Riannah’s Organisatie Tips #1


Photobucket

Ongeveer een maand geleden plaatste ik een interview van Riannah, de organizing-queen. Het leek jullie wel leuk om wat organisatie-tips te lezen en vandaag deelt ze enkele handige tips met jullie die jullie wellicht nog niet kende! Lees je snel mee?

Photobucket

Ken je het probleem dat je te weinig opbergruimte in je kamer hebt, maar heel wat spullen hebt die echt een plekje nodig hebben? Ik wel! Mijn tassen hangen op elkaar aan de muur wat ik erg lelijk vind staan, de riemen hebben niet echt een plekje en zo zit het ook met mijn zomerkledij. Riannah kwam met het idee om een aantal grote opbergmanden op de bovenste plank van haar klerenkast te plaatsen. Zij bergt hierin haar tassen, riemen, feestjurken en allerlei andere spullen die geen vaste plek hebben. Als het zomer is gaan de winterspullen in de grote opbergmand en als het winter is gaan allerlei zomerse spullen in de mand. Riannah heeft al de manden gelabeld, zodat ze gelijk weet wat er in de mand zit. Slim!

Photobucket

Wat gebeurt er als je de onderste kledingstuk van een stapeltje kleding pakt? Juist! Eén en al rommel! Ik ken het maar al te goed… Riannah heeft een systeem wat beter is dan al de kledingstukken op elkaar te stapelen, want binnen de kortste keren verandert dat mooi stapeltje in een rommeltje en vraag je je af waarom je nog enige moeite doet. Met deze methode blijft je t-shirt of broek gewoon staan! Ook al haal je een shirt dat ervoor staat of erachter weg, de kledingstuk blijft gewoon staan. Het is niet alleen handig voor haastige mensen, maar ook voor kinderen!

Photobucket

 1. Leg een t-shirt plat uitgespreid voor je uit en vouw het t/m waar de hals van het shirt begint naar binnen.
 2. Dit doe je ook bij de andere kant.
 3. Vouw nu het geheel dubbel, de onderzoom op de kraag.
 4. Vouw het vervolgens weer over de helft.
 5. Klaar ben je! Als je het goed hebt gedaan kan je je t-shirt staand in je lade tegen elkaar aan zetten.

Photobucket

Dit is niet echt een organisatie-tip, maar wel een heel handige tip! Heb je een stoffen bank die nogal pluist? Riannah heeft daar een heel handige oplossing voor. Haar bank is 5 ½ jaar oud en op de plekken waar het meest wordt gezeten zitten allerlei ”pluizende bolletjes”. De perfecte oplossing daarvoor is een anti-pluis apparaat van het merk Sinbo. Hij kost €9,95, is oplaadbaar en is verkrijgbaar bij de Blokker. Haar reactie? ” Mijn bank is weer als nieuw! ”

Photobucket

Dit mapje is verkrijgbaar bij de Action en is bedoeld voor het opbergen van stickers. Riannah gebruikt het voor al haar papieren die nog bewaard moeten worden. Denk aan cadeaubonnen, spaarkaarten of recepten van de huisarts. Je kunt ze handig op alfabetische volgorde bewaren zodat je alles snel kan vinden. Ook is dit mapje handig voor administratie. Plak er labels op met bijvoorbeeld ‘nog te betalen’, ‘betaald’, ‘in behandeling’ en ‘postzegels’.

Ik vind alle tips zeer handig die ik jullie niet kon onthouden, ook al zijn ze maar heel simpel. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Heb jij nog een handige organisatie-tip waarvan jij vindt dat iedereen die hoort te weten? Deel het in de comments!

37 gedachten over “Riannah’s Organisatie Tips #1”

 1. Hele handige tips!
  Ik heb ook altijd gewoon één la/kast of doos voor ‘dingen zonder vaste plek’. Hierin gooi ik gewoon alles wat ik niet in een bepaalde categorie kan plaatsen haha! en ik heb ook standaard een verhuisdoos op mn kamer staan waar ik dingen ingooi die ik niet weg wil doen maar die ik eigenlijk ook niet standaard nodig heb… een hele tijd later kijk ik die doos dan weer eens door en dan kan ik een heel groot deel alsnog weggooien, of ergens anders opruimen 🙂

 2. Je shirts staand opbergen, wat een slim idee! Nu hangt bij mij alles in de inloopkast, maar ik kan me voorstellen dat dat echt heel handigt werkt als je shirts in een kast liggen!

 3. Wat een handige tips, bij mij is het een en al chaos overal, ik heb altijd alles door elkaar en mijn kamer is een puinhoop als ik iets zoek. Ik hoop dat dat ooit nog goed gaat komen bij mij hihi.

 4. Handige tips! Ik heb hier echt iets aan! Moet nodig mijn beauty kast goed gaan organiseren. Die puilt zowat uit! Alles ligt door elkaar. Dat komt ook omdat ik alles wat ik ga testen in de beauty laatjes stop en als ik het nodig heb, loop ik minuten lang te zoeken. Soms vind ik het, en soms geef ik het op. Mijn kleding kast is gelukkig wel goed georganiseerd.

 5. Fijn dat er een ‘stappenplan’ bij staat voor het vouwen van shirts. Ondergoed berg ik al wel op op deze manier! Verder hebben wij thuis ook zo’n vouwplank waardoor alles wat je op vouwt even groot is.- ook erg handig. Ik denk dat als je dan een shirt nog 1 keer dubbel vouwt, je weer die ‘staande’ shirts krijgt.

 6. Waow die tips zijn zo handig, vooral van die pluis, zou dat ook werken op kleren? Bij ons is het dozensysteem al van gang en in de zomer hangen de winterjassen op zolder en visa versa. Schoenen in een schoenenrek bewaren =]

 7. Wat een fantastische tips! Dat pluisding ga ik ook kopen! Ik “ontpluis” mijn bank nu altijd met kleefrollers, maar dat geeft niet heel veel effect. Ik ben benieuwd naar dit ding!

 8. Ik heb een paar maanden terug een bank van iemand overgenomen, zelfde stof als die van jou gok ik en is met een tondeuse bijgewerkt. Heel raar toen ik het hoorde, maar het helpt echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *