Review – Dr. Hauschka Limited Edition Bronzing Powder


 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review5_zps35d8ee85.png

Dr. Hauschka is een dierproefvrij merk die ik eigenlijk vooral kende van de verzorgingsproducten, maar dit merk schijnt ook nog eens mooie make-up producten te verkopen. Speciaal voor dit najaar hebben ze de Dr. Hauschka Bronzing Powder in een prachtige Limited Edition jasje gestoken. Benieuwd wat ik van deze LE bronzer vind? Lees dan vooral verder…

 photo review-drhauschka_zps06ed42bb.png

 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review1_zpse12b1f45.png

De bronzer zit verpakt in een mooi stoffen tasje met een kleine poederpenseel om het product mee aan te brengen. Als je het poederdoosje open klapt zie je een spiegel. Daarmee is dit product ideaal om mee in je tas te nemen, maar is het ook handig als je op reis bent. Door het handig tasje zal je bronzer ook niet snel beschadigd worden.

 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review_zps262467c9.png

De kleurrijke en unieke verpakking van de Dr. Hauschka Bronzing Powder viel me direct op. Wat prachtig! Het bevat een schitterende aquarel van de Berlijnse kunstenares Tina Berning die alleen te zien is op de poederdoos. Deze mooie verpakking kost evenveel als de normale verpakking uit het standaard assortiment van Dr. Hauschka, alleen is deze die ik in mijn bezit heb een Limited Edition.

 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review2_zpse7e0d054.png

Dr. Hauschka streeft naar duurzaamheid, is dierproefvrij en daarnaast zijn bepaalde producten Fair Trade. Alle producten zijn vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen. Hoewel ik daar zelf niet heel erg op let is dit natuurlijk wel mooi meegenomen.

 • 100 % natuurlijke en/of biologische cosmetica, gecertificeerd volgens de NATRUE en/of BDIH keurmerken.
 • is vrij van synthetische geur- en conserveringsmiddelen
 • is vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG
 • wordt dermatologisch getest op verdraagzaamheid
 • grondstoffen bijna uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt, dragen het Demeter-keurmerk of zijn afkomstig van Fair Trade projecten

 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review-kwast_zps6ec0942f.png

”Bronzing Powder geeft de teint een transparant bruine kleur die door de terracotta tint doet denken aan de mediterrane warmte. Zijde, wondklaver, toverhazelaar en salie helpen je huid bij kleine onzuiverheden.”

Klinkt veelbelovend!
 photo drhauschka-review-bronzing-powder-_zpsd4d8ddf0.png

Wat me direct opviel is dat de bronzing powder enorm zacht aanvoelt. Hij is licht bruin van kleur, heeft een matte finish en bevat geen glitters of shimmers. Dat vind ik echt een enorm pluspunt voor een bronzer! Je kunt er prima je gezicht mee shapen, maar is ook ideaal om je gelaat er een zongebruinde look mee te geven.

Ik heb hem hierboven op de foto echt royaal moeten aanbrengen, zodat je de kleur goed kunt zien. Met slechts één veeg is het resultaat heel subtiel (iets wat ik zelf zoek in een bronzer), maar je kunt ´m ook prima opbouwen voor een iets heftigere look. Vooral voor het shapen vind ik deze bronzer erg fijn voor mensen met een lichte huid omdat hij een koele ondertoon heeft. Hij is dus zeker niet te donker en ziet er vrij natuurlijk uit.

Verder heeft de Dr. Hauschka Bronzing Powder een subtiele, kruidige geur die ik totaal niet storend vind. Zodra ik namelijk de bronzer op mijn gezicht aanbreng ruik ik er helemaal niks meer van.

 photo drhauschka-bronzer-bronzing-powder-poeder-review-_zps38e45434.png

Warmte, licht en zachtheid
brengen mijn teint tot leven.
Zonlicht danst op het puntje van mijn neus
en laat mijn hele gezicht stralen.
Goud prikkelt mijn zintuigen en zorgt
voor een glimlach om mijn mond.
In de zon is alles mooier – ook ik.

Ik ben boven verwachting enthousiast over deze bronzer! Het is een geweldige kleur voor mijn lichte huid en blend goed met de teint. Daarnaast valt het poederdoosje ook zeker op in mijn stash, lekker kleurrijk! Mocht je opzoek zijn naar een koele bronzer voor een lichte huid, of een dierproefvrije bronzer die vrij van chemisch-synthetische conserveringsmiddelen is, dan kan ik je deze van harte aanraden!

De Dr. Hauschka Bronzing Powder (9 gram) kost € 21,50 en kun je tijdelijk o.a. in hun webshop kopen, maar ook in erkende verkooppunten zoals de Bijenkorf, Vitaminstore en vele natuurwinkels/drogisterijen. Wil je precies weten waar? Klik dan hier voor alle verkoopadressen!

Ben jij al bekend met de producten van Dr. Hauschka?

29 gedachten over “Review – Dr. Hauschka Limited Edition Bronzing Powder”

 1. Diverse bloggers hadden over deze bronzer al reviews geschreven en ik kijk er nog steeds graag naar omdat het een prachtig doosje is waar de bronzer in zit en het etuitje is heel handig.
  Mooi kleur om toch die zomerse kleur te behouden in de herfst en winter.

  Xoxo

 2. Ooh klinkt goed alleen jammer dat ie een koele ondertoon heeft, ik heb juist een warme ondertoon nodig. Ik zag gisteren een erkende verkooppunt en wilde nog wel even naar binnen maar ik had het zo druk dat het niet lukte.

 3. Ten eerste het doosje is al prachtig, alleen daarvoor al zou ik hem willen hebben. Ik heb zelf een poeder highlighter van dit merk een product waar ik ook erg tevreden over ben.

 4. Ik ben deze bronzer al op heel veel blogs tegengekomen en ik vind hem steeds weer iets mooier. Een crush op een make-up product zegmaar. Ik ben alleen heel erg bang dat hij te donker voor mij is. Gelukkig heb ik een viteminestore in de buurt, dus ik hoop dat ze daar testers hebben ^_^

 5. Ik heb wel ooit van dit merk gehoord, maar ik heb er zelf nog nooit iets van gebruikt. Ik vind deze bronzer echt super goed klinken! en wauw wat een mooie verpakking! Ik vind het ook een pluspunt dat het dierproefvrij is en de andere dingen is natuurlijk ook goed (daar let ik nog niet zo op – wel steeds meer – maar vind vooral dierproefvrij belangrijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *