Een heerlijk recept voor Batata Vada door gastblogger Ikrame. Het zijn aardappelballetjes in een deeglaagje. Ze staan ook bekend als Aloo Bonda en in India zijn ze vaak op straat te verkrijgen. Ikrame laat je zien hoe je zelf thuis kunt maken.
Benodigdheden:
- 7 aardappels, gekookt en fijn geprakt
- 1 uitje, zeer klein gesneden (je kan ook lente-uitjes gebruiken)
- 1 thl garam masala of gemixte kruiden die je zelf lekker vindt
- Knoflook (ik heb gegrilde en fijngeprakte teentjes gebruikt)
- 1 thl kerriepoeder
- 1 thl kurkuma
- Chilipeper, zeer fijngesneden
- 3 flinke etlp kikkererwtenmeel (ongeveer)
- 1 thl komijnzaadjes
- 1 etl verse gember (ongeveer)
- Koriander, fijngesneden
- Zout en peper
Bereiding:
Meng de bovenstaande ingrediënten goed met elkaar samen. Proef het eventueel voor wat toevoegingen. Maak kleine en mooie balletjes van het deeg. Verhit wat olie in een pan en frituur de aardappelballetjes in een paar minuten goudbruin. Serveer direct.
Eet smakelijk!
chucky1012
Dit zie\t er heerlijk uit en het recept bewaar ik.
Het is fijn om te maken als er iemand jarig is of gewoon zomaar 😉
Xoxo