BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Suikerfeest inspiratie – wat staat er bij jou op de Eid tafel?

Na de Ramadan inspiratie blogposts volgt er uiteraard ook een Eid inspiratie blogpost! Eid-ul-Fitr (in het Nederlands ook wel ‘Suikerfeest’ genoemd) is een islamitisch feest waarop het einde van de maand Ramadan gevierd wordt. Deze dag brengen de moslims vaak door met familie en/of vrienden en ter gelegenheid van Eid-ul-Fitr worden allerlei lekkernijen gegeten en geeft men elkaar cadeautjes.


Om jullie een idee te geven wat moslims allemaal nuttigen op Eid hebben wij een aantal vrouwen gevraagd of ze foto’s van hun Eid tafel met ons wilde delen.

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-eid-table-2014_zps19fd9c5e.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-lekker-ontbijten_zpsf152004b.png

Sihem

“Eid-ul-Fitr 2014 was weer een bijzondere Suikerfeest voor ons net als alle voorgaande jaren. Alle kinderen verzamelen eerst vroeg bij mijn ouders, we verrichten dan het gebed in de moskee en bij thuiskomst nuttigen we met zijn allen een uitgebreid ontbijt. Wat er op ons Eid ontbijt tafel staat? Marokkaanse msemmen, meloui, beghrir (1000 gaten pannenkoek), croissantjes, cake, eitjes, broodbeleg en verse stokbrood.

Als ons buikjes goed gevuld zijn ontvangen we meestal bezoek, maar gaan we ook op visite bij mensen om ze een fijn Suikerfeest toe te wensen. In de middag worden we echte zoetekauwen, dan eten we lekker gebak, Marokkaanse koekjes, chocolade en snoep. De rest van de dag is het vooral lekker eten, drinken en genieten van alle gezelligheid!

Wij hebben genoten, op naar de volgende Eid In-sha-Allah (bij Gods wil)…”

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-roze-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-_zps40ec303d.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-donuts_zps2458e030.png

Oumamira

Oumamira viert het Suikerfeest gezellig met haar dochtertjes en heeft daarvoor haar tafel in de kleur roze gedekt. Cute!

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-roosjes-taart-cake_zps8be0b445.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-eid-mubarak-taart_zps8bc956fa.png

Sarah

“Eindelijk klaar…blij met het resultaat :-)” Dat kan ik maar al te goed begrijpen Sarah met zo’n eindresultaat! Wat een onwijs mooie en chique taart heb je gemaakt!

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-op-werk-_zps64c3c1ad.png

Lo Ma

“Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen…maar ik kan geen koekjes meer zien of ruiken hahaha! Suikerfeest op mijn werk: elke afdeling kreeg een schaal vanuit de directie, ze staan er elke jaar even bij stil en bestellen altijd een aantal schalen voor alle afdelingen”

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-cupcakes-moskee-decoratie_zps584bf8a7.png

Chaima

Chaima maakte deze geweldige cupcakes moskee! Wat zo leuk is aan deze cupcakes is dat alle afzonderlijke cakejes samen één moskee vormen. Je kunt ze op een dienblad of taartkarton neerleggen en het zo groot maken als je wilt. Heel creatief, super origineel en een leuk idee voor Eid!

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-snoep-sushi_zps68d80756.png

Lamis

Lamis komt ook met een heel creatief idee! Ze had het eigenlijk voor een verrassingsfeestje voor een vriendin gemaakt, maar wilde deze foto toch delen omdat het een heel leuk idee is voor het Suikerfeest. Voor deze ”Candy Sushi” heb je verschillende soorten snoep nodig (denk aan zure matjes, dropveters, marshmallows, Engelse drop) en ter decoratie een bamboematje en Aziatische eetstokjes. Deze snoepsushi is ook ideaal als kindertraktatie.

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-macarons-eid-mubarak_zpsf8b04ef3.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-macarons-zahira-bel_zpseced87f1.png

Zahira

Zahira, ook wel bekend van 5colors (platform op het gebied van lifestyle en koken), maakte voor heel wat mensen deze heerlijk uitziende Franse makronen. “Ik kan geen macarons meer zien hahaha! Excuses voor degene die ik moest teleurstellen. In-sha-Allah ga ik deze actie met Eid-ul-Adha (Offerfeest) herhalen!”

Zij maakte de volgende macarons: chocolade, framboos, aardbei, pistache en sinaasappel. De macarons zelf smaken naar amandelen. Heb je interesse in een bestelling voor het Offerfeest? Volg dan Zahira Bel’s Facebook-pagina.

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-_zps11f97967.png

Ikram

Ikram wenst iedereen een fijne Eid en heel veel plezier! Taqabbal allahu minna wa minkoem salih al-a’mal!

Betekenis: Moge Allah de goede daden van u en van ons accepteren.

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-marokkaanse-gebraden-kip-tajine_zps420b0795.png

Saloua

Natuurlijk wordt er op de dag van Eid niet alleen máár zoetigheid gegeten. “Dit was onze Eid tafel. Als voorgerecht een bord met verschillende lekkere salades. Ons hoofdgerecht was gebraden kip uit de oven met olijven en gekookte eieren. Als nagerecht hadden we fruit: vijgen, druiven, abrikozen, etc.”

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-poffertjes-ontbijt-fruit_zpsa2f94117.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-cake-blueberries-aves_zps9dc2d0ca.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-cupcakes-aves-photography_zpsdac32178.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-suikerspin_zpsc59d297f.png

Aves

“Celebrating Eid with the little cuties… #LoveTheseTinyMoments” Wauw, deze fantastische foto’s hebben geen extra uitleg meer nodig. Voor meer prachtige foto’s kun je een kijkje nemen op de Facebook pagina van Aves Photography.

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-cupcakes_zps2cfcc00c.png

Rabab

Deze cupcakes maakte Rabab speciaal voor Eid-ul-Fitr. Voor de cakejes gebruikte ze ‘FunCakes Mix voor Cupcakes’ en daar spoot ze met een Wilton 1M spuitmondje de aardbeien botercrème op. Nice!

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-eid-dag-lekkernijen-eten_zps51f60563.png

Samya

Ook Samya viert zoals de meeste moslims in Nederland het Suikerfeest lekker uitgebreid met veel lekkernijen!

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-maizenakoekjes-kokoskoekjes-chocolade_zps18b0c072.png Van links naar rechts: caramel/boterkoekjes in chocolade, amandelkoekjes, marmerkoekjes, kokos/amandelkoekjes, pinda/zandkoekjes en maizenakoekjes met cornflakes

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-kinderen-ideetjes_zps247da9d2.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-kinderen-verpakking_zps2c45b6e1.png

Roumaysae

“Helemaal ready voor Eid-el-Fitr! Koekjes zijn done, voor de kids snoepbakjes met een homemade glazuurkoekje en de kadootjes zijn ook ready!” Voor de tekst die op de glazuurkoekjes staan gebruikt Roumaysae ‘The Squires Kitchen Professional Food Colour Pen‘ die voor € 3,35 te koop is bij Deleukstetaartenshop.nl. Volgens haar gaat die lang mee, droogt de pen niet snel uit en is het superhandig om zo’n Food Colour Pen in huis te hebben.

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-eid-mabrouk-taart-fondant-bestellen-soukaiinaa-taart_zps1cacafc7.png

Soukaina

“Ik werk in de kinderopvang en deze Eid taart heb ik met spoed gemaakt voor mijn werkgever. Die neemt de taart mee wanneer hij naar zijn ouders gaat. Het gebak is een luchtig biscuitgebak dat ik heb gevuld met aarbeienbavarois.”

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-cadeaus-oreo-filipinnos_zps685cb9a9.png

Fattana

“Ik zie vaak verzoeken langskomen van mensen die makkelijke en snelle recepten willen voor het Suikerfeest. Hier een tip: koop iets kant-en-klaar uit de winkel en geef er je eigen draai aan. Zo heb ik Chocolate Covered Oreo-koekjes en Filipino’s versierd met chocolade. De Oreo’s heb ik versierd met witte chocolade en de Filipino’s met mintgroene chocolade (witte chocolade mengen met groene en blauwe kleurstof, en een paar druppels water). Zó gedaan!”

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-koekjes-eid-table-2014-ferrero-rocher_zpsc194438f.png

Siham

Siham maakte voor het Suikerfeest deze Ferrero Rocher taart en was zo lief om gelijk het recept te delen:

Wat heb je nodig:

 • 100 gram meel
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 snufje zout
 • 6 eigeel
 • 6 eiwit
 • 75 gram suiker
 • 1 eetlepel karamel aroma
 • 2 eetlepels vanille aroma
 • 2 eetlepels lauw water
 • 1 citroen (de schil en het sap ervan)

Vulling:

 • 1 blik AH Excellent hazelnootpasta met stukjes hazelnoot
 • 200 gram Philadelphia roomkaas
 • 250 gram geklopte slagroom
 • 100 gram hazelnoten

Topping:

 • Funmix botercrème
 • 250 gram ongezoute roomboter
 • 200 gram nougat nootjes
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 2 pakken Ferrero Rocher

Bereidingswijze:

Meng de meel, bakpoeder en zout in een kom. Mix het eigeel met het suiker op de hoogste stand tot je een dik beslag krijgt. Doe nu wat vanille-aroma, water, en citroenschil erbij en mix wederom goed door. Leg het beslag aan de kant en mix nu de eiwitten tot het een beetje schuimt. Doe er een beetje citroensap in. Je kan er als je wilt 30 gram suiker bij doen. Vervolgens klop je het eiwit tot het helemaal stijf is.

Zeef de meel en doe het bij het eigeel-beslag. Roer het goed door met een spatel en voeg dan de eiwitten erbij. Meng het luchtig door met een spatel. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en stop hem in de oven voor 45 minuten op 180 graden. Nadat de cake goudbruin is kan je hem uit de oven halen en laten afkoelen.

Bereid de Funmix botercrème volgens de verpakking. Voeg hierbij wat cacaopoeder toe en roer dit goed door. Zet dit opzij en pak een andere kom waar je de hazelnootpasta en Philadelphia roomkaas goed met elkaar mengt. Nadat de cake is afgekoeld kun je beginnen met vullen en decoreren. Wees voorzichtig, aangezien het een sponscake is. Snijd het horizontaal in 3 stukken. Smeer op de onderste laag cake het hazelnoot/Philadelphia mengsel. Leg daar een plak cake op. Smeer op de tweede laag het slagroom met hazelnoten-mengsel (maal je hazelnoten grof en doe het bij de slagroom) en leg de laatste plak cake erop.

Smeer nu met een spatel de hele cake met botercrème, niet al te dik want je hebt de crème nog nodig voor de decoratie. Versier de zijkanten van de taart met nougat nootjes en spuit op de bovenkant wat toefjes botercrème. Leg er een paar Ferrero Rocher chocolaatjes op en strooi in het midden van de taart gemalen Ferrero Rocher. Eet smakelijk!

 

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-dessert-tafel-snoepjes-buffet_zps4aa57fa5.png

 photo suikerfeest-ideeen-inspiratie-wat-staat-er-op-jou-eid-suikerfeest-tafel-dessert-tafel-snoepjes-buffet-_zps28a8bb1a.png

Fatiha

Een leuk idee voor het Suikerfeest is een snoepbuffet of desserttafel. Fatiha van Piece Of Cake ging voor de laatste optie. “Eid Mubarak lieve vrienden! Wat er op deze desserttafel staat is het volgende: Oreobonbons, cakepops, minitaartjes met Zwitserse room en aardbeien, sponscake met verse vruchten en slagroom, chocolade/karamel cupcakes en macarons.”

 

 photo suikerfeest-mabrouk-eid-2014-slagroomtaart_zps3de390a8.png

En dat was alweer Ramadan en Eid 2014. Wat ging het toch snel voorbij! Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor hun heerlijke foto’s, recepten en moeite die ze hebben gedaan voor dit artikel.

Comments:

 • 31 juli 2014

  In de Surinaamse keuken hadden we tijdens het Suikerfeest andere lekkernijen. Bara’s, bojo, roti, gekookte pompoen, diverse soorten vlees, groentes, Vermicelli met rozijnen en warme melk, sate’s en nog heel veel meer.
  Ik had dit ook gevierd.

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Wat zag het er heerlijk uit allemaal bij die dames! Koekjes taarten super veel inspiratie voor mij voor volgend jaar leuk

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Ziet er allemaal lekker uit.
  Liefs, xxxx

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Oh, wauw! Wat ziet het er allemaal lekker uit.
  Geen artikel om te lezen als je honger hebt, haha.

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Prachtige foto’s. Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de ramadan. Hier heb ik over geschreven: http://wp.me/p3T9up-aS

  Helaas heb ik geen Marokkaanse vrienden en heb ik niet zo een uitgebreid suikerfeest kunnen vieren. Dit ziet er werkelijk prachtig uit. En die 1000 gaten pannenkoeken, waar kan ik een recept vinden?

  Beantwoorden...
  • Bo

   31 juli 2014

   Ik heb je blogpost gelezen, wauw wat knap van je zeg! Echt super! En hoe heb je de maand Ramadan ervaren?

   Als je wilt kan ik binnenkort een recept van de Beghrir pannenkoeken op mijn blog plaatsen 🙂

   Beantwoorden...
   • 31 juli 2014

    Even van mijn Facebook gecopypast:
    Ramadan 2014, you’ve been good to me.

    Een maand waarin ik ‘on my best behaviour’ was. Een maand waarin ik met wilskracht ervoor zorgde dat ik niet toegaf aan mijn verlangens: tussen de dageraad en zonsondergang niet eten of drinken. De hele maand geen alcohol, jointjes of seks.

    Zonder al deze afleidingen – en met 6 reflectiemomentjes op een dag – kon ik de beste versie van mezelf zijn; een aardige, niet-vloekende, niet-roddelende, niet-veroordelende Chan.

    Een vrouw die zichzelf waardeert en dat van anderen eist.

    Een vrouw die al het negatieve omdraait in positiviteit en hierdoor alleen positieve dingen op haar pad toelaat. And believe me, er gingen deuren open.

    “Never have I dealt with anything more difficult than my own soul.”

    Zonder steun van vrienden, familie en zelfs kennissen had ik het niet gered.

    Zij toonden oprechte interesse in mijn ramadan en hadden begrip wanneer ik niet kon eten op feestjes of op een herdenking.

    Beantwoorden...
    • Bo

     31 juli 2014

     Prachtig, I’m proud of you!! Heel mooi om te lezen dat door de maand Ramadan er deuren voor je open gingen en dat je familie en vrienden je hierin steunden <3

     Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Nu heb ik echt heel veel zin in zoetigheid en andere dingen. Dit ziet er allemaal zo lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Wat een heerlijk eten allemaal zeg!

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Echt een leuk artikeltje!

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Oh, gosh. Wat een heerlijkheid allemaal!! (Belated) Eid mubarak lieverd.

  Beantwoorden...
  • Bo

   31 juli 2014

   Laahibark fiek <3 hopelijk heb je een fijne Eid gehad!

   Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Ziet er super uit! Mijn beste vriendin heeft me er ook uitgebreid over verteld en wilde me ook nog koekjes aanbieden. Maar ik vind dat wel echt puur voor de mensen die de ramadan gedaan hebben. Anders is het hele idee ervan weg.

  Beantwoorden...
 • Deb

  31 juli 2014

  Wat een leuke foto’s weer!! De taart van Sarah is prachtig, heeft ze die helemaal zelf gemaakt, wow!!! Chaima’s creatie vind ik ook prachtig en OMG de Dora taart is zó enorm cute!!

  Beantwoorden...
 • 31 juli 2014

  Echt ongelooflijk leuk! De foto’s van Aves en Fatiha zijn een plezier om naar te kijken maar ook wat een boel lekkers op ze allemaal. Nog nooit een beghrir gegeten, het ziet er wel gaaf uit en die Ferrero Rocher taart en natuurlijk Sarah’s taart, prachtwerk!!

  Beantwoorden...
 • 1 augustus 2014

  Wauw, ziet er allemaal overheerlijk uit 🙂

  Beantwoorden...
 • 1 augustus 2014

  Oh, het ziet er allemaal heerlijk uit:)!

  Beantwoorden...
 • Sas

  1 augustus 2014

  Zo he, dat ziet er allemaal erg lekker uit!

  Beantwoorden...
 • 1 augustus 2014

  Super leuk. Ben gek op Fatiha’s creaties hartstikke mooi allemaal. Insha Allaah op naar de volgende eid!

  Beantwoorden...
 • 2 augustus 2014

  Ziet er allemaal fantastisch uit, wat een werk wordt er in gestoken zeg!

  Beantwoorden...
 • Ilham

  3 augustus 2014

  Ziet er allemaal overheerlijk uit! Weet iemand vanwaar die zilveren etagères komen op de foto’s van Sihem en Ikram?

  Beantwoorden...
 • 5 augustus 2014

  Dit ziet er echt super uit!! I love it 🙂

  Beantwoorden...
 • Hbr

  30 november 2015

  Ik Vind Het Helemaal Mooi

  Beantwoorden...
 • 29 april 2016

  Ik krijg vaak deze lekkernijen van mijn buurman.
  Wat een aandacht wordt er aan het eten geschonken daar, geweldig!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts