BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Stofzuiger kopen: 5 zaken waar je op moet letten

Een nieuwe stofzuiger is een hele investering. Je kunt voor de goedkoopste gaan, maar dan weet je vrijwel zeker dat je korte tijd later weer naar de winkel kunt. Het is dus beter om voor de beste stofzuiger te gaan. Maar ja, welke is dat?

De duurste is lang niet altijd de beste, dus de keus is best lastig. Vooral omdat het ook nog eens afhangt van je woning en van je persoonlijke voorkeur. Wil jij een stofzuiger kopen? Let dan altijd op deze 5 zaken!

1. Met of zonder zak

Het eerste wat je moet overwegen is de vraag of je een stofzuiger met of zonder losse zak wilt. De losse zak heeft als voordeel dat je hem gemakkelijk weg kan gooien en vervangen als hij vol is. Maar lang niet iedereen vindt dit een handige oplossing. Ben je bijvoorbeeld vaak verstrooid en vergeet je telkens om stofzuigerzakken te kopen, dan ga je misschien liever voor een stofzuiger met een reservoir.

2. Steelzuiger of ‘gewone’ stofzuiger

Er zijn steelstofzuigers en gewone stofzuigers. De gewone variant kennen we allemaal: een flink apparaat met aan de ene kant de slang en de steel en aan de andere kant het netsnoer. Steelstofzuigers werken heel anders. Zij hebben een laadstation aan de muur en werken op een accu. Bovendien bestaan ze uit alleen een steel en een stofreservoir. Vergelijk deze twee varianten met elkaar en bepaal zelf welk model je voorkeur heeft.

3. Het merk van de stofzuiger

Het ene merk is het andere niet. Van oudsher heeft Miele een goede reputatie op het gebied van stofzuigers, maar er zijn meer grote merken. Ook huismerken kunnen soms van goede kwaliteit zijn, al verschilt dit sterk per winkel. Doe dus online vooronderzoek naar verschillende merken. Een iets duurder model van betere kwaliteit is vaak een verstandigere keuze dan het goedkoopste model van een merk dat niet zo’n goede kwaliteit levert.

stofzuiger-aanschaffen

4. Welke kenmerken vind jij belangrijk?

Een stofzuiger heeft diverse belangrijke kenmerken voor het gebruiksgemak. De lengte van het snoer bijvoorbeeld, maar ook het gewicht van de stofzuiger (moet je er de trap mee op en af) en het geluid spelen een belangrijke rol.

Misschien wil jij een klein model omdat je er zo makkelijk mee rond kunt lopen en maakt het jou niet uit dat je een verlengsnoer nodig hebt. Of heb je juist liever een robuust model omdat je gelijkvloers woont en je er toch niet mee hoeft te sjouwen.

5. Filters

Er zijn verschillende typen filters die in de stofzuigers zitten. De gewone filters halen de meeste stof wel uit de lucht. Maar er zijn ook speciale filters voor als je huisdieren hebt, die de dierenharen en fijnstof beter opvangen. Ben je allergisch voor dieren of huisstofmijt, dan kies je een stofzuiger met een HEPA-filter. Dit houdt vrijwel alle fijnstof vast en doodt bacteriën en schimmels.

Een stofzuiger koop je niet zomaar even tussendoor. Net als bij het kopen van een koffiezetapparaat, zijn er ook bij het aanschaffen van een stofzuiger verschillende dingen waar je op moet letten. Een goede stofzuiger gaat jarenlang mee zonder problemen.

Waar je wel om moet denken is dat vrijwel elke stofzuiger een bepaald zwak punt heeft. Zo hebben steelstofzuigers snel te maken met een zwakke accu en zijn er veel gewone stofzuigers waarvan de filters regelmatig vervangen moeten worden. Doe dus goed onderzoek: zo eindig je tevreden met een goede stofzuiger.

Bron afbeeldingen

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts