Vandaag heeft gastblogger Fatima weer een nieuw recept voor jullie. Dit keer laat ze zien hoe je helemaal zelf nasiballen (of nasischijven) kunt maken.
Ingrediënten:
- 300 gram basmati rijst
- Olijfolie
- Rode ui
- Kipfilet
- 400 gram Italiaanse roerbakmix
- Rode paprika
Kruiden:
- Zakje nasi kruiden
- Harissapoeder (optioneel)
- Kurkuma
- Zwarte peper/zout
- Paprikapoeder
- Klein bosje koriander
- Zout peper
- kaneel
- 1 tl tandoori kruiden (te koop bij toko)
- 2 el Tomato Frito
Extra:
- 3 eieren
- Naturel paneermeel
Bereidingswijze:
Kook de rijst in kokend water, hier zout en kurkuma (voor kleur) aan toevoegen. Regelmatig doorroeren. Verhit olijfolie in een pan en fruit hier de gesnipperde ui in. Voeg de kipfilet en groente toe (alle groente klein/fijn gesneden). Alle ‘kruiden’ aan toevoegen. Laat dit rustig koken.
Ondertussen je rijst goed blijven roeren en goed door laten koken, zodat je er straks makkelijk balletjes van kunt vormen. Als er nog vocht zit bij de rijst, uit laten lekken en dan samen mengen met het sausje. Laten afkoelen.
Kommetje met losgeklopte eieren en kommetje met paneermeel klaarzetten. Dan je bolletjes met rechts in ei rollen en linkerhand in paneermeel dan bijvormen indien nodig en neerzetten op schaal en weer in koeling voor een half uur of totdat je ze gaat frituren in zonnebloemolie.
Eet smakelijk!
Kirsty
Oehh dit ziet er heerlijk uit zeg! Lijkt mij leuk om dit zelf ook eens te maken 🙂
Kiss & Make-up
Altijd lekker!
Deb
Dit ziet er heerlijk uit en wat een mooie foto’s!
Monique | WritingMonique
Oeh! Lekker!
DQ
Lijkt me heerlijk! Xx
Nilou
Looks very good! Wil dit ook een keertje klaarmaken, ik ga het recept pinnen op Pinterest 😀
Jorien
Oh ja heerlijk, goed recept deze ga ik even opslaan en later zeker uitproberen!