Strijken in stijl, zo doe je dat!


Als je mensen vraagt wat hun minst favoriete huishoudelijke klus is dan zal je negen van de tien keer hetzelfde antwoord krijgen: strijken. Dat is ook niet verwonderlijk, strijken is tijdrovend en ook best lastig. Maar ja, je wilt natuurlijk wel dat je kleren er tiptop uit zien. Je zult dus in de weer moeten gaan met die strijkbout. Hoe zorg je strijken een beetje een stijlvolle activiteit wordt en daardoor ook leuker wordt?

Een stijlvolle plank

Wat heb je nodig om te strijken? Uiteraard een strijkijzer en een strijkplank met strijkhouder. Dit zijn doorgaans niet de meest stijlvolle objecten. Gelukkig zijn er hele mooie hoezen te koop die je plank omtoveren in een stijlvol object. Kies voor een hoes met hip patroontje of misschien een nog extravagantere variant met een weelderige print, zoals dit prachtexemplaar:

Dingen doen naast het strijken

Ok, je plank is gepimpt. Hoe kan je je strijkwerk nou leuker maken? Door iets ernaast te doen! Luister naar een van je favoriete liederen, kijk naar een leuke film of televisieprogramma of zie het als een ZEN-oefening zonder dure leraar. Het strijken van je was wordt hierdoor leuker en je zult merken dat de tijd veel sneller gaat als je naast het strijken wat anders doet.

Verbeter je techniek

Hoe beter je kan strijken, hoe stijlvoller het wordt! Probeer daarom je techniek te verbeteren. Met de juiste kennis en oefening ga je in stijl door je berg wasgoed heen en is de klus in no-time en met een prachtig resultaat geklaard. Op het internet zijn genoeg ervaren strijkers die met liefde hun kennis met je delen. Bijvoorbeeld over hoe je het beste een overhemd strijkt.

Succes met je strijkwerk! En heb je nog mooie tips, laat het weten bij de reacties!

In samenwerking met Brabantia

14 gedachten over “Strijken in stijl, zo doe je dat!”

  1. Wat een gave stijkplank(hoes)! Tip: Ik strijk de was direct als het uit de wasmachine komt! Is het veel sneller klaar en je hebt geen water nodig… Direct ophangen aan een hangertje en aan de waslijn verder laten drogen 🙂

  2. Ik kreeg pasgeleden een filmpje van wel een hele bijzondere strijkplank toegestuurd van een vriendin. Eén met de afbeelding van een goed uitziende man in sexy ondergoed, alleen dat ondergoed bleek niet tegen hitte te kunnen… hij verdween spontaan… als je begrijpt wat ik bedoel. -_-‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *