BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Review: Gefu Spirelli spiraalsnijder

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti-courgette-zucchini_zps01d3ca74.png

Op foodblogs kwam ik vaak een gezond gerecht tegen met courgette, namelijk courgette-spaghetti. Ik kwam het zóóó vaak tegen dat ik er wel benieuwd naar was. Het gerecht schijnt heel licht te zijn en niet zo zwaar als echte pasta. Om zulke mooie groente-linten te maken heb je daar wel een apparaat voor nodig. Ik ging voor deze Spirelli spiraalsnijder van het merk Gefu…

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti-julienne-_zps9caf2cbe.png

Ik bestelde de spiraalsnijder op Kookpunt.nl, een online kookwinkel met veel keukenproducten. Ik kreeg mijn bestelling de volgende dag al binnen, wat natuurlijk ontzettend snel is!

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti-apparaat_zpsc9160813.png

Met de Gefu Spirelli spiraalsnijder kun je lange julienne reepjes maken van bijvoorbeeld courgette, wortel, komkommer en elk ander soort groente dat stevig is. Dit product is gemaakt van zwart kunststof en heeft twee verschillende messen van roestvrij staal. De 2 x 3 mm en 3,5 x 5 mm spiralen zijn ideaal om groente te creëren voor salades, roerbakgerechten, pastagerechten of als garnering om een mooie creatie te maken.

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti-courgette_zpsb10d41d0.png

De spiraalsnijder van het merk Gefu is heel eenvoudig in gebruik. De snijder werkt als een soort puntenslijper. Stop een groente of fruit naar keuze in de snijder en druk deze aan met de bijgeleverde duwer. In letterlijk een handomdraai maak je van stevige groenten perfecte lange spaghetti slierten. Je moet wel rekening houden met de grootte van het ingrediënt. Een te dikke courgette zal bijvoorbeeld niet passen in deze spiraalsnijder.

Dit apparaat in handformaat is makkelijk op te bergen en schoon te maken. Door de combinatie van hoogwaardig kunststof en roestvrijstaal kun je dit product ook in de vaatwasmachine stoppen.

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti_zps8dc31c33.png

Wil je letten op de koolhydraten? Dan is dit misschien wel een uitkomst voor jou. Je kunt pasta bijvoorbeeld prima vervangen voor courgette-slierten. Het is niet alleen een stuk gezonder, maar ook handig voor mensen met prikkelbare darmen die niet zo goed tegen pasta kunnen.

 photo gefu-spiraalsnijder-spirelli-spiral-slicer-groente-spiraal_zps0c051a27.png

Ik moet er wel bij zeggen dat je steeds restjes groente overhoudt die je niet verder met de spiraalsnijder kunt snijden. Dat vind ik een minpunt, maar geen heel groot probleem. De rest kun je toch nog met een mes in stukjes snijden voor bijvoorbeeld een ander gerecht.

 photo gefu-spiraalsnijder-review-spirelli-spiral-slicer-groente-spaghetti-_zps6b9de37c.png

En tadaaaaa, dit is het resultaat! Ik vind het echt een handig product om julienne reepjes mee te maken. Grote spiraalsnijders hebben misschien wel meer mogelijkheden dan dit apparaatje, maar voor deze prijs kan je prima kijken of het wel echt iets voor jou is en of je het vaak gaat gebruiken. De Gefu Spirelli spiraalsnijder, zwart kost € 17,90 en is o.a. verkrijgbaar op Kookpunt.nl.

Comments:

 • 19 april 2014

  Dat ziet er goed uit en wat handig waardoor je je gerechten een leuk effect mee kan geven 😉

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Wat een cool ding! Haha!

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Aah die had ik ook op bol gezien, ik vroeg me al af hoezo ding werkte. Ik zocht namelijk ook naar zoiets nadat ik een aantal recepten heb gezien er is zelfs 1 website met alleen maar eten die gemaakt is met zo’n apparaat haha. Hoeveel courgetes had je nodig voor 1 porties? 😮
  Ik wilde misschien zo’n jullien mesje aanschaffen voor wanneer ik op kamers ga xD.

  Beantwoorden...
  • Bo

   19 april 2014

   Nu ben ik wel benieuwd welke website dat is haha! Voor 1 persoon heb je ongeveer 2 á 3 middelgrote courgettes nodig. Ligt er maar net aan hoeveel je eet ^_^

   Beantwoorden...
  • karin van Berlo

   16 juni 2017

   bij alie expres is de spirelli snijder veel goedkoper

   Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Hier had ik nog nooit van gehoord. Wat handig! Ik hou alleen absoluut niet van courgettes, dus deze pasta vervanger zou niks voor mij zijn.

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Wat grappig. Ziet er best handig uit!

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Echt wel handig zeg! Ben ook een fan van courgette spaghetti, dus dit zou echt een uitkomst zijn. Jammer alleen dat je de boven- en onderkant overhoudt!

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Ziet er heel erg handig uit 😀 !

  Beantwoorden...
 • 19 april 2014

  Handig ding! 🙂

  Beantwoorden...
 • 20 april 2014

  Handig!

  Beantwoorden...
 • 20 april 2014

  Ziet er leuk uit! Wij gebruiken daar thuis een mandoline voor 🙂

  Beantwoorden...
 • 20 april 2014

  Lijkt me best handig idd. Courgette spaghetti zou ik wel eens willen proberen. Ik heb je trouwens genomineerd voor een very inspiring blogger award:)

  Beantwoorden...
 • 20 april 2014

  Ik vroeg me al af waar ik er 1 zou kunnen kopen. Maar hier dus, thanks voor het reviewen 😀

  Beantwoorden...
 • Kim

  20 april 2014

  Wat een leuk ding en erg handig. Ik dacht altijd dat iedereen dit met de hand deed haha.

  Beantwoorden...
 • 20 april 2014

  Zo dat lijkt me echt een handig apparaat! 🙂

  Beantwoorden...
 • 22 april 2014

  Ooooh dit lijkt me echt zo ideaal <3

  Beantwoorden...
 • 24 april 2014

  Oh my god, wat handig zeg! Dit lijkt mij ook zo lekker, althans van die komkommer pasta’s of courgette pasta’s. Je ziet het steeds op pinterest verschijnen, maar dankzij zo’n spiraalsnijder kan je het lekker dun maken, zodat het niet van die dikke plakken worden. Nommie! Mam, wij moeten ook zo’n ding. :”)

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2016

  Voor mijn koolhydraatarm dieet gebruik ik de spirelli regelmatig om courgetti pasta te maken.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts