BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review: La Roche-Posay Effaclar K

Ik had nog niet eerder kennis gemaakt met de producten van La Roche-Posay, maar daar kwam afgelopen maand verandering in. En HOE! Ik gebruik nu ongeveer een maand Effaclar K (dag- en nachtcrème in één) en de Effaclar Zuiverende gel en kan zeggen dat ze me echt zeer goed bevallen. Sterker nog, dit zijn een van mijn favoriete huidverzorgingsproducten geworden!

review-la-roche-posay-effaclar-k-creme-2

”Effaclar K van La Roche is een frisse fluide die renoverend voor de vette huid werkt. Effaclar K is een innovatie. Deze dagelijkse micro-exfoliatie met LHA gebruikt u lokaal op de onzuivere huid. Effaclar K transformeert en corrigeert het huidrelief. LHA is een keratolytisch (verwijderd hoornlaag van de huid) bestanddeel dat een precieze, fijne en doelgerichte micro-exfoliatie mogelijk maakt. Zonder irritatie!

La Roche-Posay Effaclar K heeft een klinische bewezen doeltreffendheid. In een efficientiestudie onder toezicht van dermatologen met 72 vrouwen verbeterde de verstopte porien met 86% bij 2 behandelingen per dag gedurende 2 weken.” – Bron

review-la-roche-posay-effaclar-k-creme-5

De laatste tijd heb ik last van een onzuivere huid en ben ik op Makeupalley.com (populaire reviewsite voor beautyproducten) gaan zoeken naar een fijn product voor een huid met een bovennormale gevoeligheid. Al snel las ik positieve ervaringen over Effaclar K Anti-Recidief en zag ik dat ook cosmetisch dermatoloog Jetske Ultee, Lisa Eldridge en beautyblogger Tanya Burr de producten van La Roche-Posay aanraden. De keuze was dus snel gemaakt.

De Effaclar-lijn van La Roche-Posay bestaat uit producten die ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid die neigt naar acné. Nu heb ik zelf geen erge acne of een vette huid, maar wel een vrij droge huid met soms onzuiverheden.

review-la-roche-posay-effaclar-k-creme-ingredienten

Op de zijkant van het doosje staan de ingrediënten vermeld. Effaclar K bevat salicylzuur wat een effectief geneesmiddel is tegen milde acne. Verder bevat het product geen parabenen of onwijs agressieve ingredienten.

review-la-roche-posay-effaclar-k-creme-4

Effaclar K komt in een handige tube waardoor je de inhoud er makkelijk uit kan krijgen. Daarnaast is het erg hygiënisch, veel beter dan een potje waar je elke keer met je vingers inzit. Het product zelf is heel licht en romig van textuur, daarnaast laat het product zich makkelijk verdelen over de huid. Hij trekt lekker snel in en laat geen vettig laagje achter. En niet geheel onbelangrijk; de geur van Effaclar K is niet sterk aanwezig. Lastig om te omschrijven, maar hij heeft een beetje een apothekersgeurtje.

review-la-roche-posay-effaclar-k-creme-1

Effaclar K Anti-Recidief is wat mij betreft echt een geweldig product. Het is helemaal niet uitdrogend (wat vaak het geval is bij acne skincare), maar juist een fijne dagelijkse verzorging die mild is, het huidoppervlak wat gladder maakt en onzuiverheden tegengaat. Na de eerste paar keer gebruik begon ik al verschil te merken, maar voor het beste resultaat kan je het beter minimaal een maand gebruiken in combinatie met een goede stappenplan voor jouw huid. Ik kan Effaclar K iedereen aanbevelen die ook maar een beetje last heeft van onzuiverheden. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten liggen, voor een tube van 30 ml betaal je €14,87. Voor zo’n fijn product vind ik het helemaal niet duur.

La Roche-Posay producten zijn verkrijgbaar bij verschillende apotheken, maar ook online bij o.a. Skinpharma.nl.

Ben jij al bekend met de producten van La-Roche Posay? Zoja, welk product raad jij aan? Ik heb veel goeds gehoord over Effaclar Duo +, wellicht dat ik die de volgende keer ga testen.

Comments:

 • 3 oktober 2014

  Klinkt goed! Lees veel goede artikelen over dit merk ken het zelf alleen van een paar proefmonstertjes x

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Fijn dat deze créme doet waarvoor het nodig is!
  Ik heb een gemende huid en ook zoveel last van onzuiverheden.
  Misschien moet ik dit maar eens kopen om te proberen 😉

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Ik hoor zo goeie dingen over dit merk! ik ga ook eens wat proberen

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Klinkt als een heel fijn product!

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Wat een topper, goed review.
  Liefs, xxx

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Klinkt erg goed! Ik heb ook een vrij gevoelige huid en eigenlijk alles dat tegen acne moet helpen werkt bij mij daarom totaal niet. Dit lijkt me fijn voor als ik weer eens een keer een puistje heb!

  Beantwoorden...
 • Kim

  3 oktober 2014

  Zelf heb ik geen vette huid dus voor mij is het niet echt geschikt.

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Wat fijn dat die niet uitdrogend is! Hij lijkt me erg prettig!

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Dat klinkt wel goed!

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Nee, ben niet bekend met de producten van La Roche Possay!
  Maar door jouw artikel hier ben ik nu wel nieuwsgierig geworden c:
  Dit cremetje klinkt goed en fijn dat het acné friendly is en 0
  parabenen!
  Xx

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Ooh klinkt erg goed, als ik weer last heb van onzuiverheden ga ik hier zeker naar kijken. Zelf ben ik al bekend met de Thermaal Water van La Roche-Posay, ik vond hem erg fijn, die raad ik je echt aan.

  Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Fijn product! Gebruik jij trouwens je Clarisonic nog?

  Beantwoorden...
  • Bo

   3 oktober 2014

   Die gebruik ik nog steeds regelmatig, ik heb hem vandaag nog gebruikt. Blijft een geweldig ding! Gebruik jij hem nog?

   Beantwoorden...
 • 3 oktober 2014

  Ik heb het nog niet zelf geprobeerd maar een vriendin van mij gebruikt het en die is heel enthousiast!

  Beantwoorden...
  • 4 oktober 2014

   Yes I am haha. Ik heb echt een hele la vol met LRP producten. Van dagcreme tot bodylotion en zonnebrandlotion en micellair water. Mijn gevoelige gedehydrateerde eczeemhuid kan de producten verdragen. Echt geweldig spul!

   Beantwoorden...
 • 4 oktober 2014

  Klinkt goed! Ik ken zelf dit merk nog niet, maar ben al wel een tijdje op zoek naar een crème die helpt bij onzuiverheden. Misschien is dit iets!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2014

  Wat fijn dat het zo goed werkt, heb er zelf nog nooit van gehoord!

  Beantwoorden...
 • 4 oktober 2014

  Klinkt goed!

  Beantwoorden...
 • 7 oktober 2014

  klinkt goed, lijkt me een erg fijn product xx

  Beantwoorden...
 • 7 oktober 2014

  Ik gebruik deze crème zelf al jaaaaaren en vind het een geweldig product. Het maakt deel uit van mijn dagelijkse gezichtsverzorging! Ideaal voor dames met een voorgeschiedenis van (milde) acné.

  Beantwoorden...
 • 7 oktober 2014

  Oehlala, klinkt echt super goed! Ik kende dit merk trouwens nog niet!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts