BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Sportoefeningen voor vrouwen: tips en voorbeelden!

Iedereen traint op een andere manier, het is daarom belangrijk dat je voor jouw doel een goede manier vindt om te trainen. Over het algemeen kun je zeggen dat de meeste vrouwen uit alle Basic-Fit sportscholen een aantal dingen belangrijk vinden en trainen.

Zo ligt de focus van de training vaak op het verliezen van vet en het trainen van de buik, benen en billen. Als je dit ook hebt opgenomen in je trainingsschema zit je hier goed! Wij hebben namelijk een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet en geven je tips om zo effectief mogelijk te trainen.


Benen en billen
Het trainen van benen en billen gaat vaak samen. Met veel oefeningen train je beide namelijk tegelijkertijd. Het nadeel is alleen dat het na een tijdje behoorlijk kan vervelen omdat je iedere keer dezelfde oefeningen doet. Ook kan je progressie stil komen te staan als je iedere keer op dezelfde manier traint. Daarom is het slim om te variëren en om de 6 tot 8 weken je trainingsschema aan te passen. Wij hebben een paar oefening voor je die je hiervoor kunt gebruiken.

  • Romanian deadlift
  • Cable kickbacks
  • Verschillende squat variaties
  • Leg curls en extensions
  • Hip thrust

 

Trainen van de buik
Ook het trainen van de buik is voor veel vrouwen opgenomen in de vaste sportroutine. Net als voor de benen en billen geldt dat het al snel gaat vervelen. Daarom hebben we ook voor de buik een aantal verschillende oefeningen op een rij gezet. Probeer niet alleen af te wisselen tussen de verschillende oefeningen maar ook met een verschillend aantal setjes en herhalingen.

  • Sit ups en crunches
  • Ondersteunde leg raises
  • Planking en side planking
  • Mountain climbers
  • Side bend

 

Vet verliezen
Natuurlijk is ook het verliezen van vet erg belangrijk. Je kunt alsnog zo hard je buik, benen en billen trainen, maar zo lang er een laag vet overheen zit, ziet het er alsnog niet strak uit. Hiervoor zul je echt aan de slag moeten gaan met cardio oefeningen zoals hardlopen, fietsen of roeien. Ook kun je mee doen aan een groepsles of een HiiT training doen.

Vooral de HiiT trainingen zijn erg populair om vet te verliezen. Hierbij wissel je intensieve oefeningen af met korte rustperiodes. De oefeningen die je doet zijn meestal met je eigen lichaamsgewicht en makkelijk uit te voeren. Dit is goed te combineren met alle andere oefeningen.

Bron afbeelding: Jiri Hera / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts