BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Scheren? Dit zijn de beste tips!

Op de juiste manier scheren is van groot belang van voor jouw huid. Scheren kan namelijk agressief zijn voor jouw huid, waardoor je te maken kunt krijgen met vervelende gevolgen. Goed scheren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ben jij benieuwd of jij het op de juiste manier doet? Wij geven je de beste tips om goed te scheren!

Voorbereiding
Een goede voorbereiding bij een scheerbeurt is enorm belangrijk. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de effectiviteit verhoogd wordt. Ten eerste kan het een goed idee zijn om je te scheren nadat je gedoucht bent. Als je net uit de douche komt zijn je haren namelijk verzacht en zal het scheren soepeler gaan. Naast de scheerbeurt na het douchen kan het ook verstandig zijn om je huid te scrubben voordat je gaat scheren. Als je namelijk jouw huid scrubt voor het scheren, zorg je ervoor dat dode huidcellen worden gedood. Hierdoor is de kans op ontstekingen of andere pijnlijke irritaties een stuk kleiner.

Naast scrub zou je ook kunnen kiezen voor het gebruiken van een preshave. Zoals de naam al doet vermoeden is dit geschikt om te gebruiken voor de daadwerkelijke scheerbeurt. Met preshave kun je soepeler scheren en is de kans op irritaties kleiner. Irritaties die voor kunnen komen na een scheerbeurt zijn bijvoorbeeld pijn, jeuk, scheerbrand of ingegroeide haartjes. Lees hier meer over ingegroeide haartjes.

 

Tijdens het scheren
Heb je voor een goede voorbereiding gezorgd? Dan kan het echte werk gaan beginnen. Er zijn nog een aantal tips die je kunt onthouden voor tijdens het scheren. Ten eerste is het belangrijk om je huid wat op te spannen en niet te veel te drukken met het scheermes. Zo voorkom je dat je sneeën krijgt. Wat ook aan te raden is voor tijdens het scheren, is om met de groeirichting van de haren mee te scheren. Zo kun je een gladder eindresultaat verwachten.

 

Na het scheren
Misschien denk je dat je nu klaar bent, maar het kan geen kwaad om nog wat naverzorging te doen. Wat je zou kunnen doen na het scheren is om de huid te koelen. Op deze manier worden namelijk de poriën gesloten en wordt de doorbloeding geactiveerd. Naast het koelen van de huid kan het ook een goed idee zijn om de huid te hydrateren. Zorg ervoor dat je zeepresten wegspoelt met lauwwarm water. Daarna naspoelen met wat koud water en indien je dit tot je beschikking hebt gebruik maken van een hydraterend huidproduct.

Deze tips voor scheren kunnen jou erbij helpen om vervelende irritaties te voorkomen. Wanneer je deze tips opvolgt creëer je een mooie en gladde huid. Belangrijk om te onthouden is dat je voldoende aandacht besteed aan het scheren. Als het fout gaat ben je namelijk veel verder van huis. Het kost dan wel even wat tijd en moeite, maar jij hebt wel weer een prachtige en gladde huid voor de komende tijd!

Bron afbeelding: Shutterstock / Zalena Photo

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts