BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review: Colour Mania Hair Shadow

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion_zps6956a778.png

Een paar maanden geleden ontving ik het John Beerens Beautypakket en daar zat een Colour Mania Hair Shadow (Red Passion) in. Dit is een haarkrijt waarmee je je lokken kunt kleuren of waarmee je een ‘dip dye’ look kunt creëren zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Niet echt iets voor mij, dus besloot ik hem aan mijn nichtje Hafsa te geven. Haar moeder heeft hem bij haar uitgetest en heeft er voor Womanistical een review over geschreven.

Door de moeder van Hafsa – Al een tijdje wilde ik de Colour Mania Hair Shadow uitproberen, maar ik was er niet echt aan toegekomen tot een paar weken geleden. Toen ik het Hafsa vertelde was ze er heel enthousiast over en kon ze niet wachten. Ze had toevallig in de ochtend gedoucht dus haar haar was alvast schoon.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-colormania_zps6b942e12.png

Op het doosje staat niet echt veel over de gebruiksaanwijzing, behalve dat je de haarkrijt op de gewenste haarlokken moet wrijven en een stijltang of haarlak moet gebruiken om het product te verzegelen. Ik heb toch maar voor de zekerheid een handdoek gebruikt om de “fallout” op te vangen. Na haar haar goed uitgeborsteld te hebben ben ik begonnen met haar onderste lokken (één voor één) in te wrijven met de Colour Mania Hair Shadow.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion1_zpse3d6d990.png

Het leek me slim om de plukjes weer uit te kammen om het product goed te kunnen verdelen. Wat me gelijk al opviel was dat het haar erg stroef werd door het product, waardoor uitkammen erg moeilijk werd. Ook Hafsa was niet echt dol op het uitkammen. Daarnaast verkruimelt de Colour Mania Hair Shadow behoorlijk snel, waardoor er meer product op de handdoek terecht kwam dan op het haar. Het was misschien ook wel verstandig geweest om eerst een paar handschoenen te dragen, want mijn handen zaten ook al gauw onder…

Toen ik alle lokken die ik wilde kleuren gekleurd had, werd het tijd voor de stijltang. Ook hier was Hafsa in eerste instantie heel erg blij mee, maar omdat mijn stijltang ook tegelijk als kam fungeert wilde het ook hier niet echt lukken. Ondertussen was Hafsa in tranen en begon ik gefrustreerd te raken, dus besloot ik om voor een andere optie te gaan. Haarlak.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-_zpsbec0703d.png

Dit werkte gelukkig een stuk makkelijker! Alleen is haarlak spuiten op stijl haar geen goed idee. Niets is erger dan stijve lokken. Het idee is om het product te verzegelen met haarlak, wat inhoud dat je best een aardig hoeveelheid haarlak nodig zal hebben om het goed te doen. Nadat ik haar gezicht had opgepoetst en haar een zwart shirt had aangetrokken (want een andere kleur zou niet zo slim zijn geweest) zag het geheel er wel leuk uit. Het stond haar wel en zelfs met dat zwarte t-shirt zag ze er een beetje rock-chick-achtig uit.

Ik zou het waarschijnlijk nog wel een dagje hebben ingelaten als ik niet op een gegeven moment merkte dat ik overal roze/rode vingerafdrukken tegenkwam. Ook haar nek en shirt zaten onder de haarkrijt. Hmmm, jammer. Tijd om te douchen dus.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-gekleurd_zps2d487a0b.png

Het heeft er misschien een uurtje ingezeten, maar dat was wel genoeg. Ik vind het erg jammer dat de Colour Mania Hair Shadow veel afgeeft, want het concept is wel leuk bedacht en het stond Hafsa ook leuk. Naast de kleur ‘Red Passion’, zijn er nog negen andere kleuren verkrijgbaar.

De Colour Mania Hair Shadow is verkrijgbaar via de beautywebshop van Johnbeerens.com voor € 8,40 per stuk.

Wat vind jij van de Colour Mania Hair Shadow?

Comments:

 • 4 oktober 2013

  Jammer dat het zo erg afgeeft.. Dan gebruik je het niet heel
  Snel meer denk ik..

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Je kunt de kleur setten met een stijltang of haarspray 🙂

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Een totaal on-product dus! :S Alhoewel het resultaat wel super is, maar door het afgeven ook niet geschikt voor feestjes.

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Het staat haar inderdaad wel heel erg leuk 😀 Jammer dat het niet zo lang blijft zitten, misschien dus alleen leuk voor naar feestjes?

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Echt jammer dat het zo slecht pakt! Vooral omdat het meisje er in eerste instantie zo blij mee was. Wat een hel moet dat zijn geweest om ’t te kunnen kammen >.<" Wel leuk dat mama zo lang doorzet ^^ Ondanks het slechte product, is het toch een erg leuk geschreven stuk 🙂

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Het staat ontzettend leuk! Maar het is wel echt zonde dat het zo ontzettend afgeeft, daar zit niemand op te wachten natuurlijk

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Ziet er mooi uit!!

  Beantwoorden...
 • Eva

  4 oktober 2013

  Wat zonde dat het niet zo goed werkt! Volgens mij doet het ongeveer hetzelfde toch als de Color Bug? Die werkt, voor zover ik weet, wel erggoed!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Wat een leuk nichtje heb je en ondanks dat het veel afgeeft staat het haar hartstikke goed!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  dat ziet er superleuk uit 😀

  Beantwoorden...
 • Kim

  4 oktober 2013

  Jammer dat het zo afgeeft, ik vind het namelijk wel heel leuk bij haar staan.

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Jammer dat het zo afgeeft. Ik vind het effect namelijk wel heel erg mooi!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  staat mooi!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Leuk effect, wel jammer dat het zo snel afgeeft :3

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Ik vind dat dit heel mooi staat in het haar van dat meisje 🙂 x

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Jammer dat jet zo stug word en afgeeft. Ik vond het idee wel leuk maar, maar ben er wel een beetje klaar mee met al die kleurtjes in je haar haha

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  Jammer dat het zo afgeeft, het staat je wel heel leuk! x

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2013

  MMm, misschien voor een feestje waar niemand je haar aanraakt. Erg jammer van de fall out en stroefheid, maar een heel goed review.

  Beantwoorden...
 • 5 oktober 2013

  Jammer dat het afgeeft, maar wat een leuke effect zeg!

  Beantwoorden...
 • 5 oktober 2013

  Ik vind dit echt zo cute voor kids. Heel leuk deze review!

  Beantwoorden...
 • 6 oktober 2013

  Wat jammer want het staat haar echt zoo leuk! 😀

  Beantwoorden...
 • 7 oktober 2013

  wat super jammer dat de kleur afgeeft, maar het ziet er wel leuk uit

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts