BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Samenwonen, wiens inventaris gaat mee?

Jullie besluiten te trouwen en samen te gaan wonen. Misschien trek je bij hem in, gaat het net andersom of zoeken jullie samen naar een nieuw huisje. Veel koppels worden in het samenwoon-proces direct voor een uitdaging gezet: wiens inventaris gaat mee?

Het maakt niet uit hoe je dit bekijkt, er is één ding dat altijd waar is. Je kan namelijk niet alles meenemen. Eén van jullie zal simpelweg wat spullen weg moeten doen of op moeten slaan.

Juist voor deze grote en belangrijke objecten is er een simpele oplossing: een opslagruimte. Vooral in grote steden waar weinig ruimte is zijn opslagruimtes en boxen een ideale uitkomst. Er zijn namelijk  goedkope opslagruimtes in Rotterdam, Amsterdam of waar dan ook.

Je kan natuurlijk wat spullen tijdelijk opslaan bij vrienden, familie of vage kennissen. Maar zeg nou zelf, je zit toch zelf ook niet te wachten op de spullen van een ander?

Wij hebben alvast een aantal tips omtrent samenwonen, inventaris en opslagruimtes.

Voorkom dat meubilair en accessoires een vechtpartij wordt

Ieder heeft zo zijn eigen dingen die hij of zij echt graag mee wilt nemen, en dingen die niet perse mee hoeven. Het is dan ook belangrijk dat je een goed overleg over hebt. Op die manier voorkom je conflicten tijdens het verhuizen.

Samenwonen is een kwestie van goede en eerlijke communicatie. Heb jij liever dat hij zijn oude tafel die al generaties in de familie zit niet in jullie nieuwe huis zet?

Plaats het dan tijdelijk of voor een langere periode in een goedkope opslagruimte. En zo kunnen jullie eens in de zoveel tijd eens door die opslagbox lopen om te bepalen wat in de box blijft, in jullie huis komt of toch wordt weggegooid.

Plak drie kleuren stickers op meubels

Een bewezen techniek om snel in te delen wat wel en wat niet meegaat naar jullie nieuwe huis is door drie verschillende gekleurde vellen stickers mee te nemen naar beide oude huizen. Met deze drie stickers geeft de ieder van zijn eigen spullen aan:

  • Wat echt mee moet
  • Wat wel weg mag
  • Wat moet worden opgeslagen

Gebruik hier bijvoorbeeld groen, geel en rood voor. Ieder doet dit vervolgens voor zijn eigen spullen. Loop samen langs alles en ga na wat van de blijvende spullen goed met elkaar gecombineerd kan worden.

Zo krijgen jullie beiden een duidelijk en zichtbaar beeld van hoe de nieuwe woonruimte eruit komt te zien. Regel direct een grote wagen om de spullen die bewaard moeten blijven naar een opslagruimte brengen en breng alles wat weg kan direct naar de stort.

Comments:

  • 28 augustus 2018

    Wat een fijne tips. Ik vond het zelf niet heel moeilijk om samen te wonen, maar dat is omdat we best veel van onze eigen spullen weg hebben gedaan.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts