Gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca maakte sütlaç (een soort rijstepap) als toetje. De bakjes die ze heeft gebruikt komen uit Turkije, maar je kunt ze ook bij Turkse winkels soms
Ingrediënten voor Sütlaç:
- 1 liter melk
- 3/4 liter water
- 150 gr rijst (ik heb Pirinc gebruikt)
- 150 gr suiker
- 1 eetlepel maizena
Bereidingswijze:
Was de rijst en laat het in het water koken tot het water is opgenomen. Doe dan de melk en de maizena erbij. Laat dit weer even koken en voeg als laatste de suiker toe. Roer dit goed door en zodra alles goed gaar is zet je het vuur uit.
Je kunt dit vervolgens zo eten (wel eerst volledig laten afkoelen) of je giet het in kleine bakjes die de oven in kunnen die je vervolgens onder de grill zet. Grill de rijstpudding tot de toppen mooi bruin zijn en laat het vervolgens op kamertemperatuur afkoelen. Zet het daarna in de koelkast en serveer het koud.
Eet smakelijk!