BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Stedentrip Verona: een romantische liefdesstad in Italië

Verona is een prachtige Italiaanse stad in de regio Veneto in Noord-Italië. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen in Italië en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers met zijn prachtige architectuur, historische monumenten en talrijke bezienswaardigheden.

Of je nu op zoek bent naar een romantische citytrip of een culturele ervaring, Verona heeft iedereen iets te bieden. Zoek je toch een andere Italiaanse bestemming? Toeristische informatie over andere stedentrips in dit geweldige vakantieland kun je op citytripjes.nl vinden.

Bezienswaardigheden in Verona
Dit artikel biedt je een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Verona, welke je tijdens je bezoek aan de stad niet mag missen.

Arena di Verona
De Arena di Verona is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Verona en ook een van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters die er bestaan. Het werd gebouwd in 30 na Christus en bood plaats aan 25.000 mensen. Het werd oorspronkelijk gebruikt voor gladiatoren-gevechten en andere openbare spektakels. Tijdens een bezoek aan de Arena di Verona kun je ook het archeologisch museum bezoeken, waar je meer te weten komt over de geschiedenis ervan. Tevens kun je hier archeologische vondsten uit verschillende periodes bewonderen.

Castelvecchio
Castelvecchio is een andere must-see attractie tijdens je bezoek aan Verona. Dit 14e-eeuwse kasteel werd gebouwd door Cangrande II della Scala en diende als verdedigingsbolwerk tegen vijanden. Het kasteel zelf is al opmerkelijk genoeg, maar binnen vind je daarnaast een indrukwekkende collectie schilderijen daterend uit de Renaissance, antieke wapens, harnassen, beelden, wandtapijten en andere kunstvoorwerpen uit verschillende periodes in de geschiedenis. Een wandeling door Castelvecchio neemt je mee terug in de tijd!

Piazza delle Erbe
Als je op zoek bent naar iets minder cultureels, ga dan naar Piazza delle Erbe – een van de oudste pleinen van Italië dat dateert uit de Romeinse tijd! Het plein is omzoomd met kleurrijke middeleeuwse gebouwen waar kooplieden hun waren lang geleden te koop aanboden. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe levendig het plein in die tijd moet zijn geweest. Andere hoogtepunten zijn de fel gekleurde fresco’s die sommige muren bij het plein sieren, en de oude klokkentoren die je in het midden vindt – perfect om Instagram-momenten vast te leggen!

Balkon van Julia
Geen reis naar Verona zou compleet zijn zonder een bezoek aan het Balkon van Julia – beroemd geworden door William Shakespeare’s beroemde toneelstuk Romeo & Julia. Zelfs als je niet veel weet over dit verhaal, kun je een bezoek te brengen aan deze trekpleister. Het balkon van Julia, gelegen aan de Via Cappello 23 bij het Piazza delle Erbe, trekt elk jaar duizenden bezoekers die graag onder haar balkon willen staan.

Arsenale di Veron
Als je op zoek bent naar iets moderners, ga dan naar Arsenale di Veron. Hier vind je moderne kunstgalerieën met werken van opkomende lokale kunstenaars en reeds bekende internationale kunstenaars. Deze moderne kunstruimte is gevestigd in een oud 18e-eeuws scheepswerf – wat het des te interessanter maakt om het pand te bezoeken. Het stadsdeel werd ooit gebruikt voor de bouw van slagschepen tijdens de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Mensen met interesse voor historie kunnen er hun hart ophalen.

Het moge duidelijk zijn, Verona is gevuld met tal van fraaie bezienswaardigheden. Hierbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar cultuur, historie of ontspanning in deze liefdesstad. De stad biedt namelijk voor ieder wat wils. Voldoende reden om je eerstvolgende stedentrip naar deze Italiaanse stad te boeken. Een bezoek aan Verona is ook prima te combineren met andere leuke Italiaanse steden in de regio, zoals Milaan, Venetië en Bergamo.

Wanneer stap jij op het vliegtuig naar Verona? 

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts