BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Review: Valentino Valentina Parfum

De gemiddelde modeliefhebber kent Valentino Garavani vast wel. Hij staat bekend om zijn prachtige avondjurken en zijn voorkeur voor een helder rode kleur. Valentino is een beroemd modeontwerper, maar wist je dat hij ook parfums heeft ontworpen? Eén van de parfums is Valentino Valentina. De parfum is geïnspireerd door Italiaanse stijlen en de de stad Rome. De geur is gemaakt door Puig, in samenwerking met meesterparfumeurs Alberto Morillas en Olivier Cresp.

Ik was wel benieuwd waar de naam van zijn collectie vandaan kwam. Valentina is een eerbetoon van Valentino aan de vrouwen die zich niet laten inhalen door de tijd. De Valentino-vrouw herken je aan haar charismatische, mysterieuze en geraffineerde voorkomen. Valentina is een meesterlijke vertaling van het vrouwelijk ideaal en Valentino is daar met zijn parfum (wat mij betreft) in geslaagd.

Valentino Valentina is een bouquet van geuren: oranjebloesem, bergamot, jasmijn, tuberoos en wilde aardbeien met een vleugje witte Alba truffel. De basis bestaat uit sensuele noten van cederhout die gecombineerd is met amber. Hiermee is een geur gecreëerd die zowel klassiek als modern is. Het is een geur die denk ik iedereen wel lief en vrouwelijk zal vinden, net als de onschuldige ondeugendheid van Valentina.

Valentina Valentino is een Oriëntaalse bloemengeur die je zowel overdag als ’s avonds kunt dragen. Het is fris, bloemig, sensueel en vrouwelijk. De geur is duidelijk aanwezig, maar niet overheersend, aangezien de geur ook iets zachts heeft. Ook blijft de geur lang hangen, waardoor je niet continue bij moeten sprayen.

De intense noten van het parfum passen helemaal bij de tere flacon en zijn kristallijne zuiverheid. De flacon van Valentina is werkelijk een plaatje. Ik ben er helemaal weg van! Het Valentino embleem, de drie bloemen die in bijna elke Valentino collectie te vinden zijn, komen duidelijk naar voren. De ronde flacon is echt een eyecatcher met haar poederachtige tinten, fladderende rozetjes en een zilveren ring waarop een zwarte parel rust.

Valentino Valentina is bij de meeste luxe drogisterijen en parfumerieën te koop. Naast de parfums vind je ook een showergel, bodylotion en deodorant terug. De genoemde prijzen zijn adviesprijzen:

  • Valentina eau de parfum 30 ml – € 53,44
  • Valentina eau de parfum 50 ml – € 73,61
  • Valentina eau de parfum 80 ml – € 93,78
  • Valentina bath & showergel 200 ml – € 34,58
  • Valentina bodylotion 200 ml – € 39,00
  • Valentina deodorant spray 100 ml – € 33,85

Valentina Valentino is echt op en top vrouwelijk. Klassiek, maar zeker niet ouderwets. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze parfum vinden (mocht je hem geroken hebben of zelfs in je bezit hebben)

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts