BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Review – ProfiCook staafmixer SM1005

Voor velen is een staafmixer een onmisbaar hulpmiddel in de keuken. Geen wonder, het is een soort keukenmachine in mini-formaat. Superhandig! Ongeveer een maand geleden ontving ik van kookwinkel Cook&Co een staafmixer van ProfiCook om te testen en vandaag review ik hem!

 photo proficook-staafmixer-review-_zpsc93db69b.png

De ProfiCook staafmixer is ontworpen om je met je dagelijkse kook rituelen te helpen; pureren, kloppen, hakken, mengen, malen…hij doet het allemaal. Hij heeft een viervoudig mes en een duurzame professionele “longlife” motor van 700 Watt. Deze staafmixer wordt aanbevolen door tv-kok Mathijs Vrieze, die jullie misschien kennen van ‘Ik ben een ster, haal me hier uit!’ (anyone?) of van zijn eigen programma ‘Puur Smaak!’. Moet wel goed zijn, toch?

 photo proficook-staafmixer-review-3_zps00a22476.png
 photo proficook-staafmixer-review-4_zps1b7d4bd0.png

Voor gebruik dien je twee knopjes in te drukken en de behuizing van de motor aan de blender te bevestigen totdat hij vastklikt. Voor het ontkoppelen druk je weer beide knoppen gelijktijdig in en trek je de blender van de behuizing van de motor. Zo kan je de afneembare mix-staaf makkelijk handmatig wassen of in de vaatwasser stoppen.

 photo proficook-staafmixer-review-10_zpsd77a13df.png

Deze staafmixer heeft een extra lange staaf van ongeveer 27 cm voor hoge, slanke bekers. Ook ideaal voor diepe pannen en potten. Hij is dus ook geschikt om hete vloeistoffen mee te mixen.

 photo proficook-staafmixer-review-7_zps20931fd4.png

Dit toestel heeft 2 snelheidsopties: Low en High. Tot nu toe heb ik de hoogste stand nog niet echt nodig gehad, op de lage stand was alles ook snel klaar. Deze staafmixer is ook voorzien van een ophangoog, daarmee kun je het apparaat gemakkelijk ophangen aan de muur. Handige optie als je niet veel ruimte hebt in je keukenkastjes!

 photo proficook-staafmixer-review-5_zps2a22f87a.png

Maar het belangrijkste, werkt hij ook goed? Ik heb de staafmixer nu ongeveer een maand in mijn bezit en heb hem voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken; smoothies, soepen, sauzen en heb er ook een keertje amandelen grofjes mee kunnen malen voor een cake. Het ging niet sneller dan een keukenmachine, maar werkte voor een staafmixer eigenlijk prima.

Verder is het een krachtige staafmixer die door de soft-touch grip fijn in de hand ligt. De snoer is lang genoeg (ook niet geheel onbelangrijk!), de staaf is makkelijk schoon te maken, en door de extra diepe en brede mixkop spettert hetgeen wat je aan het bereiden bent ook niet zo. Da motte wij natuurlijk nie hebbuh!

 photo proficook-staafmixer-review-6_zps7a77f8c0.png

Het robuuste design vind ik trouwens erg mooi, lekker strak en oogt modern. Eigenlijk heb ik tot nu toe geen slechte ervaring met deze staafmixer, ik ben er heel tevreden over.

De ProfiCook staafmixer SM1005 is voor € 47,99 verkrijgbaar bij Cook&Co

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts