BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review: ELF Mineral Booster

 photo elf-mineral-booster-foundation_zps8a544e01.png

Alweer een tijdje geleden kreeg ik een bestelling binnen van Eyes Lips Face (e.l.f) en daar zat deze mineral booster bij. Ik heb eigenlijk nooit eerder een soortgelijk product geprobeerd, maar ik werd wel nieuwsgierig dus werd het tijd om het te testen. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder…

Wat e.l.f erover zegt:

“Ga voor de ultieme, transparante finishing touch! Onze minerale booster wordt volledig door de huid opgenomen en verrijkt haar met vitamine A, B en E. Uw huid wordt gezonder en zichtbaar zijdezacht. Transparant en ideaal voor alle huidtypes. De minerale booster absorbeert olie en minimaliseert rimpels, fijne lijntjes en poriën voor een mooie, gelijkmatige finish. Kan afzonderlijk worden gedragen of in combinatie met onze minerale concealer en foundation voor een langer houdend resultaat en een professionele, indrukwekkend matte look de hele dag door.”

 photo eyeslipsface-mineral-booster-makeup-review_zps40137ac3.png

De mineral booster komt in een simpel wit doosje met op de zijkant in een rondje de naam van de kleur. Ik heb de kleur Sheer gekozen, maar ze zijn ook in de kleur Tinted, Shimmer en Corrective Yellow verkrijgbaar. Alleen de mineral booster in de kleur Sheer is te koop in een kleine variant van 5 gram en een wat grotere van 17 gram.

 photo elf-mineral-booster-ingredienten-ingredients_zpsd336b3b6.png

Op de achterkant van het doosje staat (in het Engels) meer informatie over waar de mineral booster voor dient, hoe je deze kunt gebruiken, aanbrengen en de ingrediënten.

 photo elf-eyeslipsface-minerale-foundation-booster_zpsae2d804e.png

De booster zit in een transparant potje met een zwart dekseltje. Onderop het potje staan de ingrediënten en de kleur duidelijk aangegeven. Als je het dekseltje van het potje draait zie je gelijk een stickertje met ‘Pull to open’ die je er af moet halen als je de booster wilt gebruiken. Het potje heeft een sifter waarmee je het product kunt doseren in het dekseltje of op je hand. Ik ben niet zo handig met dat soort dingen, waardoor er meestal wel een klein troepje ontstaat wanneer ik de mineral booster wil gebruiken.

 photo elf-eyeslipsface-mineral-booster-swatch_zps2d7d4ebb.png

Voor gebruik doe ik wat poeder  in het dekseltje. Dan haal ik met een fluffy kwast zachtjes over het poeder om het op te nemen en vervolgens klop ik het overtollige poeder af. Dit kun je dan met cirkelvormige bewegingen aanbrengen op de zones van het gezicht die dekking nodig hebben.

De poeder is redelijk licht van kleur, smelt als het ware samen met de huid en zorgt niet voor een dikke cakey effect. Daarnaast voelt de booster ook lekker zacht aan, houdt alles prima op z’n plaats en zorgt ervoor dat mijn huid een paar uur mat blijft. Niet een hele dag dus, maar toch wel een lange poos. Je kan deze mineral booster ook alleen over je dagcrème heen gebruiken om je huid net iets egaler te maken.

Voor wie een betaalbare en goede minerale poeder zoekt, is dit wellicht een uitkomst. Ik ben aangenaam verrast! De mineral booster kost €5 per potje van 5 gram. De Mineral Booster van e.l.f kan je in NL bestellen op eyeslipsface.nl en in BE op eyeslipsface.be.

Wat vind jij van minerale make-up?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts