BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review: Remington Smooth & Silky 2-in-1 Epilator

 photo remington-smooth-and-silky-2-in-1-epilator-scheerapparaat-epileren-benen-review_zps9432169e.png

Scheren is lekker makkelijk en snel, maar de volgende dag hebben de meeste mensen alweer last van stoppels. Dat probleem heb ik helaas ook en daarom hars ik liever. Het epileren met een epileerapparaat had ik nooit eerder gedaan, maar ik was er altijd zóóó benieuwd naar. Gladde benen, oksels en bikinilijn voor een paar weken zonder geklieder met wax? I’m in!

De Remington Smooth & Silky 2-in-1 epilator verwijdert haar op elk lichaamsdeel, dus ook op het gezicht. De epilady is wit en lila en ziet er heel vrouwelijk uit. De epileerkop is licht gebogen, waardoor hij de vormen van het lichaam volgt. Daarnaast ligt de Remington epilady goed in de hand en is hij qua formaat niet heel groot of heel klein.

 photo remington-smooth-and-silky-2-in-1-epilator-aloe-vera-review_zps300af976.png

Dit is allemaal wat er in de doos zat: twee opzetstukken, opbergetui, gebruiksaanwijzing, reinigingsborstel en een oplader. De tweede opzetstuk is een scheerhoofd speciaal voor de gevoelige zones. De epileerkoppen kan je allebei onder de kraan afspoelen, wat natuurlijk ideaal is!

De Remington epilator heeft 42 roterende pincetten die razendsnel ronddraaien en 18 massagerollers die de huid in masseren met aloë vera om het epileren een stuk aangenamer te maken. Nou, ik kan je zeggen dat ik daar niks van heb gemerkt en het echt geen lachertje was. Ik wist wel dat de eerste keer pijnlijk zou zijn, maar zoveel pijn had ik dus niet verwacht. Ik had het denk ik onderschat. Je voelt als het ware overal kleine speldenprikjes, op bepaalde plekken dieper dan op andere. Dat gevoel voel je niet zomaar, want alle haartjes worden met wortel en al verwijdert. Alsnog heb ik mijn benen helemaal geëpileerd, op den duur wende ik er wel een beetje aan. Het is denk ik dan ook een kwestie van wennen en opzicht is het wel te doen. Het ligt ook een beetje aan jouw eigen pijngrens…

 photo remington-smooth-and-silky-2-in-1-epilator-scheerapparaat-koppen--review_zps6dfe9113.png

Het viel me wel op dat het epileren met een epileerapparaat best lang duurt. Ik denk dat ik 15 minuten met mijn onderbeen bezig was. Ja oké, dat ligt meer aan mij…ik ben gewoon traag. Ik moest elke twee á drie minuten stoppen om bij te komen van de pijn. Gelukkig heeft de epilator twee snelheden, één voor de gevoelige zones en één voor armen en benen. Wat ik ook fijn vind aan deze epilator is dat hij veel haartjes meepakt en ook de kleine haartjes er uittrekt, ook al zijn ze nog maar een halve millimeter lang.

Naast epileren kan deze Remington Smooth & Silky epilator ook haartjes wegscheren met een speciaal scheeropzetstuk, wat ik heel erg handig vind. Als je toch geen zin hebt in epileren of als je de eventuele laatste ‘restjes’ weg wilt hebben dan kan je gebruik maken van het scheerkopje. Hij werkt prima!

 photo remington-smooth-and-silky-2-in-1-epilator-epileren-bestellen-pijn-review-_zpscafcdcec.png

En dan nu het belangrijkste: hoe is het resultaat? Mega glad en zacht! Ja, het doet pijn, ja, het duurt een stuk langer, maar dan heb je ook wel wat. Je hebt geen last van stoppels en je hoeft ook niet meer elke dag onder de douche je benen of oksels te ontharen. De haartjes blijven ongeveer 3 á 4 weken weg, maar dat verschilt per persoon. Ik weet dat sommige vrouwen een beetje bang zijn voor epileerapparaten, maar ik kan het jullie van harte aanraden! Bedenk dat hoe vaker je de epilator gebruikt, hoe minder pijnlijk het zal zijn.

De Remington 2-in-1 Epilator EP6020C is verkrijgbaar bij verschillende (online) winkels, zoals Fonq.nl, en kost €49,95. Ik moet er wel bij zeggen dat je een epilator nog jaren kunt gebruiken en je er niks meer bij hoeft te kopen.

Heb jij weleens een epilator gebruikt en hoe is dat jou bevallen?

Comments:

 • 19 mei 2013

  Mijn moeder heeft mij echt bang gemaakt voor zo’n apparaat. Zij zat altijd zo te gillen hahahaha!

  Beantwoorden...
  • Bo

   19 mei 2013

   Hahah kan ik begrijpen, het is wel pijnlijk ja! Ik zou het toch een keertje proberen als ik jou was 😉

   Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Wat een goede review!
  Het gemak van het 3 á 4 weken niet hoeven scheren is de pijn wel waard maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn tatoeages véél minder zeer deden haha!

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Wij hebben thuis een oude, ik heb 1x een poging gedaan maar ik werd al bang van het geluid, ik heb het verder niet eens geprobeerd en dus scheer ik gewoon.

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Ik heb er thuis ook één en ik vind het verschrikkelijk pijnlijk… Wel merk ik ook dat de haartjes dunner worden als ze terugkomen, wat natuurlijk wel een voordeel is.
  Af en toe gebruik ik dit wel, maar als ik er nu aan terug denk krijg ik terug kippenvel :p

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  ik vind het nooit zo erg pijnlijk, deze klinkt best goed!

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Ik heb in het begin ook geharst en ben daarna over gegaan naar een epilator. Veel beter als je het aan mij vraagt. Want op een gegeven moment doet het ook niet meer pijn haha.

  x

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Hele fijne review! Ik zit er al een tijdje over na te denken om zoiets te kopen. Ik ben het scheren toch wel een beetje zat en is ook een stukje duurder als je elke keer nieuwe mesjes moet kopen. Alleen de pijn zie ik wel een beetje tegenop haha.

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  epileren, 1ste keer deed ik het blijkbaar fout en als dank kreeg ik nogal wat ingegroeide haartjes. En nu schuif ik het kopen van een nieuwe epilator maar steeds vooruit, alhoewel het mij nog steeds een goede methode lijkt.

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Hmmm, misschien word het eens tijd voor een nieuwe.. Ik heb een vrij oud apparaat en het vervelende vind ik dat hij niet alle haartjes meeneemt.
  De pijn, ja het doet pijn. De eerste keer doe ik 1 been meestal in 2 dagen haha. Dus ben ik pas na 4 dagen klaar. Maar ik doe inderdaad ook lang over 1 been, vooral om nog iets van de haartjes mee te nemen en dan is het echt niet meer te doen.
  De volgende keren wordt het trouwens steeds beter! De pijn wordt met de keer echt minder

  Beantwoorden...
 • 19 mei 2013

  Ik heb een silk epil van braun en die kan onder water. Dat is toch echt fijner en minder pijnlijk.. maar op den duur word de pijn echt minder, ook boven water.

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2013

  Hij lijkt op mijn Philips scheerapparaat/epilator hihi. Alleen epileren lukt bij mij niet heel goed doordat ik lichte en dunne haartjes heb, pakt ze niet goed ofzo. Ben altijd eeuwig bezig en meestal is lang niet alles weg haha.

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2013

  Ik vind het echt heel erg pijn doen, maar ze blijven atijd wel lang weg, dat is wel weer fijn..

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2013

  ik kan echt niet zonder mijn epilator, hoe vaker je het doet hoe minder pijn het doet

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2013

  Klinkt eng, maar ik zou het toch een keer willen proberen. Maar stel je koopt zo’n apparaat en je kan de pijn echt niet aan, dan zit je daar met een apparaat van €50. 3-4 weken zonder scheren klinkt natuurlijk geweldig!

  Beantwoorden...
 • Sas

  20 mei 2013

  Zou het toch een keertje willen proberen!

  Beantwoorden...
 • 20 mei 2013

  ik heb het een keer gedaan, het was wel te doen vind ik.

  Beantwoorden...
 • Hanaan

  20 mei 2013

  Ik epileer al jaren, maar alsnog irritant. Beter dan scheren. Ik ben nu bezig met laseren, dus ben benieuwd!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts