BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Review – Caffe Vergnano 1882

Het eerste waar ik aan denk in de ochtend is een dampend bakje heerlijke koffie. Wanneer het regent is dat mijn troost en wanneer het zonnetje schijnt versterkt het mijn geluk. Ik kan niet meer zonder en samen met mij zo ongelooflijk veel andere mensen. Als mijn koffie niet lekker is, is mijn dag eigenlijk een beetje verpest. Het is voor mij dus heel belangrijk dat mijn koffie in de ochtend lekker is en precies zoals ik het wil. Dit is niet altijd even makkelijk.

Ik heb in mijn leven zoveel verschillende koffie geproefd en zo veel verschillende koffiezetapparaten gebruikt. Ik zie mezelf zeker niet als een koffie expert, maar ik weet wat ik lekker vind. Ik heb de kans gekregen om de TRE Vergnano Espressomachine uit te proberen samen met de Espresso 1882 van Caffè Vergnano. In het artikel lees je precies wat ik van het product vind.

espresso_machine_caffe_vergnano_1

Voordat ik begin met mijn ervaring met de producten van Caffè Vergnano, even een kleine geschiedenis les. Domenico Vergnano was een eenvoudige apotheker in Chieri. Een klein plaatsje in Piëmont, Italie. Al snel kwam hij erachter dat koffie zijn passie was. In een paar jaar tijd groeide hij tot een meester in het branden, blenden en verkopen van koffie.

In 1882 werd het bedrijf Caffè Vergnano opgericht. Kort daarna kocht de familie 3 pakhuizen in Chieri, Alba en Turijn, maar de Vergnano’s hadden echter grotere plannen voor het bedrijf. Rond 1930 kochten ze een koffieplantage in Kenia. Een stap waarmee ze het hele productieproces in eigen handen namen. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano’s (de broers Carlo en Franco) aan het roer.

espresso_machine_caffe_vergnano_

Het apparaat ziet er simpel, maar classy uit. Ik vind het een mooi apparaat. Als je eenmaal hebt uitgevogeld hoe het ding werkt, is het zeer makkelijk in gebruik en zeker niet onbelangrijk, heel goed schoon te houden. Wanneer je klaar bent met koffie zetten valt het gebruikte cupje in een apart afvalbakje. Je schuift het bakje er zo uit om de gebruikte cups weg te gooien en wanneer het bakje er weer in is geschoven is het weer klaar voor gebruik.

espresso_machine_caffe_vergnano_2

De cups komen in doosjes van 10. De cups van Caffè Vergnano zijn 100% biologisch afbreekbaar en kunnen dus zo bij het afval gegooid worden. Daarmee dragen ze bij aan een beter milieu. Zo is koffie drinken niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam.

espresso_machine_caffe_vergnano_4

De eerste koffie die ik heb gezet met het apparaat is de Espresso Macchiato. Aangezien ik mijn koffie met melk drink en hier dus al een beetje inzit leek het mij een goed begin. En ik kan zeggen dat ik niet ben teleurgesteld. Het was een heerlijke espresso met een goede schuimlaag. Ook voor de cappuccino of latte macchiato liefhebbers is deze espresso een mooie basis. Al met al zeer tevreden over het product. De koffie is momenteel te verkrijgen in Plus Supermarkten.

Wil je zelf ook de koffie van Caffè Vergnano uitproberen? Vraag dan gratis een proefpakket aan, zodat je zelf kunt vaststellen of deze koffie iets voor jou is.

espresso_machine_caffe_vergnano_5

Kende jij dit merk al?

Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts