Review: Colour Mania Hair Shadow


 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion_zps6956a778.png

Een paar maanden geleden ontving ik het John Beerens Beautypakket en daar zat een Colour Mania Hair Shadow (Red Passion) in. Dit is een haarkrijt waarmee je je lokken kunt kleuren of waarmee je een ‘dip dye’ look kunt creëren zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Niet echt iets voor mij, dus besloot ik hem aan mijn nichtje Hafsa te geven. Haar moeder heeft hem bij haar uitgetest en heeft er voor Womanistical een review over geschreven.

Door de moeder van Hafsa – Al een tijdje wilde ik de Colour Mania Hair Shadow uitproberen, maar ik was er niet echt aan toegekomen tot een paar weken geleden. Toen ik het Hafsa vertelde was ze er heel enthousiast over en kon ze niet wachten. Ze had toevallig in de ochtend gedoucht dus haar haar was alvast schoon.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-colormania_zps6b942e12.png

Op het doosje staat niet echt veel over de gebruiksaanwijzing, behalve dat je de haarkrijt op de gewenste haarlokken moet wrijven en een stijltang of haarlak moet gebruiken om het product te verzegelen. Ik heb toch maar voor de zekerheid een handdoek gebruikt om de “fallout” op te vangen. Na haar haar goed uitgeborsteld te hebben ben ik begonnen met haar onderste lokken (één voor één) in te wrijven met de Colour Mania Hair Shadow.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion1_zpse3d6d990.png

Het leek me slim om de plukjes weer uit te kammen om het product goed te kunnen verdelen. Wat me gelijk al opviel was dat het haar erg stroef werd door het product, waardoor uitkammen erg moeilijk werd. Ook Hafsa was niet echt dol op het uitkammen. Daarnaast verkruimelt de Colour Mania Hair Shadow behoorlijk snel, waardoor er meer product op de handdoek terecht kwam dan op het haar. Het was misschien ook wel verstandig geweest om eerst een paar handschoenen te dragen, want mijn handen zaten ook al gauw onder…

Toen ik alle lokken die ik wilde kleuren gekleurd had, werd het tijd voor de stijltang. Ook hier was Hafsa in eerste instantie heel erg blij mee, maar omdat mijn stijltang ook tegelijk als kam fungeert wilde het ook hier niet echt lukken. Ondertussen was Hafsa in tranen en begon ik gefrustreerd te raken, dus besloot ik om voor een andere optie te gaan. Haarlak.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-_zpsbec0703d.png

Dit werkte gelukkig een stuk makkelijker! Alleen is haarlak spuiten op stijl haar geen goed idee. Niets is erger dan stijve lokken. Het idee is om het product te verzegelen met haarlak, wat inhoud dat je best een aardig hoeveelheid haarlak nodig zal hebben om het goed te doen. Nadat ik haar gezicht had opgepoetst en haar een zwart shirt had aangetrokken (want een andere kleur zou niet zo slim zijn geweest) zag het geheel er wel leuk uit. Het stond haar wel en zelfs met dat zwarte t-shirt zag ze er een beetje rock-chick-achtig uit.

Ik zou het waarschijnlijk nog wel een dagje hebben ingelaten als ik niet op een gegeven moment merkte dat ik overal roze/rode vingerafdrukken tegenkwam. Ook haar nek en shirt zaten onder de haarkrijt. Hmmm, jammer. Tijd om te douchen dus.

 photo colour-mania-hair-shadow-review-haarkrijt-kopen-kleuren-haar-red-passion-gekleurd_zps2d487a0b.png

Het heeft er misschien een uurtje ingezeten, maar dat was wel genoeg. Ik vind het erg jammer dat de Colour Mania Hair Shadow veel afgeeft, want het concept is wel leuk bedacht en het stond Hafsa ook leuk. Naast de kleur ‘Red Passion’, zijn er nog negen andere kleuren verkrijgbaar.

De Colour Mania Hair Shadow is verkrijgbaar via de beautywebshop van Johnbeerens.com voor € 8,40 per stuk.

Wat vind jij van de Colour Mania Hair Shadow?

22 gedachten over “Review: Colour Mania Hair Shadow”

  1. Echt jammer dat het zo slecht pakt! Vooral omdat het meisje er in eerste instantie zo blij mee was. Wat een hel moet dat zijn geweest om ’t te kunnen kammen >.<" Wel leuk dat mama zo lang doorzet ^^ Ondanks het slechte product, is het toch een erg leuk geschreven stuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *