BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Redenen om elke ochtend citroenwater te drinken

Heel wat mensen zijn op zoek naar eenvoudige manieren om hun gezondheid een boost te geven. Men gaat dit vaak erg ver zoeken terwijl er ook heel wat voor de hand liggende mogelijkheden bestaan. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan het drinken van citroenwater in de ochtend.

De verfrissende smaak is niet alleen verrassend lekker (zeker tijdens de zomer), daarnaast brengt het de spijsvertering op gang en bevordert het de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam.

Een extra belangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat citroenwater boordevol zit met niet alleen vitamine B & C, maar ook calcium, ijzer, magnesium en antioxidanten. Er lijkt dus geen betere manier te bestaan om je dag te beginnen dan met citroenwater!

Een oppepper voor je immuunsysteem

Water met citroen drinken zorgt er voor dat je meteen de vereiste hoeveelheid vitamine C naar binnen krijgt. Dat is belangrijk, want op deze manier krijgt jouw immuunsysteem een stevige opkikker. Bovendien is van citroenwater bekend dat het zorgt voor een verbeterde opname van ijzer afkomstig uit de voeding die je eet.

Van cruciaal belang voor ons lichaam is ook dat er voldoende vocht wordt opgenomen. Gewoon water wordt door veel mensen echter als een beetje saai ervaren waardoor ze er onvoldoende van drinken. Dan is een beetje citroen toevoegen altijd een goed idee.

Het geeft je bovendien ook meteen een flinke stoot energie waardoor je met een beter humeur en met een uitstekende productiviteit aan de dag begint!

Een frisse adem in de ochtend

Heb jij ook soms wel eens last van een slechte adem in de ochtend? In dat geval kan water met citroen zorgen voor precies die verfrissing waar jij nood aan hebt.

Niet alleen verfrist citroenwater de adem, daarnaast bindt ze ook meteen de strijd aan met mondbacteriën. Ondanks het feit dat citroenwater dus een zege kan zijn voor je mondhygiëne wordt het niet aangeraden om het sap onverdund te drinken. Dit niet in het minst omdat citroenzuur het tandglazuur kan aantasten.

Citroenwater drinken helpt je afvallen

Ondanks het feit dat er niet kan worden gezegd dat citroenwater een echt wondermiddel is om af te vallen is het wel zo dat je er sneller en bovendien op langere termijn een mooi resultaat mee kan behalen.

Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat citroen er om bekend staat te helpen om hongeraanvallen tegen te gaan. Bovendien geeft het de spijsvertering een zetje en zorgt het voor een vol gevoel.

Op deze manier zal je tussen de maaltijden door minder snel zin hebben om naar een tussendoortje te grijpen. Ook wie wil afvallen doet er dus goed aan om in de ochtend een lekker fris glaasje citroenwater te drinken.

 

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts