BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Starbucks frambozen cheesecake

Brace yourself: deze frambozen cheesecake is een must-try. Gastblogger Dalila van Dalila’s Cuisine probeerde het copycat recept voor deze White Chocolate Raspberry Cheesecake van Keukenliefde.nl uit, en hij is goedgekeurd! Voor dit recept wordt er een springvorm van 23 cm gebruikt.

 

Wat heb je nodig voor deze witte frambozen cheesecake?

  • 300 gr diepvries frambozen
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 300 gr spritskoekjes
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr witte chocolade, in kleine stukjes
  • 600 gr roomkaas
  • 125 gr zure room
  • 3 eieren + 3 eidooiers
  • 1 el bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de frambozen met twee eetlepels suiker in een steelpan tot het de suiker is opgelost en de frambozen zachter zijn geworden. Haal het door een zeef zodat de frambozenpitjes achterblijven in de zeef. De pitjes mogen weggegooid worden, het vocht bewaar je voor later.

Maal de spitskoekjes fijn in een keukenmachine. Neem een steelpan en smelt daar de roomboter in. Roer de fijngemalen koekjes goed door de boter. Vet de springvorm in met boter, en maak een stevige bodem van het mengsel op zowel de bodem als halverwege de zijkanten van de springvorm. Zet het in de koelkast om stevig te worden.

In de tussentijd klop je de roomkaas luchtig en voeg je de rest van de ingrediënten (behalve de bloem) toe. Mix het op een lage stand tot alles glad en gemengd is. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg dit al kloppend toe aan het roomkaasmengsel. Schep een eetlepel erbij en meng dit goed dor elkaar. Giet het in de springvorm en strijk het glad.

Schep met een lepel grote druppels van de frambozencoulis op het cheesecake mengsel. Pak dan een satéstok en maak hier rondjes mee voor een ‘swirl’ effect. Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden en bak de cheesecake 75 minuten (of tot hij gaar is) in het midden van de oven.

Tijdens het bakken kan er boter lekken, leg een stukje bakpapier onder de bakvorm. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven helemaal afkoelen. Zet het daarna in de koelkast een laat het een nacht opstijven.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

93 posts

Culinair

135 posts

Fashion

102 posts

Lifestyle

262 posts

Travel

82 posts