BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Stedentrip Tanger – Marokko

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn ouders en broertje op vakantie geweest naar Tanger. Tanger, ook wel Tangier genoemd, ligt aan de noordkust van Marokko (aan de Straat van Gibraltar) en is een bruisende stad die een prima indruk geeft van de moderne, berberse cultuur. De stad is rijk aan geschiedenis, maar ook vol leuke restaurantjes, souks(markten), hotels en mooie stranden. Je zult je hier geen seconde vervelen! Ik kon het niet laten om mijn foto’s en ervaring met jullie te delen 😉


Een reis naar Marokko is met een vliegtuig dichterbij dan je denkt. Het is slechts drie uur vliegen vanuit Nederland en je vertoeft je in een totaal andere wereld! Denk aan zee avontuur, prachtige natuur, oriëntaalse verrassingen en bazaars. De bazaar kan je vergelijken met de markt zoals we die in Nederland kennen, maar dan een stuk groter. Het is een bezoekje waard en probeer vooral aandacht te hebben voor de damesmode. De Marokkaanse kledij voor de vrouwen, zoals caftans, jabadors, takshita’s, worden gekenmerkt door de mooie afwerking, waar vele uren in zijn gestoken. Ikzelf heb een turquoise takshita met allerlei diamantjes en versiersels op mijn maat laten naaien.

Wat je veel in de straten van Tanger ziet zijn Marokkaanse vlaggen, bedelaars en (groene) taxi’s. Je hoort ook enorm veel getoeter. De toeter is denk ik het belangrijkste onderdeel van de auto van een Marokkaan haha! Vooral als er een Marokkaanse bruiloft is hoor je het erg veel. In de zomer gaat er trouwens geen dag voorbij zonder dat je gewekt wordt door toeterende auto’s, muziek of straatverkopers die allerlei etenswaren of spullen willen verkopen. Ik hou er eigenlijk wel van!

Dan het verkeer…De verkeersregels zijn ongeveer gelijk aan die bij ons. Echter, zijn ze in Marokko tijdens het rijden over het algemeen niet zo beleefd als in Nederland. Er wordt nog wel eens roekeloos gereden, geldt het ‘recht van de sterkste’ en wordt voorrang vaker genomen dan verleend. Toen wij bijvoorbeeld van het vliegveld op werden gehaald door mijn neefje (hij ging ook op vakantie naar Tanger) kwam er opeens uit het niets een auto keihard op ons af rijden. Mijn neefje was het rijgedrag in Marokko onderhand wel gewend en ontweek gelukkig de auto. Ik was heeeelemaal in shock. We waren niet eens een uurtje in Marokko en er was al bijna iemand tegen ons aangeknalt! Ga er dus niet snel vanuit dat auto’s of brommers wel aan de kant gaan, ze zijn in staat om gewoon verder te rijden wanneer jij aan komt rijden! Een beetje brutaal zijn tijdens het rijden mag dus best ;-). Eigenlijk MOET het zelfs, anders kan je nog uren blijven wachten en kom je nooit (of veel te laat) bij je eindbestemming aan.


Wat een lieve dieren zijn het toch!

Een leuke activiteit in Tanger is het maken van een rit op een kameel. Jammer genoeg had ik het dit keer niet gedaan, aangezien er iets tussen kwam. Ik wil het zeker eens doen, vooral zo’n kamelentocht in de Sahara lijkt me onwijs gaaf!

Zwemmen hebben we daarentegen wel veel gedaan! We hebben een tijdje overnacht op een camping vlakbij het strand wat ik heerlijk vond! ’s Nachts zaten we rondom een tafel te kletsen en naar de sterrenhemel te kijken onder het genot van Marokkaanse muntthee en lekkernijen. Overdag gingen we dan lekker (veilig!) zonnen op het strand en zwemmen in de zee. Tanger heeft een aantal mooie stranden aan de Atlantische oceaan, die overigens bekend staat als waarschijnlijk de gevaarlijkste zee ter wereld. Let daar dus wel op als je van plan bent om naar Tanger te gaan. Onlangs is een vriend van de man van mijn nicht (kan je het nog volgen?) als het ware ‘meegetrokken’ in de zee. Om precies te zijn was het Ashkar, de zee die je op bovenstaande foto’s ziet.

Wat mij is opgevallen is de enorm grote verschillen tussen rijk en arm. Veel mensen wonen in Tanger nog in krotten terwijl je verderop de mooiste villa’s voorbij ziet komen. Je ziet in Tanger ook allerlei mooie auto’s rijden die wij in Nederland nooit hebben gezien, terwijl ernaast een ezel als vervoersmiddel wordt gebruikt. De verschillen tussen arm en rijk zijn in Marokko dus enorm!

Voor de rest heb ik nog veel meer dingen gedaan, maar helaas had ik geen foto’s gemaakt. Ik heb nog wel wat foto’s voor een sfeerimpressie:

Als ik deze foto’s zo terug zie wil ik zo snel mogelijk weer terug. Het was lekker warm, we hebben heerlijk gegeten en hebben weer mooie plaatsen gezien! Wij zijn nog in andere prachtige steden/dorpen geweest, zoals Tetouan, Asilah en Ksar Sghir, maar helaas had ik de batterij van mijn camera vergeten anders had ik het graag aan jullie willen laten zien! Dit is trouwens niet de eerste keer dat ik in Marokko ben geweest, ik heb zelfs een paar jaren geleden hier maanden gewoond! Ik spreek dus gewoon Arabisch en voor mij was het ook geen issue om met mensen te communiceren. De taal is in Tanger geen probleem als je geen Arabisch kent. Deze stad is internationaal georiënteerd, aangezien de mensen naast Arabisch ook Frans, Engels of Spaans spreken. Dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Ik hoop dat jullie dit artikel interessant vonden om te lezen en er eventueel wat inspiratie uit kunnen halen mocht je zelf een keer naar Tanger gaan. Binnenkort komen er nog twee Tanger reisverslagen online met nog meer foto’s en info.

Ben jij weleens in Marokko geweest? Zoja, in welke steden en wat was jouw ervaring?

Comments:

 • 24 oktober 2012

  Ik ben nog nooit naar Marokko geweest, maar wow wat ziet het er prachtig uit! Zou er echt graag naartoe willen, wat een mooi land 🙂

  Beantwoorden...
  • Bo

   26 oktober 2012

   Zeker een keertje doen! Vooral Marrakesh raad ik je aan!

   Beantwoorden...
 • Laura

  25 oktober 2012

  Ziet er echt als een paradijs uit!

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  Wauw ziet er echt super mooi uit! x

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  Als ik de foto’s zie, wil ik ook terug naar Marokko!

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  Ziet er mooi uit! Ik moest zo hard lachen om deze zin: “De toeter is denk ik het belangrijkste onderdeel van de auto van een Marokkaan haha!” Hahahahaha!!
  Ben je zelf ook Marokkaanse?

  Beantwoorden...
 • Deb

  25 oktober 2012

  Schitterende foto’s! Marokko lijkt me een fascinerend land, ik ben er zelf nog nooit geweest.

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  Waaauww! Wat een prachtige foto’s 😀 Marokko lijkt mij écht amazing. Ik vind reizen sowieso super leuk ^^ Je hebt vast een prachtvakantie gehad :O

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  Hele mooie foto’s een heerlijk gevoel geeft het zo’n zomerse bestemming!

  Beantwoorden...
 • 25 oktober 2012

  wauw dat klinkt echt super! xxx

  Beantwoorden...
 • 26 oktober 2012

  Hele mooie foto’s. Ik ben nooit verder gekomen dan Vietnam en Italië 🙁

  Beantwoorden...
  • Bo

   26 oktober 2012

   Die landen lijken me ook superrr! Welke land raad je eerder aan?

   Beantwoorden...
 • 26 oktober 2012

  Ziet er heerlijk uit zeg! Wij zijn afgelopen zomer naar Fuerteventura geweest ook een aanrader. We zijn nu aan het kijken om er met de kerstdagen eruit te gaan. Heerlijk de warmte opzoeken.

  Beantwoorden...
  • Bo

   27 oktober 2012

   Ik heb eerlijk gezegd nooit van Fuerteventura gehoord, klinkt wel exotisch. Hebben jullie al wat landen/steden in jullie gedachten?

   Beantwoorden...
 • 26 oktober 2012

  als de jongste 6 jaar is dan willen wij graag naar marrakesh gaan… echt 1 van de steden wat ik moet zien in mijn leven…

  Beantwoorden...
  • Bo

   27 oktober 2012

   Jaaah, ik ben er 3 of 4 jaar geleden heel kort geweest en ik wil zo graag terug naar Marrakesh. Zoveel dingen hadden wij nog niet gedaan door tijdgebrek, maar toch hadden we onze ogen uitgekeken!

   Beantwoorden...
 • 26 oktober 2012

  Wow wat ziet het er daar mooi uit zeg. Hele mooie foto’s. Zou er zelf ook wel een keer heen willen gaan.

  Liefs Miss Mags

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2012

  Prachtige foto’s! Ik ben er nog nooit geweest.

  Beantwoorden...
 • 27 oktober 2012

  Oooh wat gaaf dat je daar naartoe bent geweest, ziet er prachtig uit!

  Beantwoorden...
 • Lin

  28 oktober 2012

  Prachtige foto’s!

  Beantwoorden...
 • Sas

  28 oktober 2012

  Mooie foto’s zeg!

  Beantwoorden...
 • 29 oktober 2012

  Erg mooi! Niet alleen de foto’s, maar ook hoe je het beschrijft. 🙂

  Beantwoorden...
 • 29 oktober 2012

  Mooie foto’s! Ik wil ook wel een keertje naar Marokko, lijkt me een mooi land!

  Beantwoorden...
 • 1 november 2012

  Echt een groot verschil met Marrakech! Leuk om te zien. =D

  Beantwoorden...
 • 4 november 2012

  Ahahaha, ik heb wel gelachen. Je hebt het leuk geschreven ahah. Veel dingen herken ik , vooral het verkeer. Ik kom zelf namelijk Marokko, en ik ga er elk jaar op vakantie. Ik kom uit het Noord-Ooste van Marokko bij de kust hih. Ik mis het elke dag, heerlijk weer zon zee strand aaaa !
  Ik volg je nu via bloglovin, dus je hebt er een nieuwe volger bij !
  Liefst, Saarske

  Beantwoorden...
 • 5 november 2012

  Leuke travelblog!
  Zal maar overwegen om het noorden uitvoerig te bezoeken!
  Thanks!

  Beantwoorden...
 • 21 december 2012

  Hele gave foto’s
  Lijkt me een mooi land te fotograveren met alle kleuren!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts