Een heel makkelijk en snel recept voor bladerdeeg broodjes die gemaakt zijn door gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca. Ze lijken een beetje op de Turkse pide broodjes. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is een lekker hapje dat snel te maken is. Ook kinderen kunnen dit maken!
Deze bladerdeeg bootjes kun je vullen met sucuk en kaas, maar ook met andere ingrediënten. Denk aan een lekkere vulling van fetakaas, gesnipperde ui, fijngehakte peterselie en pul biber. Of houd het op een klassieke combinatie, zoals fetakaas met spinazie.
Benodigdheden:
- 1 pak bladerdeeg
- Geraspte kaas
- Eigeel
Vulling opties:
- Sucuk
- Fetakaas/gesnipperde ui/fijngehakte peterselie/pul biber
- Fetakaas/spinazie
Bereidingswijze:
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien en rol elk plakje met bloem op je werkplek een beetje uit. Vul het met wat je wilt en vouw het een beetje dicht, zodat je bladerdeeg er als een bootje uit komt te zien.
Werk zo alles af tot je bladerdeeg op is. Smeer de bladerdeegbootjes in met eigeel en bestrooi het met geraspte kaas. Bak het in de oven op 200 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn. Dit kan ongeveer 20 minuten duren, het ligt maar net aan je oven.
Eet smakelijk!