BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Servies kopen: waar moet je op letten?

Iedereen kent het wel, dat mooie servies dat je ettelijke jaren geleden hebt gekregen of op de kop hebt kunnen tikken is ondertussen herleid tot ongeveer de helft van haar oorspronkelijke omvang.

De kinderen hebben een ontbijtbordje laten vallen, het bezoek dat je over de vloer kreeg liet een schaaltje uit de handen glippen en ook jij hebt jezelf er tijdens het afwassen op betrapt dat er enkele stukjes servies zijn gesneuveld.

Op een zeker ogenblik zal je echter terug graag over een compleet servies willen beschikken. Naar de winkel dus! Maar waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden? Met deze tips servies kopen zorgt er voor dat je met zekerheid exemplaren in huis zal halen die perfect al jouw verwachtingen zullen weten in te lossen!

servies-wit-aanschaffen-hoeveel-personen

Uit welke stukken bestaat een servies?

Ga je voor het eerst servies kopen voor je uitzet of nieuwe woning? Spannend! In dat geval moet je er natuurlijk voor zorgen dat je van alles voldoende hebt en je bovendien geen enkel stukje serviesgoed over het hoofd ziet. Een servies bestaat dan ook uit meer onderdelen dan je in eerste instantie zou verwachten.

Denk namelijk niet alleen aan borden voor warme maaltijden, maar ook aan ontbijtbordjes, schaaltjes, soepborden, gebaksbordjes, kopjes met een schoteltje en uiteraard mogen we ook de mokken niet vergeten. Nu je dit weet volgt er nog een moeilijkere opdracht.

Hoeveel stuks van elk moet je namelijk kopen en over welke uitstraling moet je servies beschikken?

servies-hoeveel-heb-jij-nodig

Hoeveel stukken servies kopen?

De hoeveelheid aan servies waar je nood aan hebt is altijd afhankelijk van meerdere factoren. In eerste instantie moet je natuurlijk kijken naar het aantal leden waaruit je gezin bestaat. Een minimum van 6 exemplaren van elk stukje serviesgoed is eigenlijk altijd aan te raden.

Voor grote gezinnen kan dat aantal oplopen tot wel 10 of 12 stuks. Bovendien moet je ook rekening houden met de frequentie waarop je vrienden of familie over de vloer krijgt. Ben jij een echte keukenprinses en wil je daar graag zoveel mogelijk ook andere mensen van laten mee genieten?

In dat geval moet dit altijd een invloed hebben op het aantal stuks servies welke je moet kopen. Dit geldt trouwens ook voor het aantal kinderen waaruit je gezin bestaat en de handigheid van de persoon die afwast. Soms is kiezen voor een paar exemplaren dan ook beslist aan te raden!

servies-kopen-waar-opletten-tips

Welke kleur en uitstraling kiezen voor jouw servies?

Servies kopen doe je niet zonder eerst even na te denken over de kleur en uitstraling waarover ze dient te beschikken. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een wit servies omdat deze over een neutraal en bovendien strak karakter beschikt.

Vind jij een wit servies maar niets of wil je ze graag verrijkt zien worden met een leuke tekening? In dat geval is een bezoekje brengen aan bv. Sweetlivingshop.nl altijd de moeite waard. Je vindt er werkelijk prachtige stukken die perfect tot hun recht zullen komen in jouw servies.

Ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een praktische eyecatcher voor op de eettafel? In dat geval zullen onder meer de etagères van Sweetlivingshop.nl je zonder enige twijfel weten te bekoren!

In samenwerking met Sweetlivingshop.nl

Comments:

 • 17 februari 2018

  Zulk mooie en zeer kleurrijke servies.
  Fijne tips.

  Beantwoorden...
 • 17 februari 2018

  ik heb zelf nog steeds een stuk of 4 verschillende serviezen door elkaar gemixt tot 1, maar het lijkt me wel fijn om eens 1 compleet servies te hebben van eenzelfde serie/kleur 🙂

  Beantwoorden...
 • 6 maart 2018

  Fijne tips.. wij hebben zoveel verschillende soorten servies thuis, er zit niet echt een thema in. Maar als ik zo naar de mooie plaatjes kijk dan wordt ik wel een beetje jaloers op hoe mooi het nou kan zijn als je wel voor een bepaalde kleur kiest.. Ik ga gelijk even kijken op de website.. misschien zit er iets leuks tussen voor ons!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts