden, want dan zijn ze moeilijker op te rollen. Ze kunnen door midden breken tijdens het rollen en ja, ik spreek uit ervaring..oeps! Zodra de pizza’s klaar zijn leg je ze op een bord.

Photobucket

Dan is het tijd om ze te vullen! Het hoeft niet perse, maar ik kan je zeggen dat het veel lekkerder is wanneer je het wel doet. Beleg ze met wat gesneden ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer. Wat ook heel lekker is om erin te doen is gesneden witte kool of rode kool. Doe er nog een lekkere vette klodder knoflooksaus op (ik heb hem dit keer zelf gemaakt) en als je van pittig eten houdt nog een beetje sambal. Rol ze op en serveer ze direct!

Photobucket

Ready to dig in! Turkse pizza maken is nooit zo gemakkelijk geweest! Natuurlijk is een Turkse pizza veel lekkerder als het deeg helemaal zelf is gemaakt, maar dit is een prima alternatief als je daar geen tijd of zin voor hebt. Ik ga in ieder geval deze variant zeker vaker maken!

Ben jij bekend met Turkse pizza? Wat vind jij ervan?