BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Review: Boomhut XXL op Camping Diever

Afgelopen maand gingen wij richting provincie Drenthe om één nachtje in een boomhut te verblijven. Wakker worden in een boomhut is voor velen een droom en deze kun je gewoon hier in Nederland verwezenlijken. Daar hoef je zeker het land niet voor uit! Benieuwd hoe het er allemaal uitziet? Lees en kijk dan verder.

Ligging en omgeving Camping Diever

Als je een camping ergens in de buurt van Diever zoekt, dan is Camping Diever wellicht iets voor jou. Het ligt aan de rand van Diever en is gelegen op een natuurlijk bosterrein waar veel rust en ruimte te vinden is. Voordat wij de camping naderde zagen we al veel groen om ons heen.

Eenmaal aangekomen werden wij bij de receptie door de betrokken eigenaren vriendelijk welkom geheten. Bij de receptie zagen we al meteen een aantal producten staan die te verkrijgen zijn. Denk aan ijs en snoep, maar ook ‘vergeten’ boodschapjes als koffie, thee en suiker.

Eén van de eigenaren liet ons de weg zien naar ons boomhut. Tijdens onze wandeling kwamen we het een en ander tegen op de camping: speeltuintjes, een kinderboerderij en sanitaire voorzieningen. Als geheel ziet het terrein er schoon, rustig en ruim uit.

Niet ver van de camping vandaan ligt het bekende Nationale Park Drents Friese Wold waar genoeg wandel- en fietsroutes te bekennen zijn. Tijdens deze tochten heb je grote kans dat reeën regelmatig je pad kruisen. Wij zijn er ook achter gekomen dat het Overijsselse waterstreekdorp Giethoorn slechts 30 km van Diever verwijderd is, deze hebben wij dan ook na onze overnachting bezocht.

Accommodaties op Camping Diever

De camping biedt genoeg kampeerplaatsen voor zowel een tent als een caravan of camper. Naast kamperen is het ook mogelijk om in een van de vaste accommodaties te overnachten. Zo kun je tussen een blokhut, pod, boomhut, koekoeksnet, bungalow en een country house kiezen. De prijzen variëren van €30,- t/m €150,- per nacht.

Boomhut XXL

Wij verbleven in de boomhut XXL die geheel in het teken van Shakespeare is gebouwd. De boomhut ligt midden in het bos en is bereikbaar via een vaste trap. Wij verbleven er één nacht met 4 personen en er was genoeg ruimte voor iedereen. Zo hebben ze een ontzettend gezellige woonkamer met houtkachel en tv, compleet ingerichte keuken, privé sanitair, een tweepersoonsbed en een stapelbed.

Vanaf de boomhut heb je een prima uitzicht over de camping. ‘s Ochtends werden wij door de eigenaren verwend met een vers bereid ontbijt die wij op de veranda van de boomhut hebben genuttigd. Met het geluid van fluitende vogels en in de wind wapperende bladeren op de achtergrond hebben wij zeker genoten van het ontbijt.

Al met al was dit een unieke ervaring die we zeker niet snel zullen vergeten! Het knusse gevoel kwam vooral in de avond naar voren toen we op de veranda met kaarsjes aan en dekentjes om ons voetjes zaten te kletsen. Heb jij altijd al een keer in een boomhut willen slapen? Overnachten in een unieke accommodatie midden in de natuur? Neem dan eens hier een kijkje voor alle informatie.

* Ons verblijf in Camping Diever werd geregeld door Marketing Drenthe. Dit heeft verder geen enkel invloed op onze mening of artikelen.

Comments:

  • 25 augustus 2018

    Dat ziet er gaaf uit en knus ingericht! Ik zou er wel een nachtje willen slapen 🙂

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts