Recept: walnootcakejes met MonChou topping


Door gastblogger Fatima – Deze walnotencakejes met MonChou topping zijn de ideale traktatie voor visite. Of gewoon lekker aan het eind van de dag met een kopje koffie of thee!

Basisrecept walnotencake:

  • 4 eieren
  • 200 g suiker (1 glas)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml zonnebloemolie (1 glas)
  • 250 ml volle melk (1 glas)
  • 275 gr bloem (2 glazen)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr walnoten

Topping:

  • bekertje slagroom (250 ml)
  • zakje klopfix
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gr MonChou (kamertemperatuur)
  • 1 el poedersuiker

Garnering:

  • cacaopoeder
  • verse frambozen
  • halve walnoten

recept-walnotencakejes-met-roomkaas-topping

Hoe ga je te werk?

Hak de walnoten fijn in een hakmolen.Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Klop de eieren voor een paar minuten goed schuimig, doe hier de (vanille)suiker bij en mix dit ook goed samen. Voeg nu de olie toe en mix het, schenk dan de melk erbij en mix het nogmaals. Doe de helft van het bakje bloem erbij, mix het even, en voeg de andere helft ook toe en mix het met bakpoeder. Mix het beslag goed door tot je luchtbelletjes ziet. Voeg nu als laatste de gemalen walnoten toe en mix dit nog even totdat het goed gemengd is door je beslag.

Vul nu elk papieren vormpje met 1 volle juslepel van het beslag (voor hoog cakeje /muffin 2 lepels). Vul ze alle 24 en doe ze tegelijk in de oven, dit omdat je je oven de eerste 20 min NIET mag openen. Zet ze in de voorverwarmde oven en laat ze garen. Pak een bakblik van 20 cm en leg er bakpapier in (op de bodem) spuit de zijkanten in met bakspray en giet hier je overige beslag in.

walnotencake-recept-met-monchou-topping

Zodra de walnootcakejes gaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze uit de vorm even afkoelen. Doe het bakblik met overige beslag nu in de oven. Maak ondertussen de topping. Pak een mengkom en klop daarin de slagroom op de hoogste stand van de mixer. Als het een beetje verandert van structuur, voeg je de vanillesuiker en klopfix toe. Klop dit verder op de laagste stand van de mixer totdat je je kom onderste boven kunt houden. Pak een kommetje en doe hier je geklopte slagroom in zet dit even opzij.

recept-walnotencake-met-framboos-en-monchou-topping

Doe in dezelfde kom je bakje MonChou en klop dit kort met een mixer totdat het een gladde massa is. Doe hier 1 eetlepel poedersuiker bij en mix dit nog een keertje kort. Nu doe je de slagroom bij de geklopte MonChou en spatel dit rustig door elkaar zodat het goed mengt en het een geheel wordt. Haal je cakejes uit het papierenvormpje.

Vul een spuitzak met de MonChou topping en spuit op elk walnootcakeje een rondje. Werk ze allemaal zo af. Doe een beetje cacao in een zeefje en zeef op elk cakeje een beetje cacao ter decoratie. Leg hier een framboosje op en een halve walnoot.

walnotencake-met-walnoot-en-topping

Je kunt de walnootcake ook in vierkantjes snijden en er een klein toefje van de topping op spuiten. Decoreer met een halve walnoot of een lekkere fruitsoort. Eet smakelijk!

23 gedachten over “Recept: walnootcakejes met MonChou topping”

    1. Ik heb Fatima het gevraagd en ze antwoordde het volgende: ”Ik bewaar deze cake in de koeling en overdag gewoon op tafel om van te eten. Bewaar het op een glazen taartenplateau met stolp zodat het wel afgedekt is”

  1. Er staat jammer genoeg niet bij hoe lang ze in de over moeten!
    Enkel dat je het 20 MINUTEN niet mag openen. En hoe weet je wanneer de walnoten gaar zijn? Is het een half uur of meer?

  2. Vandaag deze heerlijke cakejes gemaakt
    Zijn goed gelukt!
    Zelf koos ik voor een andere topping (roomkaas boter vanille extract sinaasappelrasp en rasp)
    25 minuten op 170 graden ( heteluchtoven)
    Dankjewel voor het delen van het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *