BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review | Braun Satin Hair 7 Brush

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine-pluis-_zps1e31f9e2.png

De Braun Satin Hair 7 haarborstel is door menig beautyblogger helemaal de hemel ingeprezen. Ook in de reacties op hun artikel kom je zinnen tegen als Echt een wonderding!”“ Ik gebruik hem dagelijks, ik wil nooit meer een andere borstel!” en “Ik ben er zoooo blij mee! Het maakt mijn haar glanzend en veel minder statisch.” Nou, je raadt het misschien al. Dit zogenoemde ‘wonderproduct’ wekte mijn interesse op en wilde hem al een tijdje eens testen. Dat heb ik inmiddels al gedaan en in dit artikel laat ik jullie weten wat mijn bevindingen zijn. 

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine-pluis-kam_zps3d3f5fbd.png

Braun over Satin Hair Brush:

“De Braun Satin Hair 7 brush met actieve ionen is een revolutionaire innovatie binnen de haarverzorgingswereld, ontwikkeld voor vrouwen die er altijd op hun best willen uitzien. Onmiddellijke glans en gladheid vanaf de eerste beweging met de borstel, altijd en overal – slechts met één druk op de knop. De Braun Satin Hair 7 brush is eenvoudig te gebruiken, 100% draagbaar, perfect tegen pluizig en statisch haar. Je kunt het verschil direct zien en voelen want je haar zal er glanzender uitzien en heerlijk glad aanvoelen. Je zult versteld staan van het resultaat en meteen een fan worden van de Braun Satin Hair 7 brush die je haar zo ongelooflijk glad en glanzend maakt.” 

Zoals je kunt lezen belooft Braun na de eerste beweging al gelijk ongelofelijke glansheid. Daarnaast schijnt het perfect tegen pluizig en statisch haar te zijn. For the record, ik heb krullend haar en die vliegende haarplukken kunnen soms echt een eigen leven leiden. Zo’n borstel die dat tegengaat zou dan ook ideaal voor mij zijn. De juiste testpersoon hebben we in ieder geval al…

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine-frizz_zps83f31e28.png

Eerst moeten we de futuristische haarborstel aan zien te krijgen. Dat doe je simpel door het aan/uit knopje naar boven te schuiven. Rocket science, nietwaar? Er gaat een groen lichtje branden, zodat je precies kunt zien wanneer het aanstaat en zodat je ook minder snel vergeet om de borstel uit te zetten. Ook gaat er aan de achterkant een klepje open. Daar komen de ionen uit en grappig genoeg hoor je een licht zoemend geluid. Gelukkig niet op een vervelende manier. Verder werkt de Braun Satin Hair Brush op twee AAA-batterijen.

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine-pluis_zpsc6cb36c3.png

Borstel uit, ionen-klepje dicht

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine_zps79faa16f.png

Borstel aan, ionen-klepje open

En toen ben ik aan het borstelen geslagen. Mijn volumineuze krullies. Op droog haar. IEEEEEEHH! *buzzer* Het is sowieso een no-go om droog krullend haar te borstelen, want voor je het weet loop je rond met een vogelnest op je hoofd (de krullenbollen onder ons weten waar ik het over heb). Er lande net nog geen vogels op mijn kop. Maar goed, ik wilde het toch uitproberen, want…het was toch een wonderding? Helaas zag ik op deze manier niet echt veel effect als met wanneer ik het met een normale haarborstel zou doen. 

Daarna heb ik mijn haren gestijld met een stijltang en ben ik nogmaals aan het borstelen geslagen met de Satin Hair Brush. Dit keer ging de borstel er sneller door heen en ook het ontklitten van mijn haar ging makkelijk. Qua statisch en glans merk ik echter niet echt veel verschil. Deze haarborstel heeft voor mij helaas geen meerwaarde voor mijn haar dan een andere goede haarborstel of kam. Heel jammer!

 photo braun-satin-hair-7-ionen-borstel-statisch-haar-review-glans-shine-ionjet-krullend-haar-_zps7ec04960.png

De magie van de Satin Hair Brush 7 heeft jammer genoeg niet veel voor mij kunnen betekenen, maar laat je vooral niet ontmoedigen door mijn ervaring. Ik denk dat de haarborstel minder geschikt is voor mensen met heel dik krullend haar of mensen die best/behoorlijk droog haar hebben. Er zijn talloze meiden die er wel superenthousiast over zijn, maar aan hun foto’s, reacties en artikelen merk ik dat hun haar van nature stijler, minder droog en meer soepeler is dan die van mij. Voor vrouwen met zulk haar kan deze haarborstel van Braun dus wel een prima uitkomst zijn. Misschien zelfs een wonderproduct?

De Braun Satin Hair 7 Brush kost € 49,99. Momenteel te koop voor € 39,95 op Fonq.nl, onder het kopje ‘Haarverzorging‘.

Comments:

 • 8 september 2013

  wat een speciaal product, lijkt me wel iets voor mijn droge haren

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer zeg dat het niet zo perfect werkt! Ik denk dat het voor mij niet iets zal wezen

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat de borstel bij jouw haar niet werkt. Ik heb de borstel ook, en voor mijn stijl en dik haar werkt het erg goed! Zeker in de herfst en winter.

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Hm jammer dat het voor jou niet werkt!

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat hij tegen valt. Heb hem zelf nog niet geprobeerd.

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Wat jammer dat hij voor jou niet werkt! Ik wil echt graag een keer zo’n borstel uitproberen!

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Zo’n speciaal ding 🙂 x

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  best een apart ding!

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat het niet werkt voor je!

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  jammer dat die voor jou niet goed werkt 🙁 had toch iets fijns kunnen zijn

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Dit is misschien ook wel iets voor mij

  Ik volg je nu via bloglovin, het zou leuk zijn als je mij nu ook volgt =)
  LIEFS

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Interessant, ben benieuwd of hij voor mij zou werken.

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  ik heb m ook en voor krullen is het inderdaad niet geschikt. het is gewoon voor lang en stijl haar, om er voor te zorgen dat je haar niet statisch is in de winter. maar je kapsel wordt er niet mooier van ofso

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Heel jammer dat het voor krullend haar niet werkt. Ik blijf wel nieuwsgierig wat het met mijn (stijle) droge punten zou doen. Ik vind deze review helemaal top omdat er veel verschillende haartypen zijn .

  Beantwoorden...
 • Kevser

  8 september 2013

  Oh wat een fijn artikel! Ik heb zelf ook krullen en had dus helemaal niets aan de reviews van de beautybloggers (die echt allemaal steil haar hebben). Thanks for this review! Scheelt me weer wat centjes;)

  Beantwoorden...
  • Bo

   9 september 2013

   Ah leuk om te lezen dat je er wat aan hebt gehad 😉

   Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Wat jammer dat het voor jouw haar eigenlijk hetzelfde doet als een normale borstel of kam! Ik ben nu wel heel benieuwd of het wel iets voor mijn haar zal doen.

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat hij niet zo goed werkt, wel een bijzonder product 😉

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Ik heb hem ook. Ik vind het wel erg fijn. Ik merkte de eerste paar keer dat ik de klitten er veel beter uit kon borstelen met deze borstel. Alleen nu valt hij bij mij af en toe uit, ik weet niet of dit aan de batterijen ligt, maar ik vind het erg jammer. x

  Beantwoorden...
  • Bo

   9 september 2013

   Ik denk dat je dan weer nieuwe batterijen erin moet doen, zodat die weer goed z’n werk doet.

   Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat ie voor jou niet werkt! Ik heb het sowieso niet echt op dit soort dingen.. een gewone (goede) borstel en een föhn – mits goed gebruikt blijft bij mij nog altijd met stip op één staan 😉 krullen is altijd lastiger jah..

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Ha jasses en dat na alle goeie reviews die je had gelezen. De borstel heeft wel een strak design.

  Beantwoorden...
 • 8 september 2013

  Jammer dat het voor jou niet werkt. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe de borstel precies werkt. Ik ga het eens opzoeken!

  Beantwoorden...
 • DQ

  9 september 2013

  Ben er onwijs nieuwsgierig naar maar vind het wel prijzig. X

  Beantwoorden...
 • 9 september 2013

  Wat jammer dat het bij jou niet werkte! Wilde hem zelf ook best proberen!

  Beantwoorden...
 • 10 september 2013

  Jammer, het leek me ook altijd een goed ding.

  Beantwoorden...
 • 10 september 2013

  Een vriendin van mij heeft deze ook maar ik heb er ook nog niet echt iets bijzonders aan kunnen ontdekken!

  Beantwoorden...
 • 15 september 2013

  bedankt voor de eerlijke review, iedereen hemelt dit product altijd op maar het lijkt mij ook een dikke gimmick

  Beantwoorden...
 • 10 oktober 2013

  Ik ben best tevreden over het gebruik. Mijn haar word er gladder van en krijgt iets meer glas. én toch is het een borstel die bij mij ligt te verstoffen in de la.. Ik vergeet hem simpelweg gewoon te gebruiken.. STOM!

  Beantwoorden...
 • 7 maart 2015

  Kun je de borstel in de winkel proberen? En wat gaat erin de borstel?

  Beantwoorden...
 • hanna

  20 september 2015

  maar dat staat ook op de verpakking.
  Geschikt voor dun steil haar tot lang vol steil haar.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts