American pancakes zijn heel wat anders dan de Nederlandse pannenkoeken die wij kennen. Ze smaken een beetje naar cake en hebben hun luchtigheid te danken aan het dikke beslag. Vaak gebruikt men karnemelk in plaats van melk. Gastblogger Ikrame deelt vandaag met ons haar recept voor fluffy pancakes.
Ingrediënten:
- 200 gram meel (gezeefd)
- 1 el bakpoeder
- 1/2 thl zout
- 205 ml melk
- 2 eieren
- 2 el boter
- 2 el suiker
Bereiding:
Neem een schaal en klop daar de eieren (lichtjes) samen met de melk in. Voeg de boter en daarna de droge ingrediënten toe. Het mengsel heeft nu een cakebeslag-structuur. Laat het beslag een kwartiertje rusten en begin dan met bakken. Neem hiervoor een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Verhit een klein beetje boter in de pan en schep hoopjes van ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Draai de pancake om wanneer je aan de bovenkant belletjes ziet verschijnen. Bak het gaar en goudbruin. Bestrijk daarna elk pannenkoek met wat boter.
Extra tips:
- Serveer met stroop en extra boter
- Serveer de pannenkoeken direct!
- Voeg eventueel wat geraspte appel aan het beslag toe