BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Yoghurttaart met kiwi-lemoncurd

Als ik aan de lente denk, dan denk ik aan frisse kleurtjes, lekker luchtig en lichte gerechten. Deze yoghurttaart met kiwi-lemoncurd die door gastblogger Ikrame is gemaakt is daar een perfect voorbeeld van! Je kan deze taart ook ‘de broer van de cheesecake’ noemen, alleen bevat deze variant helemaal geen cheese. De smaken komen wel erg overeen, alleen is de yoghurttaart een stuk lichter en lang niet zo machtig als een cheesecake! De kiwi-lemoncurd maakt de yoghurttaart helemaal af door de zeer frisse en zachte smaak. Echt een perfecte combinatie!

 photo recept-yoghurttaart-taart-lemoncurd-kiwicurd-zelf-maken_zps850dab4b.png

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 200 gram gemalen maria biscuit
  • 1 grote glas gemalen walnoten
  • 50 gram boter
  • 1 ei (optioneel)

Voor de yoghurtlaag:

  • 600 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • 250 gram Nido melkpoeder
  • 6 á 7 el suiker
  • 1 ei

Voor de kiwi-lemoncurd:

  • 1 ei
  • 5 eigeel
  • 4 rijpe kiwi’s
  • 2 citroenen; sap en rasp
  • 150 á 170 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 2 el citroengelei
  • groene kleurstof (optioneel)

 photo recept-yoghurtcake-cheese-kiwi-lemoncurd-citroen-topping_zpseecd872a.png

Bereidingswijze:

Voor de bodem: Begin allereerst aan de taartbodem, waarvoor je eerst de oven aanzet op 180 graden Celsius. Mix de gemalen biscuitjes, walnoten, boter en ei samen en verdeel het over de bodem van een beklede springvorm. Druk het mengsel stevig aan. Bak het vervolgens in de voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten. Laat het goed afkoelen.

Voor de yoghurtlaag: Mix de yoghurt, melkpoeder, suiker en ei heel goed met een garde en schenk dit over de biscuitbodem. Bak het dan in de oven voor circa 10 minuten. Je zult zien dat het heel gauw stevig word, maar laat het niet verkleuren. Zodra het niet meer vloeibaar is kun je de bakvorm gelijk uit de oven halen. Laat de yoghurttaart eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

Voor de kiwi-lemoncurd: Schil de kiwi’s, snijd ze in stukken en mix ze met een staafmixer/blender. Zorg ervoor dat je ze niet te lang mixt, zodat de zaadjes niet kapot gaan en de kleur van je kiwisausje niet zal verkleuren. Dat oogt niet zo lekker fris! Mocht dit wel gebeuren; haal het kiwisausje door een zeef om de kapotte zaadjes en harde stukken te verwijderen. Je kunt ook een klein beetje groene kleurstof toevoegen voor een mooie groene kleur, maar dat hoeft niet per se. Doe de suiker, kiwi, citroensap in een pannetje en meng het goed met elkaar. Klop de eigelen en ei los en voeg deze toe. Kook dit geheel au-bain-marie tot je een dikke massa krijgt en blijf constant roeren. Dit kan zeker 5 tot 10 minuten duren, afhangend van de hitte en de afstand tussen je pannetje en het water. Voeg dan beetje voor beetje de boter toe en meng het door de curd. Laat het goed afkoelen.

 photo recept-yoghurtcake-kiwi-citroencurd-topping-licht-lente-walnoten-taart_zpsab66739f.png

Wanneer de yoghurttaart en kiwi-lemoncurd koud genoeg zijn ben je eigenlijk al bijna klaar! Verdeel alleen nog de curd en een laagje citroengelei over de yoghurttaart en laat het een hele nacht opstijven in de koelkast. Werk de taart af met toefjes slagroom, wat citroenrasp en gekarameliseerde walnoten. Voel je vooral vrij om te variëren qua topping! Dat kan gerust met bijvoorbeeld stukjes fruit of een laagje jelly. Deze frisse taart ziet er apart en heel vrolijk uit en kun je serveren op een zonnige lentedag, om te serveren aan gasten of om zelf op te eten ;-).

Enjoy!

Comments:

  • 9 mei 2013

    Bijzondere taart, maar hij lijkt me best lekker 🙂

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Dit ziet er echt heel mooi en lekker uit! Hmmm <3 Ben benieuwd hoe het smaakt!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    ziet er alleen al amazing uit 😀 wauw!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Hmmm, dit ziet er echt geweldig uit! Ik word heel nieuwsgierig hoe deze taart smaakt. Ik kan het me niet zo goed voorstellen namelijk

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Oh wauw, het water loopt me in de mond! Dit ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    dat ziet er heerlijk uit! x

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Oelalalaa,,, dat heeft ze goed bedacht! Leuk dat je deze even deelt. 😉

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Dat ziet er…speciaal uit 😀

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Dat ziet er echt zo lekker & fris uit! Die kiwi-lemon curd, awesome!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Dit lijkt me echt heel erg lekker!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Ziet er heel lekker uit!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Oh jakkes dat ziet er lekker uit haha. XX

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Deze ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Wow, ziet er superlekker uit!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    hmm, heerlijk! xx

    ps’ zou je mijn vorige reactie willen verwijderen? ik had een verkeerde site ingevuld, sorry! xx

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Ik houd helemaal niet van kiwi maar hij ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Ooh.. wat een mooie taart! En zo te lezen best gezond.. misschien maar eens proberen dan 🙂

    PS: dank voor je lieve complimentje!

    Beantwoorden...
  • Ikrame

    9 mei 2013

    Heel erg bedankt voor de complimentjes dames!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    dit ziet er heerlijk uit! en wat een prachtige foto’s

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    Wat ziet die er prachtig uit zeg, mooie foto’s! Lijkt me een hele lekkere taart 🙂

    Beantwoorden...
  • Deb

    9 mei 2013

    Het ziet er geweldig uit! Deze taart lijkt me heerlijk!!

    Beantwoorden...
  • 9 mei 2013

    wat origineel! heb ik nog nooit gezien! lijkt me echt lekker:)

    Beantwoorden...
  • 10 mei 2013

    Wauw het ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden...
  • 10 mei 2013

    Hartstikke leuk! Ziet er echt heerlijk uit. Heb er overigens nog nooit eerder van gehoord.

    Beantwoorden...
  • 11 mei 2013

    Wauzers! Deze yoghurttaart moet ik zeker uitproberen! Very Nice en het ziet er ook nog eens leuk uit, ik hou van dit soort kleurtjes.

    Beantwoorden...
  • 11 mei 2013

    Ziet er echt zo lekker uit! Helaas ben ik allergisch voor kiwi anders had hem zeker eens gemaakt en geprobeerd.

    Beantwoorden...
  • 11 mei 2013

    het ziet er smashing uit, lijkt me lekker!

    Beantwoorden...
  • 12 mei 2013

    Yummy, deze kiwiyoghurttaart ziet er heerlijk uit. Lekker fris en zomers. Maar smaakt ie ook? 🙂

    Beantwoorden...
  • 12 mei 2013

    WWWAAAUW dat ziet er héérlijk uit <3 _ <3 En wat een prachtige foto's! Ik kwijl nog net niet over m'n toetsenbord heen hihi..

    Beantwoorden...
  • 18 mei 2013

    Dit ziet er geweldig uit, heel kleurrijk! 🙂

    Beantwoorden...
  • sannie

    13 juni 2013

    Ik wil deze taart maken voor vaderdag,
    maar welk formaat vorm moet ik gebruiken voor dit recept?
    en op hoeveel graden (heteluchtoven) moet de youghurtmengels 10 minuutjes bakken?

    Beantwoorden...
    • Bo

      15 juni 2013

      Ik heb het gastblogger Ikrame voor je gevraagd en ze zei het volgende: ” Ik gebruik een springvorm van 23 cm, hoe groter de springvorm hoe lager de cake natuurlijk. 160 graden is meer dan genoeg , zodra de cake niet meer wiebelt zeg maar gelijk eruit halen. Dit kan nog altijd verschillen per oven natuurlijk, iemand had hem bijna 30 min erin gelaten terwijl ik het binnen 15 min weer eruit had gehaald. ”

      Beantwoorden...
  • sannie

    15 juni 2013

    Oke dankjewel voor je antwoord,
    ik ben nu bijna klaar met de taart,
    de curd staat af te koelen.
    Het eindresultaat zal ik jullie laten zien/weten

    Beantwoorden...
  • 17 juni 2013

    De taart was heerlijk! en goed gelukt.
    Ik heb voor de kiwi mengsel
    3 blaadjes gelatine gebruikt omdat ze wat dun bleef.
    Een heerlijke frisse taart en zeker voor herhaling vatbaar!
    De melkpoeder is bij de jumbo supermarkt te koop
    ( voor diegene die zich afvragen waar je dat kunt kopen)
    Foto staat op mijn blog helaas kan ik die hier niet plaatsen

    Beantwoorden...
    • Bo

      17 juni 2013

      Ik heb even op je blog gekeken en het ziet er heerlijk uit! Goed om te lezen dat de taart in de smaak is gevallen 🙂

      Beantwoorden...
  • Ikrame

    21 juli 2013

    @ sannie ik heb net eff gesiekt op je blog en moet zeggen dat je taart er erg goed uitziet!
    Ben blij om te horen dat het in de smaak is gevallen.
    Liefst,

    Beantwoorden...
  • Ikrame

    21 juli 2013

    *gesiekt moet gespiekt zijn hahah

    Beantwoorden...
  • amitaf81

    6 augustus 2013

    Ik heb ze gemaakt, echt herhalen vatbaar en zeer frisse taart.. alleen ben geen kleurstof bij.’zie geen groen curd..

    Beantwoorden...
    • Bo

      6 augustus 2013

      Dat kan ook met zonder kleurstof. Fijn om te lezen dat het voor herhaling vatbaar is!

      Beantwoorden...
  • Tim

    15 september 2014

    In het recept staat “250 ml gram Nido melkpoeder”. Moet ml gram gewoon gram zijn?

    Beantwoorden...
    • Bo

      15 september 2014

      Scherp van je! Dat klopt, ik heb het meteen aangepast 😉

      Beantwoorden...
  • Tara

    28 juni 2015

    Ziet er lekker uit, ik heb het vandaag gemaakt en het smaakt verukkelijk. Ik heb zonder groene kleurstof en citroengelei gedaan. Maar het is echt een aanrader. Heel mijn familie heeft er van genoten.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

116 posts

Culinair

171 posts

Fashion

135 posts

Lifestyle

363 posts

Travel

117 posts